26 Kasım 2009 Perşembe

İyi Bayramlar...


Sağlıkla,mutlulukla geçireceğiniz nice bayramlara...Herşey gönlünüzce olsun....

24 Kasım 2009 Salı

Öğretmenler Günümüz Kutlu Olsun....

Başta babam olmak üzere tüm öğretmenlerin öğretmenler günü kutlu olsun.Tabi benim de :))

22 Kasım 2009 Pazar

Müjdenin Denemeleri 1 yaşında...Muzlu Kedidili Pastası

pratik kedlidili pastası



Bugün blogumun doğumgünü....İyi ki geçen sene bu blogu açmaya karar vermişim,iyi ki sizleri tanımışım...Hep birlikte,daha nice senelere ve paylaşımlara sevgili dostlarım...

Bir önceki postta yazmıştım,yoğun günler geçiriyoruz.Maalesef özel bir şey yapamadım blogumun doğumgünü için.:(( Bununla idare ettik artık...

Geçmiş olsun dileklerini ileten tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler....



1 paket kedidili bisküvi

1 paket vanilyalı puding

1 paket çikolatalı sos

1 litre süt

3 adet muz



1. Kedidili bisküvileri borcama diziyoruz.

2. Vanilyalı pudingi 3 su bardağı sütle üzerindeki tarife göre pişiriyoruz.

3. Bisküvilerin üzerine döküyoruz.

4. Muzları soyup,dilimleyerek pudingin üzerine yerleştiriyoruz.

5. Çikolatalı sosu kalan sütle üzerindeki tarife göre hazırlıyoruz ve muzların üzerine döküyoruz.
Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip,servis yapıyoruz.Afiyet olsun.

18 Kasım 2009 Çarşamba

Sebze Çorbası

sebze çorbası


Uzun bir aradan sonra herkese merhaba...

Bizim için tatsız geçen bir 15 gün geçirdik.Canım annem epeyden beri böbrek sancısı çekiyordu.Filmler,tomografiler derken böbreğinde giderek büyüyen bir taş ve iyi huylu kistler çıktı.Sonuç : taş kırılacak.Kısmetse haftaya İzmir'e taş kırma seanslarına gidip geleceğiz.Buna şükür...

Biz bunun sonucunu beklerken annemin gözünde bir batma,sanki birşey kaçmış gibi bir his oluştu.Allahtan kuzenimin eşi göz doktoru,hemen ona gittik.Muayene ettikten sonra ''Yengeciğim,retinan yırtılmış,acil ameliyat'' demez mi...Apar topar ameliyatı da hallettik çok şükür.Şimdi annem dinlenmede...

Ve bunun sebebini öğrenince çok şaşırdık.Retinanın yırtılması pamuk ipliğine bağlıymış arkadaşlar.Ani bir kalkış,elinde ağırlıkla yerden kalkma,hapşırma,öksürme buna sebepmiş.Ne kadar ilginç değil mi?Eğer gözünüzde aniden şimşek çakarsa,sanki bir sinek gözünüzün önünde uçuşuyor gibi olursa hiç durmayın hemen bir doktora görünün.Eğer gecikilirse açık göz ameliyatı veya körlükle sonuçlanıyormuş.Biz ilk evrede gittiğimiz için şanslıyız.Yırtığın büyümesi önlenebildi.Ama annemin gözünün önündeki sinekleri hiç gitmeyecek ve o buna alışmaya çalışıyor. :((

Buna da şükür.Rabbim kimseye aza noksanlığı vermesin.Dert verip,derman arattırmasın.Yokluğumda beni merak edip,halimi hatırımı soran tüm dostlarıma teşekkürler.

Bu sürede bol bol yemek yaptım ama yeni denemeler yapmaya pek fırsatım olmadı maalesef.Küçük Bey de 2 gündür nezle,hadi ona değişik bir çorba yapayım dedim ve bugün sebze çorbası pişirdim.Bizler afiyetle yedik.Havada gezen grip mikrobuna karşı denemenizi tavsiye ederim.



1 kahve fincanı kırmızı mercimek

1/2 kahve fincanı pirinç

1/2 kahve fincanı bulgur

2 adet patates

2 adet havuç

1 tutam ıspanak

1 adet kereviz sapı

1 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı salça

Tuz

Limon



1. Bütün sebzeler güzelce yıkanır.

2. Patatesler,havuçlar ve soğan soyulur.

3. Bütün malzemeler iri iri doğranır ve bol su ile beraber tencereye alınır.

4. Yıkadığımız pirinçler,bulgurlar ve mercimekler eklenir ve ağır ateşte bütün sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.Pişince blenderdan geçirilir.

5. Başka bir tencerede tereyağı eritilir ve un eklenir.Un sararana kadar kavurulur.

6. Salça da ilave edilir ve kokusu çıkana kadar kavurulur.

7. Blenderdan geçen sebzeler de eklenir ve koyuluğuna bakılarak su ilavesi yapılır.Tuzu,limonu ayarlanır.1-2 taşım kaynatılır.Afiyet olsun.

9 Kasım 2009 Pazartesi

Sodalı Börek-2

SODALI BÖREK


SODALI BÖREK

Bu leziz böreği sevgili Yeşim Abla'nın sitesinde görünce tam benlik dedim ve hemen yaptım.İyi ki de yapmışım,çok sevilen bir börek oldu.Orjinal tarif Yeşim Abla'da...Ben yufkam 6 adet olduğu için malzemelerde değişiklik yaptım.Börek akşam piştiği için bütün fotoğrafı çok iyi çıkmadı.Ertesi gün dilimleyince çektiğim fotoğraf daha iyi bence...


6 yufka

5 yumurta

2 şişe soda

100 gr. tereyağı

1.5 çay bardağı mısırözü yağı


İçi :

1/2 kg. tatlı lor




1. Fırın tepsisine 1 yufkayı kenarları sarkacak şekilde yayıyoruz.

2. Sos malzemelerini çırpıp,yufkanın üzerine birkaç kaşık gezdiriyoruz.

3. 2. yufkayı buruşuk şekilde üzerine yayıp,yine sos gezdiriyoruz.Sonra da tatlı lordan serpiyoruz.

4. Yufkalar bitinceye kadar aynı işlemi uyguluyoruz.

5. En son tepsiden sarkan kenarları böreğin üzerine buruşuk şekilde topluyoruz.

6. Kalan sosu döküyoruz.Ve bıçakla birkaç yerinden deliyoruz.

7. Böreği 1-2 saat dinlendiriyoruz.200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.

4 Kasım 2009 Çarşamba

Şeftalili Kek

şeftalili kek


Bol yağmurlu ve kasvetli bir Kasım sabahından günaydın herkese....Biliyorum şeftali bulmak zorlaştı ama bugün sizlerle arşivimde bekleyen bu nefis keki paylaşmak istedim...


3 yumurta

1.5 su bardağı şeker

1 su bardağı yoğurt

1/2 su bardağı sıvıyağ ( ben mısırözü kullanıyorum )

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

Tarçın

Şeftali

1. Fırının ısısını 170 dereceye ayarlıyoruz.

2. Oda ısısındaki yumurtalarla şekeri iyice çırpıyoruz.

3. Yoğurdu ve mısırözü yağını ilave ediyoruz.Homojen bir karışım elde edene kadar çırpıyoruz.

4. Elediğimiz unu ve kabartma tozunu tahta bir kaşıkla karıştırarak ekliyoruz.

5. Kek karışımını oval veya yuvarlak bir fırın kabına döküyoruz.

6. Şeftalileri soyup,halka halka dilimliyoruz.

7. Tarçına bulayıp,kek karışımının üzerine diziyoruz.

8. 170 derece ısılı fırında kürdan testini geçene kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.


2 Kasım 2009 Pazartesi

Sinangil'den Hediyem Var...

sinangil


Günlerdir merakla beklediğim paketim haftasonu nihayet elime ulaştı.

İçinden neler çıkmadı ki... Sevgili
Sinangil bizler için harika bir paket hazırlamış.Ekmek karışımları,çeşitli unlar ve kekunlar,kabartma tozu,vanilya ve harika bir önlük...Bu düşünceli davranış için unun kralı Sinangil'e bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.Ekmek karışımını kullandım bile...Bundan sonra eve alınacak un ve vb.'nin markası belli.:))

İlk fırsatta yepyeni denemelerle karşınızda olacağım.Mutlu haftalar...

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin