13 Aralık 2009 Pazar

Isırgan Otu (Dalgan ) Pizzası

DALGAN PİZZASI





Bugün canım babamın doğumgünü.Yoğunluktan dolayı ona pastasını ben yapamadım maalesef.Buradan babamın ve bugün doğan herkesi doğumgününü kutluyorum.Sağlıklı,mutlu yaşlar diliyorum.

O yüzden sizlerle bir pasta yerine arşivden çok sevdiğim bir lezzeti paylaşmak istiyorum.


1 demet ısırgan otu



100 gr. tulum peyniri



2 adet yumurta



5 yemek kaşığı un



Tuz



Karabiber







1. Isırgan otlarını bol suda yıkıyoruz.



2. İnce ince doğruyoruz.



3. Geniş bir kapta otları,yumurtaları,tuzu,biberi,rendelediğimiz peynirleri ve unu karıştırıyoruz.



4. Bir fırça yardımıyla yağladığımız fırın kabına karışımı yayıyoruz.



5. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.

9 Aralık 2009 Çarşamba

Sakızlı Sütlaç

DAMLASAKIZLI SÜTLAÇ




Haftaya tatlıyla başlamam bana tatlı haberler getirdi.:))

Anneciğimin taşı lazerle parçalandı ve taşın %90 'ı döküldü.Çok mutluyuz çok....


1 litre süt



1 çay bardağı pirinç



2 su bardağı şeker



50 gr. pirinç unu



2 adet damla sakızı veya 3 yemek kaşığı sakız macunu









1. Pirinçleri güzelce yıkıyoruz.



2. 1 litre suyla beraber tencereye alıyoruz.Pirinçler uzayıp,yumuşayana kadar pişiriyoruz.



3. Sütü ekliyoruz,kaynamaya bırakıyoruz.



4. Bir kasede pirinç ununu suyla karıştırıyoruz.



5. Kaynayan sütlaçtan 1 kepçe alıp,pirinç ununun üzerine ilave edip,topaklanmaması için ılıtıyoruz.



6. Pirinç ununu sütlaca ekleyip,hızla karıştırıyoruz.



7. Şekeri ve havanda toz şekerle dövdüğümüz damla sakızını ilave ediyoruz.Ben Çeşme'den gelen sakız macununu kullandım.



8. Koyulaşınca kaselere paylaştırıyoruz.Soğuyunca tarçınla süsleyip,servis yapıyoruz.Afiyet olsun.

7 Aralık 2009 Pazartesi

Balkabaklı Piramit Pasta

BALKABAKLI PİRAMİT PASTA






Haftaya tatlı başlayalım,bütün haftamız tatlı geçsin inşallah.


1 kg. balkabağı

2 su bardağı şeker

1.5 su bardağı ceviz


1 paket petit beurre bisküvi







1. Balkabağını soyup,dilimliyoruz.



2. 2 su bardağı şekerle beraber tencereye alıp,yumuşayıp,suyunu çekene kadar pişiriyoruz.



3. Kabaklar pişer pişmez patates eziciyle eziyoruz.



4. Soğuyunca içine dövülmüş cevizi ekliyoruz.



5. Tezgaha streç film seriyoruz.



6. Üzerine kabak püresinden ince bir tabak oluşturacak şekilde sürüyoruz.



7. Bisküvileri 3'lü gruplar halinde 7 sıra olacak şekilde yanyana diziyoruz.



8. Üzerine kabak püresi sürüyoruz.



9. Tekrar bisküvi yerleştiriyoruz.Ve kabak püresi sürüyoruz.



10. Piramit şekli vermek için streç film yardımıyla kenarlardaki bisküvileri ortada birleştiriyoruz.



11. Streç filmle güzelce sarıp,buzlukta 3-4 saat bekletiyoruz.Donunca dilimleyip,servis yapıyoruz.Afiyet olsun.

5 Aralık 2009 Cumartesi

Patlıcanlı Bulgur Pilavı

PATLICANLI BULGUR PİLAVI







1 su bardağı pilavlık bulgur



2 adet patlıcan



3-4 adet yeşil biber



2 adet domates



1 adet kuru soğan



2 yemek kaşığı tereyağı



Zeytinyağı



Tuz



Karabiber



Nane







1. Patlıcanları küp küp doğrayıp,tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz.



2. Suyunu kağıt havluyla alıp,kızgın yağda kızartıyoruz.



3. Soğanı ve domatesi yemeklik,biberleri ufak ufak doğruyoruz.



4. Tencereye tereyağını ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını alıp,soğanları kavuruyoruz.



5. Soğanlar pembeleşince biberleri ekliyoruz.



6. Biberler yumuşayınca domatesleri ilave edip,suyunu çekene kadar pişiriyoruz.



7. 1.5 su bardağı su ilave edip,su kaynayınca bulguru ekliyoruz.



8. Tuzunu,biberini,nanesini ve kızarmış patlıcanları ekliyoruz.Önce harlı ateşte biraz suyunu çekince kısık ateşte pişiriyoruz.



9. Suyunu çekince tencerenin ağzına bir kağıt havlu koyuyoruz ve demlenmeye bırakıyoruz.



10. Demlenince karıştırıp,servis yapıyoruz.Afiyet olsun.

3 Aralık 2009 Perşembe

Patlıcanlı-Kıymalı Tepsi Böreği

PATLICANLI BÖREK



PATLICANLI BÖREK




Bol yağmurlu bir günden hepinize kocaman bir günaydın....




6 adet yufka



İçi için :



1 kg. bostan patlıcan



5-6 adet yeşil biber



3 adet domates



250 gr. kıyma



1 adet kuru soğan



Zeytinyağı



Tuz



Kırmızı toz biber



1 adet kesme şeker





Sıvı Harç için :



4 yumurta



1 su bardağı yoğurt



1/2 su bardağı süt



1 çay bardağı zeytinyağı









1. Önce böreğimizin iç harcını hazırlıyoruz.



2. Patlıcanları tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp,tuzlu suda en az yarım saat bekletiyoruz.



3. Biberleri minik minik doğruyoruz.



4. Domatesleri yemeklik doğruyoruz.



5. Soğanı yemeklik doğrayıp,zeytinyağıyla beraber tencereye alıyoruz.



6. Soğanlar pembeleşince biberleri ekliyoruz.



7. Biberler yumuşayınca domatesleri ekleyip,1-2 dk sonra da patlıcanları ekliyoruz.



8. Domatesler suyunu çekince biraz sıcak su ilave ederek;tuzunu,şekerini, biberini ayarlıyoruz.Patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.



9. Diğer tarafta kıymayı tavaya alıp,suyunu salıp,çekene kadar kavuruyoruz.



10. Kavrulan kıymayı patlıcan kavurması ile karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.



11. Sıvı harç malzemelerini tel çırpıcı ile çırpıyoruz.



12. Tepsimize yağlı kağıt serip,1 yufkayı üzerine seriyoruz.



13. Sıvı harçtan sürüp,diğer yufkayı üzerine kapatıyoruz.Tekrar sıvı harç sürüyoruz.



14. Yufkalar yarılanınca arasına patlıcanlı kıymalı harcımızı eşit bir şekilde paylaştırıyoruz.



15. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayarak tepsiye yerleştiriyoruz.



16. Kalan sıvı harcı tepsinin üzerine döküyoruz.1-2 saat bu şekilde bekletip,180 dereceli fırında kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.

1 Aralık 2009 Salı

Sac Kavurma

SAÇ KAVURMA

Tekrar tüm dostlarımın geçmiş bayramını kutluyorum.

Kurban Bayramından çıkıp,et yemeği tarifi vermemek olmaz,değil mi ?Buyrun bizim evin en sevilen et yemeğine....



1/2 kg. dana eti

1 adet kuru soğan

3 adet domates

2 adet kırmızı biber

3 adet yeşil biber

Tuz

Karabiber

Kırmızı toz biber

Tereyağı



1. Eti kuşbaşı doğruyoruz.

2. Biraz tereyağı ile beraber tencereye alıyoruz.

3. Suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.

4. Üzerine yemeklik doğradığımız soğanları ekliyoruz.

5. Soğanlar pembeleşince halka halka doğradığımız biberleri ilave ediyoruz.

6. Biberler yumuşayınca yemeklik doğradığımız domatesleri ekliyoruz.Baharatını ayarlıyoruz.

7. Suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin