Bu sene karaduta takmış vaziyetteyim.Reçelini,dondurmasını ve şurubunu yaptım.İşte ilk tarif...
1 kg. karadut
2 su bardağı şeker
1 litre su
1. Dutları kevgire alıp, kaşıkla yavaş yavaş eziyoruz.
2. Alta süzülen suyun içine şekeri ilave edip,1-2 taşım kaynatıyoruz.
3. Soğuyunca istediğimiz tadı bulana kadar soğuk su ilave ediyoruz.Ben 1 litre ilave ettim.Afiyet olsun.
*Kevgirin üzerinde kalan posaları da atmayarak,karadutlu dondurma yapıyoruz.
geçen gün annemde yaptı ama fotoğrafını çekene kadar bitti:)
YanıtlaSilçok leziz oluyor.
ellerine sağlık canım:)
Karadut eminim her sekilde lezzetli olmustur. Agizda cikan aftlara iyi geldigini biliyorum karadutun.
YanıtlaSilSevgiler,
iffet
Çok severim canım birkere arkadaşım yapmış :))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
en sevdiğim meyve.eline sağlık canım...öptüm...
YanıtlaSilNefis olmuş nefis....
YanıtlaSilellerine sağlık...
HER DERDE DEVAYIMMMMMM :))))
YanıtlaSilSüper görünüyor
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiler
babaannemin kuşburnu suyunu hatırladım,bu fotoğrafı görünce.
YanıtlaSildağdan topladığımız olgunlaşmış kuşburnuları kaynatıp,kevgirde süzer,bize içirirdi.
şimdi o doğal tatlar nerdee.araki bulasın.
sizin şurup da çok güzel görünüyor.
afiyet olsun.