28 Ekim 2009 Çarşamba

İncirli Tatlı

incirli tatlı



Sevgili komşum Nazlı'nın çok tatlı bir kızı oldu.Ben de bu tatlıyı ona hem bol bol süt yapması için hem de gelen misafirlere ikram etmesi için yaptım.Tarifi vermekte geciktiğim için çok özür diliyorum.



5 yumurta

2 su bardağı toz şeker

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

2 su bardağı kıyılmış ceviz

14-15 adet kuru incir

1 yemek kaşığı tarçın


Şerbet:

2 su bardağı su

1 su bardağı şeker

3 çorba kaşığı nescafe


Sos :

Dr. Oetker Beyaz Çikolatalı Sos

Süt




1. Fırını 170 dereceye ayarlıyoruz.

2. İncirleri sıcak suda 10 dakika bekletiyoruz.Daha sonra minik minik doğruyoruz.

3. Yumurtalar ile şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz.

4. Elenmiş unu ,tarçını ve kabartma tozunu ekliyoruz.

5. İncirleri ve cevizi ekleyip,tahta kaşıkla karıştırarak ekliyoruz.

6. Büyük dikdörtgen borcama döküp,170 derecede kürdan testini geçene kadar pişiriyoruz.

7. Şerbet malzemelerini pişirmeden karıştırıyoruz.

8. Fırından çıkan kekin üzerine döküyoruz.

9. Servisten 2 saat önce beyaz çikolatalı sosu paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp,tatlının üzerine döküyoruz.Afiyet olsun.

23 Ekim 2009 Cuma

Pepeçura

pepeçura

Bu tatlıyı bir çok blog arkadaşımın bloglarında gördüm ve tadını çok merak ettiğim için denemeye karar verdim.Biraz onlardan okuduklarımla biraz da Karadenizli bir ablama sorarak doğaçlama ama beğenilen bir tatlı oldu bizim evde...


2 kg. siyah üzüm

4 yemek kaşığı mısır unu

4 yemek kaşığı mısır nişastası

1.5 su bardağı şeker

1-1.5 litre su

Fındık (üzerini süslemek için )




1. Üzümleri yıkayıp,tane tane ayırıyoruz.

2. Üzerini 2 parmak geçecek kadar suyla beraber bir tencereye alıyoruz.

3. Üzümler ezilene kadar pişiriyoruz.( Ben ara ara patates eziciyle duruma müdahale ettim :))

4. Kevgirden geçirip, üzerine suyu,şekeri ekliyoruz.

5. Nişastayla mısır ununu çukur bir kaba alıp,tencerede kaynamakta olan üzüm suyundan bir kepçe alıp,hızlıca karıştırarak eritiyoruz.

6. Bu karışımı da hızlı bir şekilde tencereye ekleyip,topaklanmaması için tel çırpıcı ile karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyoruz.

7. Kuplara paylaştırıp,üzerlerini fındıkla süslüyoruz.Afiyet olsun.

20 Ekim 2009 Salı

Doğumgünü Pastam ve Gecikmiş Bir Teşekkür....

yaş 32 pastası


Öncelikle doğumgünümü ve evlenme yıldönümümüzü kutlayan tüm sevdiklerime,dostlarıma ve arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.Sizleri çok seviyorum.İyi ki varsınız...İyi ki ben bu blogu açıp,sizleri tanımışım....

Bu aralar blogumu ihmal ettiğimin farkındayım.Ama değil deneyecek yeni bir tarif ,bazen yemek pişirmeye bile vaktim olmuyor.Bizim küçük beyi oyun grubuna başlattık,onu getir götür,adaptasyon derken günün nasıl geçtiğini anlayamıyorum.Buna bir de yaklaşan kış öncesi büyük temizlik ve küçük beyin alışveriş listesini eklersek,halimi anlayacağınızı umuyorum.En kısa zamanda eski düzene döneceğimizi düşünüyorum.

Bu şahane pastayı bana doğumgünümde çok hoş bir sürpriz yaparak sevgili arkadaşım Seda hediye etti.Biz de afiyetle yedik.Kendisine buradan bir kez daha teşekkür ediyorum.Seni çok seviyorum.Dostluğun için çok sağol canım benim....

14 Ekim 2009 Çarşamba

Karnıyarık

Karnıyarık

Günler birbirini kovalıyor ve ben nasıl geçip gittiğini anlayamıyorum.Bir bakıyorum hafta bitivermiş.İşte ömür de böyle yitip,gidiyor.

Bu nefis yemek de yaz bitmeden son patlıcanlarla yapılıp afiyetle yendi.




1 kg. ufak patlıcan

300 gr. kıyma

2 adet kuru soğan

5 adet yeşil biber (3'ü üzerine )

2 adet domates

1 yemek kaşığı salça

Zeytinyağı

Tuz

Karabiber



1. Patlıcanları alacalı soyup,bol tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz.

2. Yarım saat sonra suyunu sıkıp,iyice kuruluyoruz.

3. Kızartma tavasına yağı alıp,kızdırıyoruz.

4. Patlıcanları kızartıp,fazla yağını alması için kağıt havlunun üzerine alıyoruz.

5. Soğanları yemeklik doğrayıp,biraz zeytinyağıyla tavaya alıyoruz.

6. Pembeleşene kadar kavurup,üzerine kıymayı ekliyoruz.

7. Kıymayı da bıraktığı suyu çekene kadar kavuruyoruz.

8. Minik minik doğradığımız biberleri ekliyoruz.

9. Biberler yumuşayınca ocağın altını kapatıp,baharatını ekliyoruz.

10. Patlıcanları ısıya dayanıklı bir fırın kabına yerleştirip,bıçakla üzerine bir çizik atıyoruz.İçine tuz ve karabiber serpiyoruz.

11. Kıymalı içi kaşıkla patlıcanların içine paylaştırıyoruz.Üzerlerini domates ve biberle süslüyoruz.

12. Salçayı 1 bardak sıcak suda eritip,fırın kabına döküyoruz.

13. 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.

11 Ekim 2009 Pazar

Üzümlü Muffin

ÜZÜMLÜ MUFFİN


Nihayet pc'nin başına oturabildim.Bu nefis yumuşacık muffinlerin tarifi Pastacı'dan...Ben bazı değişiklikler yaptım ve aşağıya değiştirdiğim şekliyle yazıyorum.

Bu muffincikler aynı zamanda sevgili Ferah'ın düzenlediği Tuz Biber Etkinliği-Kekler'e gitsin...


2 yumurta

4 kahve fincanı toz şeker

2 kahve fincanı mısırözü yağı

2 kahve fincanı yoğurt

6 kahve fincanı un

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı kuru üzüm ( sıcak suda bekletilmiş )




1. Fırını 175 derceye ayarlıyoruz.

2. Oda ısısındaki yumurtaları şekerle beraber iyice beyazlayıncaya kadar çırpıyoruz.

3. Sıvıyağı ve yoğurdu ekleyip,1-2 dk. daha çırpıyoruz.

4. Elediğimiz unu ve kabartma tozunu tahta kaşıkla karıştırarak ekliyoruz.

5. En son suyunu süzüp,kağıt havluyla kuruladığımız üzümleri ekleyip,karışımı muffin kalıplarına paylaştırıyoruz.

6. Yaklaşık 40-45 dk. kürdan testini geçene kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.

7 Ekim 2009 Çarşamba

Elveda 32...


Çocukken öyle büyük bir hevesle beklerdim ki bugünü...Şimdi ise yılların su gibi hızla akıp gittiğinin habercisi...
Dile kolay 33 yaşına giriyorum.Acısıyla,tatlısıyla kocaman bir yaşı daha geride bırakıyorum.Mumu üflerken Allahtan sağlık,huzur ve mutluluk dileyeceğim tüm sevenlerim ve sevdiklerim için...İyi ki varsınız...

5 Ekim 2009 Pazartesi

Ezogelin Çorbası

EZOGELİN ÇORBASI

Evlenme yıldönümümüzü kutlayan herkese sonsuz teşekkürler...

Herkese mutlu haftalar dileyerek enfes bir çorba ile başlamak istiyorum.



1 su bardağı kırmızı mercimek

1 çay bardağı kalın bulgur

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

1 adet kuru soğan

Nane

Tuz

Karabiber

Tavuk veya et suyu

Tereyağı

1 yemek kaşığı un



1. Soğanlar yemeklik doğranarak tereyağıyla beraber tencereye alınır.

2. Soğanlar pembeleşince un ilave edilir ve kokusu çıkana kadar kavurulur.

3. Salçalar ve nane eklenir ve onlar da biraz kavurulur.

4. Yıkanmış mercimekler ve bulgur da eklenerek çok az kavrulur.

5. Üzerine tavuk veya et suyu eklenir.Tuzu,biberi ayarlanır.Ağır ateşte mercimekler dağılana kadar pişirilir.

6. Pişince isterseniz blender'dan geçirebilirsiniz.Afiyet olsun.

2 Ekim 2009 Cuma

4



Bundan tam dört yıl önce başladı bizim hikayemiz...
Allahtan dileğim daha nice senelere oğlumuzla beraber,sağlıklı,mutlu,huzurlu bir şekilde erişmek.Seni çok seviyorum...

1 Ekim 2009 Perşembe

Et Sote

ET SOTE


Bu nefis yemeği iftar sofralarından birinde yapmıştım...



1. 5 kg. dana kuşbaşı

4 adet yeşil biber

3 adet domates

2 adet soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

Tereyağı

Mısırözü yağı

Tuz

Karabiber




1. Eti sudan geçirip,tencereye alıyoruz.

2. Kendi suyunu salıp,çekene kadar pişiriyoruz.Pişip pişmediğini kontrol edip,gerekirse sıcak su ilave ediyoruz.

3. Et pişince yağları ilave ediyoruz ve eti kavuruyoruz.

4. Yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip,kavuruyoruz.

5. Soğanlar pembeleşince halk halka doğradığımız biberleri ilave ediyoruz.

6. Salçaları ekleyip,kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.

7. Yemeklik doğradığımız domatesleri ekleyip,tuzunu,biberini ayarlıyoruz.

8. Domatesler ölünce ocağın altını kapatıyoruz.Afiyet olsun.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin