20 Mart 2009 Cuma

Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar


Baharın gelmesiyle birlikte bugünlerde derin dondurucudaki sebzeleri tüketme telaşına düştüm.Maksat yenilere yer açılsın.Ve iki sevdiğim sebzeyi beraber pişirerek nefis bir lezzet elde ettim.İç bakla ve enginar...



6 adet enginar


2 adet kuru soğan


yarım kg. iç bakla


1/2 çay bardağı zeytinyağı


Dereotu


1/2 limon suyu


2 adet kesme şeker


Tuz




1. Enginarları ayıklayıp,limonlu suda bekletiyoruz.


2. Yayvan bir tencereye zeytinyağını ve yemeklik doğranmış soğanı alıyoruz.


3. Soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz.


4. Baklaları ilave edip,biraz kavuruyoruz.


5. Enginarları da ilave edip, tuzunu,limonunu ve şekerini ekliyoruz.


6. Sıcak su ilavesi ile baklalar ve enginarlar yumuşayana kadar pişiriyoruz.


7. Servis yaparken baklaları enginarların üzerine yerleştiriyoruz.Dereotu ile süslüyoruz.Afiyet olsun.

24 yorum:

  1. Enginar hiç sevmiyorum ama eşim bayılır bu sunuma,en sevdiği lezzetler bir arada çünkü...Nefis olmuştur eminim..
    Ellerine sağlık...

    Güzel bir hafta sonu diliyorum...

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık ben favalı yapıyorum buda
    çok şık ve leziz olmuş kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Pelin,
    O zaman sen de eşin için dene canım.Sağol.Sna sa mutlu haftasonları....

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Derya,
    Ben de bir dahaki sefere favalı deneyeyim o zaman.Sağol.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. eline sağlık canım.nefis olmuş.

    YanıtlaSil
  6. Son gunlerde Enginar kelimesi beni cok cezbetmeye basladi:) enkisa zamanda yapicma artik :))ellerine saglik arkadasim

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Funda,
    Çok sağol.Öpüyorum seni.

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Lezzet Sefası,
    Bence tam zamanıdır.Şimdiden afiyet olsun.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Yaşasınnnnnnnn canım çok şık bir seçim iyi günlerde kullan ve listen silinmedi çok sevindim.İnşallah sende beğenirsin muhteşem bir hafta sonu dilerim kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. enginarı severima ama baklayla aram hoş değildir..ellerine sağlık.güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
  11. BAYILIRIMMMMM....BAKLALIDA NEFİS OLMUŞTUR,HİÇ DENMEDİM,ELİNE SAĞLIK MÜJDECİM.

    YanıtlaSil
  12. ahhah ne çok özledim enginarı inşallah gelir burayada bizde hasret gideririz .baklayla beraber hiç denemdim hoş burda deneyemem de zatenkurusu yokki tazasi olsun.şeblonunuzu iyi günlerde kullanın mutlu hafta sonları.

    YanıtlaSil
  13. aynı telaş bendede var::P mujdecım..daha 2-3 poşet engınar var..bı dahakı sene bu kadar depolamıcam:D bıde bezelyeler var ama sukur corbası zeytınyaglısı derken az kaldı:D

    ellerıne saglık ben cooook severım bu ıkılıyı:D:D:D

    YanıtlaSil
  14. ellerine sağlık canım.hiç pişirmedim ben ama nefis görünüyor.afiyet olsun.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Derya,
    Ne kadar teşekkür etsem azdır.Sağol.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Sevgili Sihirli Oklava,
    Ziyaretin ve yorumun için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  17. Sevgili Mübeccel,
    Ben de ilk kez denedim ve çok beğendim.Tavsiye ederim.Sağol.

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Karamel Mutfak,
    Güzel yorumun ve ziyaretin için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  19. Sevgili Saliha,
    Ben de bu sene kendime aynı sözü verdim.Herşeyi maksimum üç adet depolayacağım.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. Sevgili Neslihan,
    Hiç pişirmediysen denemeni tavsiye ederim.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  21. canım değişiklik şahane olmuş bayıldım enginarda süper ellerine sağlık,öpüldünnnn

    YanıtlaSil
  22. Sevgili Seda,
    Çok sağol.Benim de gerçekten çok içime sindi.Öpüyorum çok.

    YanıtlaSil
  23. selam canim, enginari hic denemedim ama cok merak ediyorum. bulsam zaten deneyecegim ama bulamiyorum ki :)) yinede yemis kadar oldum eline saglik :)))

    YanıtlaSil
  24. Sevgili Çapan Kızı,
    Bizler tazesini yapıyoruz ama büyük marketlerde konserve olarak satıldığını söylüyorlar.Keşke ulaştırma imkanım olsa da ulaştırsam...

    YanıtlaSil

Yorum yazmanız beni çok mutlu eder.:))