Basmati pirincini daha önce hiç denememiştim.Sevgili Birsen çok methedince,iftara gelen de blogcu olunca denemek için bana gün doğdu.Çok leziz,hoş kokulu bir pirinçmiş.Denemeyeniniz varsa şiddetle tavsiye ederim.
2 su bardağı basmati pirinç
4 su bardağı su
1 çay kaşığı safran
Tuz
Tereyağı
1. Tereyağı tencereye alınır.
2. Eriyince pirinçler ilave edilir ve rengi şeffaflaşıncaya kadar kavurulur.
3. Safran 1 çay bardağı suda eritilir.
4. Safranlı su ve 4 su bardağı sıcak su pirinçlerin üzerine ilave edilir.Tuzu ayarlanır.
5. Suyunu çekene kadar önce harlı ateşte,suyunu çektikten sonra kısık ateşte pişirilir.Tencerenin ağzına bir kağıt havlu konarak demlendirilir.Afiyet olsun.
Her zamanki gibi pilavın tane tane olmuş canım. Bayıldım. Safranlı pilavı yedim ama hiç denememiştim.
YanıtlaSilMutlaka deneyeceğim
Ellerine sağlık canım
sevgiler
Canımmm ellerine sağlık enfes gözüküyor öptüm...
YanıtlaSilMüjdecim ben de bayılırım safranlı pilava bu da tam ağzıma layık duruyor :)) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilhep denemek isteyipte kendime engel oldugum bir pialv çeşididir.safranı bizimkilerin sevecegini zannetmiyorum çünkü.ellerine saglık.
YanıtlaSilBende hiç denemedim,rengi şahane ama.. ellerine sağlık Müjdecim...
YanıtlaSilGüzel bir hafta sonu diliyorum..
Ben hiç safranlı yemedim, zerdeçallı yapıyorum arada bir. Bu pirinçten de denemedim. Denemek lazım.
YanıtlaSilMüjde'ciğim,
YanıtlaSilBu tarifi görünce içimden İran'da bir sofrada olmak geldi. Safranlı bir pilav olmalı. Yanında et sunarlar kesin. Ben et yemem ki???
Müjdecim, ellerine sağlık enfes görünüyor pilav tane tane.. Ben hiç denemedim safranlı pilav, mısır çarşısına ilk gitiğimde safran alacağım sayende :)
YanıtlaSilSevgiler...
ellerine sağlık canım.nefis görünüyor gerçekten.ellerine sağlık...
YanıtlaSilcanım pilavın harika görünüyor,ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilnurdanın mutfağı
Müjde'cim safranı hiç denemedim mutfağımda , ama bu görüntüden sonra safran bakmak lazım..
YanıtlaSilellerine sağlık
tane tane nede güzel ellerine salık:)
YanıtlaSil