Bu yıl ilk defa turşu denedim.Uzun süren araştırmalar sonucunda sevgili Yosunbuka'nın tarifinde karar kıldım.Sonuç harika...Hatta turşuluklar bitmeden birkaç kavanoz daha kurmak istiyorum.
Kornişon salatalık
Havuç
Biber
Acur
1 baş sarımsak
Kaya tuzu
Üzüm sirkesi
1 adet yumurta
1. Geniş bir tencereye içme suyu koyuyoruz ve iyice yıkadığımız yumurtayı içine bırakıyoruz.
2. Yumurta önce tencerenin dibinde durur.Tuz ekledikçe yavaş yavaş yüzeye çıkar.Tamamen yüzeye çıktığında tuz eklemeyi bırakmalıyız.
3.Tuzlu suyu kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
4. Sebzeleri dilediğimiz şekilde turşu kavanozuna yerleştiriyoruz.
5. Aralarına bolca soyulmuş sarımsak yerleştiriyoruz.
6. 1 kepçe tuzlu su,1 kepçe sirke sırasını takip ederek, kavanozu ağzına kadar
dolduruyoruz. Kapağını sıkıca kapatıp,karanlık ve serin bir yerde tüm sebzeler sararıncaya kadar bekletiyoruz.Afiyet olsun.
* Benim turşum 18 gün sonra hazırdı.
ooo müjdecdiğimm kışlıklar hazır..
YanıtlaSilkeyifle yemek nasip olsun canım.
Tursular harika olmus canim
YanıtlaSilAfiyet olsun ellerine saglik
Sevgiler
Müjdecim bende denemek istiyorum,ayy bayılırım hemde :) hele salatalık turşusu boranın en sevdiği ...
YanıtlaSilkış boyu afiyet olsun...
güzel bir pazar günü diliyorum....
ayyy salatalık ve lahanaya dayanamam. olsa da yesem yaa. çok canım çekti:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım, Allah afiyetle yemek nasip etsin..
canım geçmiş bayramın kutlu olsun...
YanıtlaSilyorum ve desteğin için çok tşkr ediyorum...
ellerine sağlık çok severim turşuyu alah ağız tadıyla yedirsin inşlh:)
CANIM KIŞA TURŞULAR VE REÇELLER HAZIR AFİYETLE YERSİNİZ İNŞALLAH ÖPTÜM...
YanıtlaSilMÜJDECİM TURŞULAR ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR.ELİNE SAĞLIK...AFİYETLE SAĞLIK İÇİNDE BOL NEŞELİ SOFRALARDA TÜKETİN İNŞALLAH.ÖPTÜM CANIM SEVGİLER....
YanıtlaSilOfff o salataliklar ne de güzel olur. Ben bir de lahana tursusuna bayilirim :) Ellerine saglik.
YanıtlaSilMüjde'cim turşuda kurduğuna göre sen olmuşsun !!
YanıtlaSilne güzel kışın kuru fasülye pilavın yanına ohh..
ellerine sağlık canım
Müjde'ciğim,
YanıtlaSilEllerine, emeklerine sağlık. Nefis görünüyor turşun. Ben henüz kuramadım. Bu hafta güzel salatalık, domates bulursam inşallah ben de kuracağım bu seneki turşuyu.
Suyunu kaynatıp bir gece ayazlatman çok doğru bir yöntem.
Afiyetler olsun.
Fırsat bulup pazara gidebilirsem bende yapacağım turşuyu. Ama umarım ben gidene kadar opazardan turşuluk malzeme kalkmaz:)))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
Nefis görünüyor
Sevgiler