19 Temmuz 2009 Pazar

İrmik Helvası

İRMİK HELVASI


Herkesin kandili mübarek olsun.Allah hepimizin dualarını kabul etsin...




1 su bardağı irmik

1 su bardağı süt

1/2 su bardağı şeker

1/2 çay bardağı dolmalık fıstık

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı mısırözü yağı

Tarçın



1. Yağlar çelik bir tencereye alınır.

2. İrmik eklenir ve kavrulur.

3. İrmiklerin rengi dönünce fıstıklar eklenir.

4. Her ikisi de pembeleşene kadar kavurulur.

5. Şeker sütün içinde eritilir.

6. Pembeleşen irmiklerin üzerine dökülür ve kısık ateşte pişirilir.

7. Yarım saat demlendirilir ve tarçınla servis yapılır.Afiyet olsun.

9 yorum:

  1. Ellerine sağlık helva süper gözüküyor...
    Canım geçmiş kandilin mübarek olsun mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle..

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuş canım. Bazen İrmik tatlısını su ile yaparlar. Ama bence senin yaptığın gibi süt ile çok daha güzel oluyor.
    Ellerine sağlık canım
    sevgiler
    http://www.lezzetibol.com

    YanıtlaSil
  3. Müjdeciğim ellerine sağlık canım.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Müjdecim hayırlı kandiller...İrmik helvasını da çok severim,ellerine sağlık..

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Müjdecim ellerine sağlık. Hiç irmik helvası yapmadım ama yemesini çok severim.
    Olsaydıda yeseydimm..

    YanıtlaSil
  6. Helva nefiss görünüyor.bol tarçınlı bayılırım.
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. mis gibi olmus yenmesmi ya ellerine saglik sevgiler hayirli cumalar

    YanıtlaSil
  8. Çookk severim, ellerine sağlık Müjde'cim..Allah kabul etsin..

    YanıtlaSil
  9. irmik helvası asla dayanamayacağım bir şey. ve uzun zamandır hiç yapmadım da yemedim de. hmmm gece gece nasıl canım istedi şimdi,ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Yorum yazmanız beni çok mutlu eder.:))