31 Ocak 2012 Salı

Mercimek Köftesinde Güncelleme Var !

31.12.2011 121


Bilenler bilir,mercimek köftesi benim asla hayır diyemeyeceğim  lezzetlerdendir. Aslında bu tarifi sizlerle daha önce paylaşmıştım, ama fotoğrafını beğenmiyorum.Daha iyi bir fotoğraf yakaladığım için tekrar paylaşmak ve hatırlatmak istedim.

Tarif için buraya http://mujdenindenemeleri.blogspot.com/2009/01/mercimek-koftesi.html


Sevgiler....

23 Ocak 2012 Pazartesi

Fıstıklı Koko

31.12.2011 174



Herkese mutlu, sağlıklı bir hafta diliyorum.Bizim evde hastalık kol geziyor.Yağız Paşa su çiçeği;ben ve eşim ise şiddetli grip.Ev revire döndü.Hal böyle olunca kolumu kıpırdatacak halim yok,yeni tarifler deneyemiyorum.Bu haftanın tarifi arşivden.Bu enfes kurabiyeleri ilk kez Yağız'ın doğumgününde denemiştim ve çok beğenildi.Tarif   Hanimiş 'ten....

Bu tarifim 71. HAFTA PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NE ev sahipliği yapan Özlem'e gitsin.Kolay gelsin Özlemciğim.




3 yumurta akı

200 gr. şeker

220 gr. antepfıstığı tozu

160 gr. hindistan cevizi

Pudra şekeri



1. Yumurta akları ile şekeri kar gibi oluncaya kadar çırpıyoruz.

2. Antepfıstığını ve hindistan cevizini ekleyip,karıştırıyoruz.

3. Hamuru streç filmle kaplayıp,buzdolabında en az 2 saat bekletiyoruz.

4. Hamur dinlenince ceviz büyüklüğünde parçalar alıp,yuvarlıyoruz ve pudra şekerine buluyoruz.

5. 175 derecede ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişiriyoruz.Afiyet olsun.

21 Ocak 2012 Cumartesi

Patatesli Gül Börek

Kıymalı Gül Börek

Herkese mutlu haftasonları...Dün okulların tatile girmesiyle evde tatilin tadını çıkaracak çocuklarımız için besleyici bir tarif vermek istedim bugün.

Bizim evde en sevilen ve en sık yaptığım börek. Evin iki erkeği de patates bağımlısı olunca poğaçalar da börekler de patatesli tercih ediliyor. Gül formu da benim çok hoşuma gidiyor.

 



3 adet yufka


İç harcı :

3-4 adet patates

1 adet kuru soğan

Tuz

Kırmızı biber

Karabiber

2 yemek kaşığı zeytinyağı


Üzeri için :

1 yumurta sarısı



1. Yufkamızı tezgaha serip,önce ortadan ikiye sonra her parçayı üçe bölüp,6 adet üçgen elde ediyoruz.

2. İç harcımız için patatesleri  haşlayıp, rendeliyoruz.

3. Tavaya zeytinyağını alıp, yemeklik doğradığımız soğanı pembeleşene kadar kavuruyoruz.

4. Üzerine rendelenen patatesleri ekleyip,2-3 dakika kavuruyoruz.

5. Baharatlarını ekleyip,soğumaya  bırakıyoruz.

6. Üçgen yufkanın geniş kısmına harçtan yayıp,rulo yapıyoruz.

7. Rulonun bir ucunu kıvırıp,geri kalanını etrafında sarıp,gül şekli veriyoruz.

8. Bütün yufkalar bitene kadar bu işlemi uyguluyoruz.

9. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine börekleri yerleştirip,üzerlerine çırptığımız yumurta sarısını sürüyoruz.

10. 180 derecede böreklerimiz kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.

19 Ocak 2012 Perşembe

Turp Otu Salatası

31.12.2011 122


Buz gibi bir kış gününden herkese merhaba.Aydın son yılların en soğuk günlerini yaşıyor.Dışarıda dondurucu bir soğuk var ama maalesef  yine kar yok :((  Ben de bu soğuk  günleri evde Yağız Paşayla birlikte geçiriyorum.Sömestr tatili bizim evde erken başladı.Oğluşum kreşten su çiçeği mikrobu kapmış ve şu anda çiçeklerini dökmekle meşgul.Doktorumuzun dediğine göre bu aralar Aydın'da salgın varmış.Biz de nasibimizi aldık.Allah hepsine acil şifalar versin.
Güzel memleketimin tazecik otlarıyla yapılmış çok sağlıklı bir salata....


1 kg. turp otu

3 limonun suyu

Tuz

Zeytinyağı



1. Turp otunu ayıklayıp,iyice yıkıyoruz.

2. Kaynar suda sapları yumuşayana kadar haşlıyoruz.

3. Zeytinyağı,tuz ve limonu blender ile özdeşleşene kadar karıştırıp,turp otunun üzerine döküyoruz.Afiyet olsun.

17 Ocak 2012 Salı

Yoğurtlu Kış Salatası

31.12.2011 118


Annemin arkadaşı Neriman Teyzede yediğim  ve çok beğendiğim sağlıklı ve pratik bir lezzet.Karnabaharı bu haliyle tüketmeyi ben çok sevdim.



1/2 kg. brokoli

1 küçük karnabahar

4-5 adet havuç

2 su bardağı yoğurt

1 yemek kaşığı nane

Tuz

1/2 limon




1. Brokoliyi ve karnabaharı çiçeklerine ayırıp,az suda haşlıyoruz.

2. Havuçları jülyen doğrayıp,ayrı bir tencerede haşlıyoruz.

3. Sebzeleri servis kasesine alıp,tuz ve limonla harmanlıyoruz.

4. Süzme yoğurdu suyla açıp,nane ekliyoruz.

5. Yoğurdu sebzelerin üzerine gezdirip,yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz.Afiyet olsun.



* Neriman teyze buharlı pişirici kullanarak haşlamış sebzelerini, ben az suyla tencerede haşladım.

13 Ocak 2012 Cuma

Isırganotu Köftesi

ısırgan otu köftesi


Isırgan otları bitmeden denenmesi gereken bir tarif.Yanında yoğurtla nefis oluyor.



1 demet ısırgan otu ( dalgan)

5-6 adet yeşil soğan

1/2 demet maydanoz

1/2 demet dereotu

2 yumurta

1.5 su bardağı un

1 adet havuç

Tuz

Karabiber

Kızartmak için sıvı yağ



1. Isırgan otunu eldiven giyerek iyice yıkıyoruz  ve ince doğruyoruz.

2. Maydanozu,dereotunu ve taze soğanı incecik kıyıyoruz.

3. Havucu rendeliyoruz.

4. Hepsini bir kaba alıp,karıştırıyoruz.

5. Unu,yumurtaları,tuzu ve karabiberi ekleyip,güzelce karıştırıyoruz.

6. Tavaya sıvıyağı koyup,ısıtıyoruz.

7. Isınan yağın içine bir karışımdan kaşıkla döküp,üzerine hafifçe bastırıyoruz.

8. Her iki yüzünü de kızartıp,fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine alıyoruz.Afiyet olsun.

11 Ocak 2012 Çarşamba

Köpoğlu


31.12.2011 191




Yaza özlem duyduğumda evdekiler kış sebzelerinden bıktıklarında  imdadıma derin dondurucudaki sebzeler yetişiyor.Yazın közleyip,temizleyip dondurucuya kaldırdığım kırmızı ve yeşil şalvar biberler eşlik etti bize bu kez...


3 adet kırmızı biber

3 adet yeşil biber

1.5 su bardağı süzme yoğurt

1 diş sarımsak

Tuz



1. Biberleri iyice yıkayıp,közmatikte közlüyoruz.

2. Kabuklarını soyup,ince ince doğruyoruz.

3. Sarımsağı soyup,tuzla birlikte havanda dövüyoruz.

4. Yoğurdun içine sarımsak ve biberleri ekleyip,iyice karıştırıyoruz.Afiyet olsun.

10 Ocak 2012 Salı

Blog Fotografium.com Adresi Canon- 600 D hediye ediyor!

Fotografium Canon 600D profesyonel fotoğraf makinesi hediye ediyor! Yarışmaya katılarak Canon 600D Kit, Manfrotto 055XProb tripod ve Kata123Go-30 fotoğraf çantası kazanma şansı yakalayın! http://blog.fotografium.com/fotografium-canon-600d-hediye-ediyor/ sayfasını ziyaret ederek yarışma hakkında diğer bilgilere ulaşabilirsiniz.

Tıklayın kazanın.

9 Ocak 2012 Pazartesi

Nutellalı Kek

nutellalı kek



Bu haftanın da ilk tarifi yine bir tatlı olsun istedim.

Sevgili Figen ve Zeynep'in blogunda görüp birkaç kez denediğim ve her seferinde bayılarak yediğimiz enfes bir kek.Muhakkak denemelisiniz.:))



3 yumurta

135 gr. şeker

150 ml. sıvıyağ

105 gr. yoğurt ( 3 yemek kaşığı )

200 gr. un

1/2 paket kabartma tozu

2 yemek kaşığı kakao

1 tatlı kaşığı tarçın

3  yemek kaşığı nutella veya sarelle




1. Fırınımızı 180 dereceye ayarlıyoruz.

2. Oda ısısındaki yumurtalarımızı şekerle birlikte iyice çırpıyoruz.

3. Sıvıyağı ve yoğurdu ekleyip,çırpmaya devam ediyoruz.

4. Unu,kakaoyu,kabartma tozunu  ve tarçını birlikte elekten geçiriyoruz.

5. Un karışımını tahta kaşıkla karıştırarak ilave ediyoruz.

6. Kek karışımının yarısını yağlayıp tabanına un serptiğimiz bir kalıba veya benim gibi silikon kalıba döküyoruz.

7. Üzerine mikrodalgada yumuşattığımız nutellayı sürüyoruz.Sonra kek karışımının diğer yarısını üzerine döküyoruz.

8. 180 derecede ısınmış fırında kekimiz kürdan testini geçene kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.

6 Ocak 2012 Cuma

Haydari

31.12.2011 197



Herkese hayırlı Cumalar.Sofranızdan bereketin eksik olmadığı güzel bir haftasonu diliyorum.Bugünkü tarifim herkesin bildiği,çok sevilen bir lezzet.Aslında bilmeyen yoktur ama ben yine arşivimde bulunsun istedim.




1/2 kg. süzme yoğurt

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı kuru nane

1 diş sarımsak

Tuz



1. Sarımsağı azıcık tuzla havanda dövüyoruz.Dilerseniz sarımsak ezici de kullanabilirsiniz.

2. Yoğurdu ve sarımsağı karıştırıyoruz.

3. Tereyağını eritip,naneyi ekliyoruz.

4. Tereyağı azıcık ılıyınca yoğurda ilave ediyoruz,karıştırıyoruz.

5. Servis kasesine alıp dilediğimiz gibi süslüyoruz.Afiyet olsun.


*Dilerseniz beyaz peynir de ekleyebilirsiniz.Ben tercih etmedim.

4 Ocak 2012 Çarşamba

Ispanak Salatası

31.12.2011 136



Herkese günaydın.Herşeyin gönlünüzce olacağı güzel bir gün diliyorum.

Bugünkü tarifimiz Sevgili Hatice'den. Bu leziz tarifi ilk kez geçen yıl Yağız paşanın doğumgününde denemiştim.Herkes tarafından çok beğenildi.O günden beri de evin ıspanak yemeğini  sevmeyen erkekleri için sıklıkla yapıyorum.Denemeyen varsa körpecik ıspanakların vakti geçmeden muhakkak denesin diyorum.Orjinal tarif üzerinde ben kendimce değişiklikler yaptım.





1 kg. ıspanak

2 adet nar ( tanelenmiş )

1.5 su bardağı iri dövülmüş ceviz

1/ 2 demet taze soğanın yeşil sapları

1  demet dereotu

1/2  demet maydanoz

Nar ekşisi

Tuz

Zeytinyağı



1. Ispanakları iyice yıkayıp,ayıklıyoruz.

2. Ispanakların dış yapraklarını ikiye bölüyoruz.Ben vitamini azalmasın diye içteki minik yaprakları bölmüyorum.Dilerseniz siz  bölebilirsiniz.

3.Taze soğanın saplarını,maydanozu,dereotunu incecik doğruyoruz.

4. Servis kasesine ıspanakları ve yeşillikleri alıp,ayıklanmış narı ve cevizi ilave ediyoruz.

5. Servisten 1.5 -2 saat önce nar ekşisi,tuz ve zeytinyağını ekleyip,buzdolabında dinlendiriyoruz.Afiyet olsun.



* Ispanakları 1 gün önceden de yıkayıp,hava almayan bir kapta muhafaza edebilirsiniz.

* Sosu döktükten sonra en geç 2 saatte servis yapmalısınız çünkü ıspanaklar yumuşayıp,renk değiştirebiliyor.

* Ispanağın dış yaprakları çok sertse hiç kullanmıyorum,sadece göbekteki açık renklileri kullanıyorum

2 Ocak 2012 Pazartesi

Mandalinalı Kek

mandalinalı kek




Yeni yılın ilk tarifi tatlı olsun.Ağzımızın tadı hiç bozulmasın inşallah.Gelelim tarifimize...








3 yumurta


1.5 su bardağı şeker


1/2 su bardağı mandalina suyu


1/2 su bardağı sıvıyağ (ben mısırözü kullanıyorum)


2.5 su bardağı un


1 paket kabartma tozu


1 paket vanilya


2 adet mandalina






1. Fırınımızı 175 dereceye ayarlıyoruz.


2. Oda ısısındaki yumurtalarımızı ve şekerimizi şeker eriyinceye kadar çırpıyoruz.


3. Sırasıyla mandalina suyunu,sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.


4. Unu,kabartma tozunu ve vanilyayı elekten geçiriyoruz ve tahta kaşıkla karıştırarak ekliyoruz.


5. Mandalinaların kabuklarını soyup,her dilimi ikiye bölüyoruz ve kek karışımına ekliyoruz.


6. Karışımı ısıya dayanıklı bir kaba döküp 175 derecede ısıtılmış fırında kekimiz kürdan testini geçene kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.




*Ben silikon kalıp kullandım.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin