24 Şubat 2012 Cuma

Zeytinli,Kuru Domatesli Foccacia




Hayırlı cumalar.Herkese mutlu,huzurlu bir haftasonu diliyorum.

Mayalı hamurişlerine bayılıyorum.Bu tarif de en son denediğim mayalılardan.....Tarif Lezzet dergisinden....
 

200 ml. ılık su



1 tatlı kaşığı toz şeker



1 paket instant maya



2.5 su bardağı un



yarım çay kaşığı tuz



2 yemek kaşığı zeytinyağı



1 diş sarımsak



yarım su bardağı doğranmış zeytin



2/3 su bardağı doğranmış kuru domates



1 yemek kaşığı biberiye




1. Geniş bir kapta un, maya ,şeker ve tuzu harmanlayın.



2. Zeytinyağı ve suyu azar azar ekleyip, 5  dakika yoğurun.



3. Gerekirse un ilave edin.



4. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın.



5. Sarımsağı rendeleyip,hamura ekleyin.



6. Zeytin,biberiye ve domatesi ekleyip,karıştırın.



7. Hamuru yağlık kağıt serdiğimiz fırın tepsisine bastırarak yayın ve üzerini örterek yarım saat dinlendirin.



8. 200 derece fırında 25 dakika pişirin.Ilıyınca dilimleyerek,servis yapın.Afiyet olsun.







20 Şubat 2012 Pazartesi

Tavuklu Salata


Kocaman bir günaydın. Herkes için mutlu ve güzel bir hafta olsun inşallah.
Bütün sofralara yakışacak güzellikte ve lezzette bir salata var bugün.  Evdeki malzemeler ile tamamen doğaçlama olarak yapılan ve çok beğenerek yediğimiz bir salata oldu.



1 adet haşlanmış tavuk göğsü

1 su bardağı kornişon turşu

1 su bardağı ceviz

1 tatlı kaşığı toz kişniş

Tuz

Kimyon

1 su bardağı süzme yoğurt

1 yemek kaşığı mayonez


1. Tavuk etini elimizle didiyoruz.

2. Turşuyu küp küp doğruyoruz.

3. Cevizi elimizle irice kırıyoruz.

4. Bütün malzemeyi geniş bir kapta karıştırıyoruz.Afiyet olsun.




17 Şubat 2012 Cuma

Paşa Tatlısı


Herkese hayırlı cumalar diliyorum.Yağmurdan gözümüzü açamadığımız bugünlerde içinizi ısıtacak güzel bir tatlı tarifi ile karşınızdayım.

Bugünkü tarifim çok kısa sürede hazırlanabilen ve çok lezzetli bir tatlı.Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.


1 yumurta

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı yoğurt

1 su bardağı un

1 su bardağı irmik

1 paket  kabartma tozu

1 paket vanilya

1 avuç hindistan cevizi


Şerbeti :

2.5 su bardağı şeker

2.5 su bardağı su



1. Hamur malzemesini genişçe bir kaba alıp yoğuruyoruz.

2. Fırını 180 dereceye ayarlayıp,ısıtıyoruz..

3.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp,yuvarlıyoruz.Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.

4. 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

5. Şerbet için suyu ve şekeri bir kapta karıştırıyoruz,pişirmiyoruz.

6. Kurabiyeler pişince,üzerine şerbeti gezdiriyoruz ve tekrar sıcak fırının içine tepsiyi yerleştiriyoruz.Fırının ısısı ile şerbeti daha güzel çekiyorlar.

7. Ilınınca tahinle servis yapıyoruz.Afiyet olsun.

16 Şubat 2012 Perşembe

Ispanaklı Tepsi Böreği ve Porselen Demlik 71. Hafta

 


Herkese kocaman bir günaydın...

Bugünkü tarifimiz çocukluğumdan kalma bir lezzet.Canım anneciğim o kadar güzel yapardı ki misafirler haber verirken bu börekten yapmasını tembihlerlerdi anneme.Kolay,besleyici ve herşeyden önemlisi lezzetli....

Bu tarifim Porselen Demlik 71. Hafta 'nın evsahibi güloannemutfakta 'ya gitsin.Kolay gelsin arkadaşım.

6 yufka

Sıvı harç :

1 çay bardağı zeytinyağı

2 yumurta

2 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı süt


İç harç :

yarım kg. ıspanak

250 gr. tuzlu lor

Tuz

Karabiber

Kırmızı biber



1.Ispanakları iyice yıkayıp,yapraklarını doğruyoruz.Tuzlu lor,tuz,karabiber ve kırmızı biberle harmanlıyoruz.

2.Sıvı harç için bütün malzemeyi güzelce çırpıyoruz.

3.Yufkalardan birini fırın tepsimize serip,üzerine kaşıkla sıvı harçtan gezdirerek heryerinin ıslanmasını sağlıyoruz.

4.Yufkaların üçünü bu şekilde üst üste yerleştirdikten sonra iç harcı üçüncü yufkanın üzerine yayıyoruz.

5. Diğer üç yufkaya da aynı işlemi uygulayıp,kalan sıvı harcı en üste döküyoruz ve böreği 1-2 saat dinlendiriyoruz.

6. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.








12 Şubat 2012 Pazar

Teşekkürler Yuva Maya ...


Geçtiğimiz günlerde Yuva Maya'dan gelen kargo beni çok sevindirdi.İçinde poğaça karışımı,instant ve kuru maya,en güzeli de Yuva Maya'nın dergileri vardı.

İlk fırsatta deneyip,sizlerle yeni tarifleri paylaşacağım. Teşekkürler  Yuva Maya.......




10 Şubat 2012 Cuma

Mayalı Alman Pastası


Geçenlerde gelen misafirlerim için denediğim leziz pastacıklar...Tadı çok güzel ama mayalı tariflerde olduğu gibi ilk gün yenmesi tercih sebebi.

Tarifin aslında üzerinde çikolata sosu vardı ama ben orjinal Alman pastası gibi olmasını istediğim için pudra şekeri ile servis yaptım.

Bu tarifi  'Çay,kahve,bahane ' etkinliği için Tombul Tarifler'e gitsin.Kolay gelsin canım.




Hamuru için :


5 su bardağı un


10 gr. kuru maya


2 yumurta


1 tutam tuz


2 yemek kaşığı yoğurt


2 yemek kaşığı tereyağı


1 çay bardağı süt


1 çay bardağı su


1 çay bardağı toz şeker




Kreması için :




3 su bardağı süt


3 yemek kaşığı un


2 yumurtanın sarısı


1 su bardağı toz şeker


1 paket vanilya




Üzeri :


Pudra şekeri




1. Pastanın keki için un,şeker ve tuzu geniş bir kapta harmanlayıp,ortasını havuz gibi açıyoruz.


2. İçine maya,yumurta,yoğurt,su,süt ve yumuşatılmış tereyağını ilave ediyoruz.


3. Unu,kenarlardan alıp,yavaş yavaş ekleyerek yoğuruyoruz.


4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp,yuvarlayıp,üzerlerine hafif bastırarak yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.


5. Üzerini örterek mayalanmaya bırakıyoruz.


6. 175 dereceye ayarlanmış fırında pişiriyoruz.


7. Krema için bütün malzemeyi bir tencereye alıp,karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz.Soğutuyoruz.


8. Kekleri enlemesine ortadan ikiye kesip,içlerini krema ile dolduruyoruz.Dilerseniz krema sıkma torbası da kullanabilirsiniz.


9. Servis tabağına alıp,pudra şekeri serpiyoruz.Afiyet olsun.








Lezzet Dergisinden.......

9 Şubat 2012 Perşembe

Teşekkürler Magic Live Fresh





Geçtiğimiz günlerde Magic Live Fresh'ten gelen kargo beni çok memnun etti. Bu akıllı poşetler sayesinde artık sebze ve meyvelerimiz daha uzun ömürlü olacaklar ve ilk günkü tazeliklerini koruyacaklar.Tekrar teşekkürler Magic Live Fresh...  

6 Şubat 2012 Pazartesi

Kurutulmuş Domatesli,Zeytinli Çörek

Zeytinli Poğaça


peynirli poğaça


Soğuk bir sömestr tatilini daha geride bıraktık.Çocukların şansına hava hep çok soğuk ve yağmurluydu.Aydın'a bile yıllar sonra ilk kez ve sadece bir günlüğüne kar yağdı.Tabi bizler bu durumu kar görmemişler olarak sevinçle karşıladık :))


Bugünkü tarifim Lezzet dergisinden...Ben bir kısmını tarifteki gibi bir kısmını da poğaça gibi kapalı yaptım.



Hamuru için :


4.5 su bardağı un


Yarım paket yaşmaya


1 çay bardağı yoğurt


1 çay bardağı zeytinyağı


1 su bardağı ılık su


1 yumurta


Tuz




İç Harcı için :


Yarım su bardağı kurutulmuş domates


Yarım su bardağı dilimlenmiş siyah ve yeşil zeytin


1 çay kaşığı kekik




Üzeri için :


1 yumurta sarısı


Kekik



1. Unu derin bir kapta tuz ile karıştırıp,ortasını havuz gibi açın.


2. Maya,yoğurt,yumurta,zeytinyağı ve suyu ilave edip,yoğurun.


3. Üzerini nemli bezle örtüp,45 dakika mayalandırın.


4. Kurutulmuş domatesi zeytinyağında yarım saat bekleterek yumuşamasını sağlayın.


5. İç harç malzemelerini karıştırın.


6. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp,elinizin büyüklüğünde dikdörtgen şeklinde açın.


7. Ortasına harçtan koyup,kenarlarını parmak genişliğinde kesin.


8. Kesik yanlarını ortaya getirip,kafes şekli verin ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirin.


9. Üzerine yumurta sarısı sürüp,kekik serpin.


10. 1 saat daha mayalanması için bekletin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.Afiyet olsun.

4 Şubat 2012 Cumartesi

Patatesli Kıymalı Börek

31.12.2011 201

Tatil dolayısıyla evde sıklıkla birşeyler deniyorum ve sık sık sevdiklerimizi ağırlıyoruz.Ama küçük bey bilgisayarın başından kalkmadığı için yükleyip, yayınlamaya fırsat bulamıyorum maalesef  :(( 

Bu tarif de arşivden....


4 Yufka




Sıvı harç:


1 çay bardağı zeytinyağı


1 çay bardağı süt




İç harç :


3 adet haşlanmış,rendelenmiş patates


200 gr. kıyma


1 adet kuru soğan


1 yemek kaşığı domates salçası


Tuz


Karabiber


2 yemek kaşığı zeytinyağı



Üzeri için:


Yumurta sarısı






1. Soğanı yemeklik doğrayıp,zeytinyağında pembeleşene kadar kavuruyoruz.


2. Kıymayı ekleyip,kavuruyoruz.


3. Salçayı ilave edip,kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavuruyoruz.


4. En son patatesleri ve baharatları ekleyip,soğumaya bırakıyoruz.


5. Sıvı harç için bütün malzemeyi karıştırıyoruz.


6. Yufkalardan birini tezgaha serip,üzerine sıvı harçtan sürüyoruz.


7. Diğer yufkayı da üzerine koyup,yine sıvı harç sürüyoruz.


8. Önce dörde,sonra her parçayı üçe bölüp,12 adet üçgen parça elde ediyoruz.


9. Üçgenin geniş yerine iç harçtan koyup,sigara böreği gibi sarıyoruz.Diğer yufkalar için de aynı işlemi uyguluyoruz.


10. Sardığımız börekleri yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirip,üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.


11. 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.

3 Şubat 2012 Cuma

Mevlid Kandilimiz Mübarek Olsun

mevlidkandili 24


Hepimizin kandili mübarek,duaları kabul olsun inşallah....

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin