6 Ağustos 2009 Perşembe

Karadut Şurubu

KARADUT ŞURUBU





Bu sene karaduta takmış vaziyetteyim.Reçelini,dondurmasını ve şurubunu yaptım.İşte ilk tarif...







1 kg. karadut



2 su bardağı şeker



1 litre su







1. Dutları kevgire alıp, kaşıkla yavaş yavaş eziyoruz.



2. Alta süzülen suyun içine şekeri ilave edip,1-2 taşım kaynatıyoruz.



3. Soğuyunca istediğimiz tadı bulana kadar soğuk su ilave ediyoruz.Ben 1 litre ilave ettim.Afiyet olsun.





*Kevgirin üzerinde kalan posaları da atmayarak,karadutlu dondurma yapıyoruz.

8 yorum:

  1. geçen gün annemde yaptı ama fotoğrafını çekene kadar bitti:)
    çok leziz oluyor.

    ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  2. Karadut eminim her sekilde lezzetli olmustur. Agizda cikan aftlara iyi geldigini biliyorum karadutun.
    Sevgiler,
    iffet

    YanıtlaSil
  3. Çok severim canım birkere arkadaşım yapmış :))
    Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. en sevdiğim meyve.eline sağlık canım...öptüm...

    YanıtlaSil
  5. Nefis olmuş nefis....

    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Süper görünüyor
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. babaannemin kuşburnu suyunu hatırladım,bu fotoğrafı görünce.
    dağdan topladığımız olgunlaşmış kuşburnuları kaynatıp,kevgirde süzer,bize içirirdi.
    şimdi o doğal tatlar nerdee.araki bulasın.
    sizin şurup da çok güzel görünüyor.
    afiyet olsun.

    YanıtlaSil

Yorum yazmanız beni çok mutlu eder.:))