28 Kasım 2011 Pazartesi

Limonlu Muhallebi

16.08.2011 754






Herkese sağlıklı,mutlu bir hafta diliyorum.Haftaya tatlı tarifiyle başlayalım,bütün haftamız böyle tatlı geçsin inşallah.


Annemin defterinden,çok severek yediğim ve yaptığım bir tarif...




1 litre süt


3 yemek kaşığı mısır nişastası


10 yemek kaşığı şeker


1 yumurta


1 paket vanilya


1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi


1 tatlı kaşığı tereyağı


Tarçın




1. Yumurta,şeker ve nişasta tencereye alınır ve iyice karıştırılır.


2. Üzerine yavaş yavaş süt ilave edilir ve tel çırpıcı ile sürekli karıştırmak suretiyle pişirilir.


3. Muhallebi kıvamı almaya başlayınca vanilya ve limon kabuğu rendesi eklenir.


4. 1-2 taşım kaynatılır ve tereyağı eklenir.


5. Kaselere paylaştırılıp,soğuyunca tarçın ile süslenir.Afiyet olsun.

25 Kasım 2011 Cuma

Ev Kurabiyesi

16.08.2011 772


Bu yaz hemen hemen her hafta yaptığım,Yağız Paşanın bayılarak yediği kurabiye .....
Soğuk kış günlerinde öğleden sonra çaylarına zevkle eşlik edecektir.:))




3 yumurta ( 1 tanesinin sarısı ayrılacak )


2 su bardağı şeker


1 su bardağı taze yoğurt


5 su bardağı un


1/2 paket margarin veya tereyağı ( oda ısısında)


1/2 çay bardağı zeytinyağı


1 tatlı kaşığı içme sodası


1 tatlı kaşığı portakal veya limon kabuğu rendesi






1. Tereyağı,zeytinyağı,yumurta ve yoğurdu genişçe bir kabın içerisine alıyoruz.


2. Elimizle veya kaşık yardımıyla karıştırıp,yavaş yavaş unu ekliyoruz.


3. İçme sodasını da ekleyip,yoğuruyoruz.


4. Hamurumuzu buzdolabında en az yarım saat dinlendiriyoruz.


5. Fırının ısısını 175 dereceye ayarlıyoruz.


6. Elimizle yuvarlak şekil verdiğimiz kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğimiz veya yağladığımız fırın tepsisine yerleştiriyoruz.


7. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp,toz şeker serpiyoruz.


8. Isınmış fırında kurabiyelerimiz pembeleşene kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.

22 Kasım 2011 Salı

Çikolatalı Kedidili Tatlı

16.08.2011 009






Geri dönüşümle ilgili güzel yorumlarınız ve mesajlarınız için çok teşekkürler...Söz verdik madem  arayı fazla açmadan arşivden güzel bir tatlıyla devam edelim.




1 paket kedidili bisküvi


1 su bardağı kıyılmış fındık




Kreması  :


1 litre süt


18 yemek kaşığı toz şeker


6 yemek kaşığı un


1 paket vanilya


3 yemek kaşığı kakao


1 yumurta




1. Krema için şeker ve yumurta tencereye alıyoruz ve iyice birbirine yediriyoruz.


2. Kakao ve unu ekleyerek karıştırıyoruz.


3. Sütü yavaş yavaş ilave edip  ocağın altını yakıyoruz.


4. Kremayı muhallebi kıvamına gelinceye kadar yüksek ısıda,daha sonra kısık ateşte pişiriyoruz.


5. En son vanilyayı ekliyoruz.


6. Kedidili bisküvileri borcama dizip,üzerine kremayı sıcakken döküyoruz.


7. Soğuyunca fındık serpip, buzdolabında 1-2 saat dinlendiriyoruz.Afiyet olsun.

19 Kasım 2011 Cumartesi

Kuru Meyveli Kek

16.08.2011 051




Çilekli kedidili tatlısı çoktan bayatladı. Bayram geçti. Benden hala tık yok. Üzerimdeki rehavetten kurtulmam lazım artık.


Kış aylarında çok severek yaptığım leziz  ve besleyici bir kek.






3 yumurta


1.5 su bardağı şeker


1 su bardağı süt


1 su bardağı sıvı yağ ( ben mısırözü tercih ediyorum.)


1 su bardağı kuru meyve şekerlemesi


2.5  su bardağı un


1 paket kabartma tozu


1 paket vanilya








1. Kuru meyveleri 10 dakika ılık suda bekletiyoruz.


2. Fırınımızı 180 derecede ısıtıyoruz.


3. Oda ısısındaki yumurtaları ve şekeri şeker eriyinceye kadar güzelce çırpıyoruz.


4. Sıvıyağı ve sütü ekleyerek 2-3 dakika daha çırpıyoruz.


5. Un, kabartma tozu ve vanilyayı elekten geçiriyoruz ve tahta kaşıkla karıştırarak karışıma ekliyoruz.


6. Kuru meyveleri kağıt havlunun üzerine alıp,kurutuyoruz ve hafifçe una buluyoruz.Unun fazlasını silkelemeyi unutmuyoruz.


7. Kek karışımını yağlanmış ve hafifçe unlanmış bir kalıba veya benim gibi silikon bir kalıba döküp,180 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz.


8. Kekimiz kürdan testini geçinceye kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun. 

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin