30 Nisan 2009 Perşembe

Canıma mutlu yıllar


Bugün canım annemin doğumgünü.Aslında onun için yaptığım pasta resmini paylaşmak istiyordum sizlerle.Ama bugün eşime yardıma geldiğim için mümkün olmadı.Yarına inşallah...

Anneciğim seni çok seviyorum.İyi ki varsın ve benim en yakın arkadaşımsın....

27 Nisan 2009 Pazartesi

Truff

TRUFF



Güneşli ve ılık geçen bir haftasonundan sonra çok şükür ki yine güneşli bir güne uyandık.:))

Haftasonum hep misafirle geçti.Ben de fırsat bu fırsat deyip,yeni denemeler yaptım.Tarifleri bu hafta sizlerle paylaşacağım.Ama bugün yine arşivden bir tarif var.Bu leziz truffları geçtiğimiz haftalarda arkadaşımın nişanı için yapmıştım.


7-8 dilim kakaolu kek ( rondodan geçirilmiş )




1 kutu krema



200 gr. bitter küvertür



Üzeri için :



Toz antep fıstığı



Renkli şekerlemeler



Çikolata parçaları






1. Kremayı çelik bir tencereye alıyoruz ve kenarları cızırdamaya başlayıncaya kadar ısıtıyoruz.



2. Kenarları cızırdayınca içine parçaladığımız çikolatayı atıp,tel çırpıcı ile çikolata eriyene kadar
karıştırıyoruz.



3. Biraz soğutup,içine rondodan geçirdiğimiz kekleri atıp,karıştırıyoruz.



4. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip,yuvarlak toplar yapıyoruz.



5. Topları toz antep fıstığı,şekerlemeler ve çikolata parçalarına buluyoruz.Afiyet olsun.

25 Nisan 2009 Cumartesi

Kestaneli Toplar

Kestaneli Toplar


Çok şükür bugün yine güneşli bir havaya gözlerimizi açtık.Bir de soğuktan kurtulup,montları atabilsek...

Kışın son kestaneleri ile yaptığım leziz atıştırmalıklar...





1/ 2 kg. kestane



4-5 yemek kaşığı ılık su



Kakao



Pudra şekeri



Bitter küvertür







1. Kestaneleri haşlayıp,soyuyoruz.



2. Rondodan geçirdiğimiz kestanelere dilediğimiz tadı yakalayana kadar pudra şekeri ilave ediyoruz.



3. Rahat toparlanabilmesi için ılık su ve 1-2 kaşık da kakao ilave edip,yoğuruyoruz.



4. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip, küçük toplar yapıyoruz.



5. Önce benmari usulü erittiğimiz çikolataya,daha sonra kakaoya bulayıp,servis tabağına diziyoruz.Afiyet olsun.

24 Nisan 2009 Cuma

Kayısılı Tatlı

Kayısılı Tatlı
Kayısılı Tatlı






Arkadaşım Hülya'da yiyip,çok beğendiğim bu tatlıyı geçtiğimiz günlerde annemin günü için yaptım.

Vereceğim ölçüler kare borcama göre.Ben misafir grubu kalabalık olduğu için iki ölçü yaptım.Güne ben gidemediğim için dilimlenmiş halini fotoğraflamam mümkün olmadı maalesef.Bir dahaki sefere yaptığımda eklerim artık.





1 litre süt



2 kahve fincanı un



1 su bardağı şeker



1/2 paket margarin veya tereyağı





Altı İçin :



15 adet kayısı



30-40 kadar badem



1 çay bardağı şeker





Üstü için :



1 su bardağı şeker







1. 1 çay bardağı şekerle kayısıları üzerini aşacak kadar suyla haşlıyoruz.



2. Bademleri haşlayıp,sıcakken kabuklarını soyuyoruz.



3. Kayısıları ortadan ikiye bölüyoruz.



4. Servis kabımıza 2 badem 1 kayısı olacak şekilde diziyoruz.( resimde var )



5. Unla yağı tencereye alıp,unun kokusu çıkıncaya kadar kavuruyoruz.



6. Sütü ve şekeri ekleyip,pişiriyoruz.



7. Mikserle çırpıp,kayısıların üzerine döküyoruz.



8. Soğumaya bırakıyoruz.



9. 1 su bardağı şekeri kalın tabanlı bir tencerede yakıp,karamel yapıyoruz.Kaşıkla yavaş yavaş tatlının üzerine döküyoruz.



