
Baharın gelmesiyle birlikte bugünlerde derin dondurucudaki sebzeleri tüketme telaşına düştüm.Maksat yenilere yer açılsın.Ve iki sevdiğim sebzeyi beraber pişirerek nefis bir lezzet elde ettim.İç bakla ve enginar...
6 adet enginar
2 adet kuru soğan
yarım kg. iç bakla
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Dereotu
1/2 limon suyu
2 adet kesme şeker
Tuz
1. Enginarları ayıklayıp,limonlu suda bekletiyoruz.
2. Yayvan bir tencereye zeytinyağını ve yemeklik doğranmış soğanı alıyoruz.
3. Soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz.
4. Baklaları ilave edip,biraz kavuruyoruz.
5. Enginarları da ilave edip, tuzunu,limonunu ve şekerini ekliyoruz.
6. Sıcak su ilavesi ile baklalar ve enginarlar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
7. Servis yaparken baklaları enginarların üzerine yerleştiriyoruz.Dereotu ile süslüyoruz.Afiyet olsun.
Enginar hiç sevmiyorum ama eşim bayılır bu sunuma,en sevdiği lezzetler bir arada çünkü...Nefis olmuştur eminim..
YanıtlaSilEllerine sağlık...
Güzel bir hafta sonu diliyorum...
Canım ellerine sağlık ben favalı yapıyorum buda
YanıtlaSilçok şık ve leziz olmuş kocaman sevgiler...
Sevgili Pelin,
YanıtlaSilO zaman sen de eşin için dene canım.Sağol.Sna sa mutlu haftasonları....
Sevgili Derya,
YanıtlaSilBen de bir dahaki sefere favalı deneyeyim o zaman.Sağol.Sevgiler...
eline sağlık canım.nefis olmuş.
YanıtlaSilSon gunlerde Enginar kelimesi beni cok cezbetmeye basladi:) enkisa zamanda yapicma artik :))ellerine saglik arkadasim
YanıtlaSilSevgili Funda,
YanıtlaSilÇok sağol.Öpüyorum seni.
Sevgili Lezzet Sefası,
YanıtlaSilBence tam zamanıdır.Şimdiden afiyet olsun.Sevgiler...
Yaşasınnnnnnnn canım çok şık bir seçim iyi günlerde kullan ve listen silinmedi çok sevindim.İnşallah sende beğenirsin muhteşem bir hafta sonu dilerim kocaman sevgiler...
YanıtlaSilenginarı severima ama baklayla aram hoş değildir..ellerine sağlık.güzel görünüyor...
YanıtlaSilBAYILIRIMMMMM....BAKLALIDA NEFİS OLMUŞTUR,HİÇ DENMEDİM,ELİNE SAĞLIK MÜJDECİM.
YanıtlaSilahhah ne çok özledim enginarı inşallah gelir burayada bizde hasret gideririz .baklayla beraber hiç denemdim hoş burda deneyemem de zatenkurusu yokki tazasi olsun.şeblonunuzu iyi günlerde kullanın mutlu hafta sonları.
YanıtlaSilaynı telaş bendede var::P mujdecım..daha 2-3 poşet engınar var..bı dahakı sene bu kadar depolamıcam:D bıde bezelyeler var ama sukur corbası zeytınyaglısı derken az kaldı:D
YanıtlaSilellerıne saglık ben cooook severım bu ıkılıyı:D:D:D
ellerine sağlık canım.hiç pişirmedim ben ama nefis görünüyor.afiyet olsun.sevgilerimle...
YanıtlaSilSevgili Derya,
YanıtlaSilNe kadar teşekkür etsem azdır.Sağol.Sevgiler...
Sevgili Sihirli Oklava,
YanıtlaSilZiyaretin ve yorumun için teşekkürler...
Sevgili Mübeccel,
YanıtlaSilBen de ilk kez denedim ve çok beğendim.Tavsiye ederim.Sağol.
Sevgili Karamel Mutfak,
YanıtlaSilGüzel yorumun ve ziyaretin için teşekkürler...
Sevgili Saliha,
YanıtlaSilBen de bu sene kendime aynı sözü verdim.Herşeyi maksimum üç adet depolayacağım.Sevgiler...
Sevgili Neslihan,
YanıtlaSilHiç pişirmediysen denemeni tavsiye ederim.Sevgiler...
canım değişiklik şahane olmuş bayıldım enginarda süper ellerine sağlık,öpüldünnnn
YanıtlaSilSevgili Seda,
YanıtlaSilÇok sağol.Benim de gerçekten çok içime sindi.Öpüyorum çok.
selam canim, enginari hic denemedim ama cok merak ediyorum. bulsam zaten deneyecegim ama bulamiyorum ki :)) yinede yemis kadar oldum eline saglik :)))
YanıtlaSilSevgili Çapan Kızı,
YanıtlaSilBizler tazesini yapıyoruz ama büyük marketlerde konserve olarak satıldığını söylüyorlar.Keşke ulaştırma imkanım olsa da ulaştırsam...