8 Haziran 2009 Pazartesi

Köfteli Enginar

KÖFTELİ ENGİNAR



4 adet enginar

200 gr. kıyma

1 dilim ekmek içi

1 adet kuru soğan

Maydanoz

Tuz

Karabiber

1 kavanoz garnitür

1 adet limon

Kaşar peyniri rendesi




1. Enginarlar ayıklanıp,iyice yıkanır.

2. Limon ve 1 litre suyla tencereye alınır.Yumuşayana kadar haşlanır.

3. Köfte için kıyma,tuz karabiber,rendelenmiş soğan,ince kıyılmış maydanoz ve rondodan geçirilmiş ekmek içi bir kaba alınır,yoğurulur.

4. 4 adet enginar büyüklüğünde köfte yapılır.

5. Haşlanan enginarlar fırın kabına yerleştirilir.Üzerine köfteler konulur.

6. Enginarların yarısına gelecek kadar haşlama suyundan da ilave edilir.Garnitürler de bu suyun içerisine atılır.

7. 200 derecede köftelerin her iki yüzü de kızarana kadar pişirilir.

8. En son kaşar peyniri rendesi serpilir ve 5 dakika daha fırınlanır.Afiyet olsun.

8 yorum:

  1. Müjedeciğim bu çocuklar niye böyle? Yaz da geldi artık bi body ile dolaşırken zayıf oldukları daha çok belli olacak.

    YanıtlaSil
  2. ınan bu seklı hıc aklmıma gelmezdı harıka fıkır:)hemen denendek:)))

    sevgılerımle..

    YanıtlaSil
  3. Enginarı hiç böyle denemedim eminim lezeti çok güzeldir ama görüntü açısından süper ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  4. Müjdecim bu tarifi de ilk kez duydum.Afiyet olsun,ellerine sağlık..

    Güzel bir hafta diliyorum.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık Müjde'cim, çok değişik bir enginar tarifi, daha önce hiç duymamıştım..

    YanıtlaSil
  6. müjde en sevdiğim iki lezzet bir arada süper fikir...ellerine sağlı kcanım

    YanıtlaSil
  7. Müjdecim çok değişik ve güzel bir tarif bu pazar alacağım enginarları bu şekilde deneyeceğim :)
    Ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. müjdeciğim harikasın yani.nasıl güzel görünüyor.ellerine sağlık..

    YanıtlaSil

Yorum yazmanız beni çok mutlu eder.:))