10. Buzdolabında 1 gece bekletip,ters çevirerek servis yapıyoruz.Afiyet olsun.





* Acele edip,karameli hızlı dökerseniz tatlının üzerinde çatlaklar oluşur.

23 Nisan 2009 Perşembe

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun


Tüm çocukların ve yüreği çocuk kalanların bayramı kutlu olsun...

21 Nisan 2009 Salı

Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası

ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK SALATASI



Bu çorbayı Aslı'nın sayfasında gördüğümden beri denemek istiyordum.Nihayet deneyebildim.Evin erkeklerinin yeşil mercimekle araları pek olmadığından hemen hemen hepsini kendim içtim diyebilirim.:))



Benim damak tadıma fazlasıyla uyan çok besleyici bir çorba oldu.Ben kendimce ufak tefek değişiklikler yaptım.Tarif için çok teşekkürler Aslıcığım....





2 su bardağı yeşil mercimek



150 gr. kıyma



1 adet kuru soğan



3 tatlı kaşığı kuru nane



2 yemek kaşığı biber salçası



3-4 yemek kaşığı tereyağı



1 su bardağı erişte



Tuz



Karabiber





1. Mercimekleri geceden ıslatıyoruz.



2. Kıymayı tereyağla beraber tencereye alıp,suyunu salıp,çekene kadar kavuruyoruz.



3. Yemeklik doğradığımız soğanları ilave ediyoruz.



4. Soğanlar da kavrulunca salçayı ve naneyi ekliyoruz.



5. Salçanın kokusu çıkınca suyunu süzdüğümüz mercimekleri ilave ediyoruz.



6.Sıcak suyu koyup,mercimekler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişiriyoruz.



7. En son erişteleri ilave edip,tuzunu ve karabiberini ayarlıyoruz.Afiyet olsun.

20 Nisan 2009 Pazartesi

Patatesli Kıymalı Börek

Patatesli Kıymalı Börek


Güzel, güneşli bir günden herkese merhaba.Bu haftaya güneşle başladık,umarım bütün hafta hava böyle geçer.:))

Nefis ,çıtır çıtır bir börek .Benim en sevdiğim iç harçla hazırlandı ; patatesli-kıymalı...






3 yufka



250 gr. kıyma



3-4 adet patates



Tuz



Kırmızı biber



Karabiber



2 yemek kaşığı sıvıyağ





Sıvı Harç için :



1 çay bardağı yoğurt



1 çay bardağı sıvıyağ



1 çay bardağı süt



1 yumurta





Üzeri için :



1 yumurtanın sarısı



Çörek otu









1. Sıvı harç malzemeleri bir kaba alınarak tel çırpıcı ile çırpılır.



2. Patatesler haşlanır,rendelenir.



3. Kıyma 2 yemek kaşığı sıvıyağda suyunu salıp,çekene kadar kavurulur.



4. Baharatlar ve rendelenmiş patatesler kıymanın üzerine ilave edilir,karıştırılır.



5. Yufkanın biri tezgaha serilir ve üzerine sıvı harç sürülür.



6. 2. yufka da onun üzerine serilir ve ona da sıvı harç sürülür.



7. 3. yufkaya da aynı işlem uygulanır.



8. Yufka önce dörde bölünür.Sonra her parça üçe bölünür.Geniş kısmına kıymalı harç konularak sigara böreği gibi sarılır.



9. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürülerek,çörek otu serpilir.200 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun.

19 Nisan 2009 Pazar

Mini Kumpir

Mini Kumpir





Bu lezzetli mini kumpirler sofralarınıza renk katacak.Ben evde olan malzemelerle yaptım,siz dilediğiniz iç malzemesini koyabilirsiniz.







4-5 adet patates



2-3 adet sosis



Kornişon turşu



Mısır



Kaşar peyniri



1 adet havuç



1 su bardağı bezelye



Tereyağı



Ketçap



Mayonez



Tuz


Siyah zeytin


1. Patatesleri soyup,haşlıyoruz.



2. Bezelyeleri ve küp küp doğradığımız havucu da haşlıyoruz.



3. Kornişon turşuyu küp küp doğruyoruz.



4. Haşlanan patateslere sıcakken bolca kaşar peyniri,tuz ve 2-3 yemek kaşığı tereyağı ilave ediyoruz.Çatalla püre haline getiriyoruz.



5. Muffin kağıtlarına patatesi paylaştırıyoruz.Ortasını havuz gibi açıyoruz.



6. İçine haşlanmış bezelyeleri,havucu ve küp doğradığımız sosisi koyuyoruz.



7. Üzerlerine kaşar serpip,200 derecede kaşarlar eriyinceye kadar pişiriyoruz.



8. Fırından çıkınca kornişon turşu,siyah zeytin ve mısır serpiyoruz.



9. Ketçap ve mayonezle süslüyoruz.Afiyet olsun.

17 Nisan 2009 Cuma

Peynir Dolgulu Domates & Salatalık

Peynir Dolgulu Salatalık
Peynir Dolgulu Domates



Hünerli Bayanlar Müge'nin sitesinde gördüğüm bu lezzetli atıştırmalıklar benim misafirlerimden de tam not aldılar.Bundan sonra davet sofralarında kesinlikle yer almayı hak ettiler.:))







3 adet kalın salatalık



10-12 adet cherry domates



150 gr. tuzlu lor



Maydanoz







1. Salatalıkları iyice yıkayıp,içlerini kabak oyacağı ile çıkarıyoruz.



2. Domateslerin de üst kısımlarını kesip,kaşıkla içlerini boşaltıyoruz.



3. Tuzlu lor ve ince kıyılmış maydanozu karıştırıyoruz.



4. Salatalıkların ve domateslerin içini bu karışımla dolduruyoruz.



5. Keskin bir bıçakla salatalıkları dilimliyoruz.



6. Domateslerin tabakta düz durması için altlarından minicik kesiyoruz.



7. Üzerlerine çörek otu serpip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.







Tarif için teşekkürler Müge....

16 Nisan 2009 Perşembe

Çerkez Tavuğu

Çerkez Tavuğu


Bu aralar doğumgünleri,davetler üst üste gelince çok yayınlanacak çok tarif birikti.Bu tarifi daha sonra ,aydınlık bir fotoğrafını çekince yayınlamayı düşünüyordum ama sevgili arkadaşım Seda yayınlayıp bana link verince öne almak gerekti.Seda'nın oğluşu Metehan'ın doğumgünü için hazırladığım bu lezzetli meze çok beğenildi.İşte tarifi...



1 adet tavuk göğsü

1 su bardağı ceviz ( ince çekilmiş )

2 dilim bayat ekmek içi ( rondodan geçirilmiş )

2 adet salatalık

2-3 diş sarımsak

3-4 yemek kaşığı mayonez

2 su bardağı süzme yoğurt

Tuz




1. Tavuk göğsünü güzelce yıkıyor ve haşlıyoruz.

2. Tavuk etlerini didikliyoruz ve geniş bir kaseye alıyoruz.

3. Üzerine dövülmüş sarımsak,ince çekilmiş ceviz,rondodan geçirilmiş ekmek içi,mayonez,yoğurt ve tuzu ilave ediyoruz.

4. Hepsini güzelce birbirine yedirerek karıştırıyoruz.

5. Servis tabağına alıp,servisten hemen önce salatalıkla süslüyoruz.Afiyet olsun.

15 Nisan 2009 Çarşamba

Elmalı Kek

ELMALI KEK





Pazara çıkınca gözüm doymuyor,aldıkça alasım geliyor.Evin erkeklerinin de meyveyle pek araları olmayınca evde meyve tüketimimiz çok az oluyor.Dolaptaki elma stoğunu aza indirmek adına yaptığım ve de çok memnun kaldığım bir tarif...





3 yumurta (benim yumurtalarım küçüktü,4 tane kullandım.)



1.5 su bardağı toz şeker



1 su bardağı mısırözü yağı



3/4 su bardağı süt



2.5 su bardağı un



1 paket kabartma tozu



1 paket vanilya



5 adet elma



4-5 yemek kaşığı reçel suyu







1. Fırını 175 dereceye ayarlıyoruz.



2. Geniş bir kasede yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.



3. Sırasıyla sıvıyağı ve sütü ekliyoruz,çırpmaya devam ediyoruz.



4. Unu,kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ekliyoruz,tahta kaşıkla karıştırıyoruz.



5. 2 adet elmayı soyup,küçük küçük doğruyoruz.Karışıma ekliyoruz.



6. Yağlayıp,unladığımız kek kalıbına karışımı döküyoruz. (ben küçük kare borcam kullandım.)



7. Diğer 3 elmayı da soyup,dilimliyoruz.Kekin üzerine sırt sırta gelecek şekilde yerleştiriyoruz.



8. 175 derece ısılı fırında kürdan testini geçene kadar pişiriyoruz.



9. Fırından çıkınca üzerine reçel suyu sürüyoruz.Afiyet olsun.

14 Nisan 2009 Salı

Kivili Kup

KİVİLİ KUP

Oğluşa kivi yedirebilmek adına yaptığım bir tatlı...






4 adet kivi



4 su bardağı süt



6 çorba kaşığı un



6 çorba kaşığı mısır nişastası



1 su bardağı şeker



1/2 su bardağı pudra şekeri



1 paket vanilya






1. Süt,toz şeker,un ve nişastayı bir tencereye alıp,çırpıcı ile karıştırıyoruz.



2. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişiriyoruz.



3. Pişince içine vanilyayı ilabe edip,karıştırıyoruz.Kuplara paylaştırıyoruz.



4. Kivileri soyup,pudra şekeri ile beraber rondodan geçiriyoruz.



5. Kivili sosu kupların üzerine paylaştırıyoruz.Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip,servis

yapıyoruz.Afiyet olsun.






12 Nisan 2009 Pazar

Kartopu

KARTOPU


KARTOPU
Portakal Ağacı'nda gördüğümden beri sıklıkla yaptığım ve çok beğenilen kartopu...
1 kutu krema


3-4 su bardağı hindistan cevizi


1 su bardağı pudra şekeri


1 su bardağı süt tozu




1. Krema,pudra şekeri ve süt tozunu geniş bir kasede karıştırıyoruz.



2. Toparlanacak kıvama gelen kadar hindistan cevizi ilave ediyoruz.



3. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip,küçük parçalar alıp,yuvarlıyoruz,hindistan cevizine buluyoruz.



4. Buzdolabında biraz dinlendirip servis yapıyoruz.Afiyet olsun.






*Üstteki kürdansız olanlar dün akşam nişanlanan arkadaşım Betül için yaptıklarım.




10 Nisan 2009 Cuma

Karışık Sebze Mücveri

Karışık Sebze Mücveri







Bizim evde sıkça yapılan kabak mücverini bu defa çeşitlendirerek farklı bir lezzet yakaladım.





3 adet kabak



3 adet pırasa



3 adet havuç



1/2 demet taze soğan



1/2 demet maydanoz



2 kahve fincanı un



1 kahve fincanı mısır unu



2 yumurta



1 paket kabartma tozu



Tuz



Karabiber



Sıvıyağ ( kızartmak için )





1. Kabakları rendeleyip,üzerine bir tutam tuz serperek 20 dk. bekletiyoruz.

2. Sulanan kabakların suyunu sıkıp,geniş bir kaba alıyoruz.

3. Üzerine ince ince kıydığımız taze soğanları,pırasaları,maydanozu ilave ediyoruz.

4. Havucu da rendeleyerek ilave ediyoruz.

5. Mısır ununu,unu,yumurtaları,kabartma tozunu ve baharatları ekleyip,kaşıkla karıştırıyoruz.

6. Tavaya sıvıyağı alıp kızdırıyoruz.

7. Karışımdan kaşıkla alıp,tavaya döküyoruz.Arkalı önlü kızartıyoruz.

8. Kağıt havlunun üzerine alıp,fazla yağını bırakmasını sağlıyoruz.Afiyet olsun.

9 Nisan 2009 Perşembe

Etimekli Yoğurtlu Patlıcan

Etimekli Yoğurtlu Patlıcan




Baharın gelmesiyle birlikte artan grip salgınından oğluşum da nasibini aldı maalesef.Son günlerde çok keyifsiz.2 yaş sendromu mu yoksa hastalık mızmızlığı mı anlayamadık henüz.
Sürekli kucak istiyor,ağlayarak her dediğini yaptırmaya çalışıyor,en kötüsü de hiçbir şey yemiyor.:((

Geçen hafta hem annemin gününe hem de arkadaşlarıma yaptığım çok beğenilen bu salata özellikle yaz sofraları için ideal...





2 paket Etimek

2 kg. patlıcan

4-5 adet közlenmiş kırmızı biber

1 kg. yoğurt

4-5 diş sarımsak

Tuz

2 su bardağı sıvıyağ





1. Etimekleri elimizle 5-6 parçaya bölüyoruz.

2. Patlıcanları kuşbaşı doğrayıp,tuzlu suda 20 dakika kadar bekletiyoruz.

3. Sıvıyağı kızartma tavasına alıp,kızdırıyoruz

4. Patlıcanların suyunu kağıt havluyla alıp,kızgın yağda kızartıyoruz.

5. Kızaran patlıcanları etimeklerin üzerine alıyoruz.

6. Bu şekilde bir gece dolapta bekletebiliriz.

7. Sarımsakları ezip,yoğurtla karıştırıyoruz. Servisten 2 saat önce etimeklerin üzerine döküyoruz.

8. Kırmızı biberleri küçük küçük doğrayıp,üzerini süslüyoruz.Afiyet olsun.

7 Nisan 2009 Salı

Mutluluk Çöreği ve P.D.Ç.S. 40. Hafta




Yağız'ın doğumgünü sofrasından ilk tarifim mutluluk çöreği....Bu tarifimi Porselen Demlik Çay Saati 40. Hafta'ya ev sahibeliği yapan Miss Gibi 'ye gönderiyorum.Kolay gelsin arkadaşım.



125 gr. margarin ( oda ısısında )


1 çay bardağı sıvıyağ


3 yemek kaşığı yoğurt


2 adet yumurta ( 1'inin sarısı üzerine )


1 paket kabartma tozu


Tuz


Aldığı kadar un



İçi :


4 adet sosis


1 adet soğan


5 adet biber


5 yemek kaşığı ketçap




1. Margarini,sıvıyağı,yoğurdu,yumurtayı,tuzu ve kabartma tozunu geniş bir kapta karıştırıyoruz.


2. Üzerine yavaş yavaş un ilave ediyoruz.Kulak memesi yumuşaklığında olana kadar un ekleyip,yoğurmaya devam ediyoruz.


3. Hamur dinlenirken,içini hazırlıyoruz.


4. Sosisleri,yemeklik doğradığımız soğanı ve biberi ketçapla beraber rondodan geçiriyoruz.Sos kıvamında olacak.


5. Dinlenen hamurumuzu iki bezeye ayırıyoruz.Bir bezesini dikdörtgen açıp içine harcın yarısını sürüyoruz.


6. Rulo yapıp,2 parmak genişliğinde verev verev kesiyoruz.


7. Diğer beze için de aynı işlemi uyguluyoruz.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp,180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.




* Bu çöreğin buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz.Tadından bir şey kaybetmiyor.

5 Nisan 2009 Pazar

Dostlarla Güzel Bir Akşam

Dün gece çok sevdiğimiz bir grup arkadaşımızı evimizde ağırladık.Biz her zamanki gibi bir toplantı olacak derken olay Yağız için yapılan sürpriz bir doğumgünü partisine dönüşüverdi.Seda Teyzesi gelirken oğluşuma nefis bir pasta ve kurabiyeler yapmış,getirmiş.Böylelikle oğluşum 2. kez mum üflemiş oldu. Buradan oğluşumun Seda,Seçil ve Nazlı Teyzelerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Menümüzde neler vardı,bakalım....







Seda Teyzesinin yaptığı ve çocuklar tarafından kapışılan nefis kurabiyeler




Seda Teyzesinin yaptığı,üzerinde Yağız'ın en sevdiği hayvanlar olan çikolatalı-antep fıstıklı pasta



Mini Kumpir




Börülce Taratoru



Bu aralar favorimiz olan Mutluluk Çöreği






Patatesli Kıymalı Börek


Peynir Dolgulu Salatalık




Kalburbastı


Zeytinli Ekmek



Kuru Börülce Salatası


Etimekli Yoğurtlu Patlıcan


Ayva Tatlısı


Misket Köfte


Peynir Dolgulu Domates



* Soframızda telaştan fotoğraflamayı unuttuğumuz Seda'nın getirdiği nefis bir kiş ve cevizli peynir vardı.



2 Nisan 2009 Perşembe

Yağız'ın Doğumgünü













Seda Teyzesinin yaptığı nefis çikolatalı frambuazlı pasta



Seda Teyzesinin yaptığı kurabiyeler




Karışık Sebze Mücveri



Zeytinyağlı Yaprak Sarma




Patatesli Kıymalı Börek


Mutluluk Çöreği



Meyve & Çerez


Fıstıklı Burma



Saç Böreği


Mercimek Köftesi


Kalburbastı


Kartopu
















LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin