Bol yağmurlu bir günden hepinize kocaman bir günaydın....
6 adet yufka
İçi için :
1 kg. bostan patlıcan
5-6 adet yeşil biber
3 adet domates
250 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
Zeytinyağı
Tuz
Kırmızı toz biber
1 adet kesme şeker
Sıvı Harç için :
4 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
1. Önce böreğimizin iç harcını hazırlıyoruz.
2. Patlıcanları tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp,tuzlu suda en az yarım saat bekletiyoruz.
3. Biberleri minik minik doğruyoruz.
4. Domatesleri yemeklik doğruyoruz.
5. Soğanı yemeklik doğrayıp,zeytinyağıyla beraber tencereye alıyoruz.
6. Soğanlar pembeleşince biberleri ekliyoruz.
7. Biberler yumuşayınca domatesleri ekleyip,1-2 dk sonra da patlıcanları ekliyoruz.
8. Domatesler suyunu çekince biraz sıcak su ilave ederek;tuzunu,şekerini, biberini ayarlıyoruz.Patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
9. Diğer tarafta kıymayı tavaya alıp,suyunu salıp,çekene kadar kavuruyoruz.
10. Kavrulan kıymayı patlıcan kavurması ile karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
11. Sıvı harç malzemelerini tel çırpıcı ile çırpıyoruz.
12. Tepsimize yağlı kağıt serip,1 yufkayı üzerine seriyoruz.
13. Sıvı harçtan sürüp,diğer yufkayı üzerine kapatıyoruz.Tekrar sıvı harç sürüyoruz.
14. Yufkalar yarılanınca arasına patlıcanlı kıymalı harcımızı eşit bir şekilde paylaştırıyoruz.
15. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayarak tepsiye yerleştiriyoruz.
16. Kalan sıvı harcı tepsinin üzerine döküyoruz.1-2 saat bu şekilde bekletip,180 dereceli fırında kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.
mımm en çok sevdigim böreklerden birisi desem ellerine emegine salık.
YanıtlaSilSevgili Müjde,
YanıtlaSilEllerine sağlık, börek nefis görünüyor.
Patlıcanı böreğe çok yakıştırıyorum, çok lezzetli bir börek ortaya çıkıyor.
Canım en sevdiğim böreklerden epeyi
YanıtlaSildir yapmadım ellerine sağlık bir di
lim aldım öpüyorum...
Canım öncellikle geçmiş bayramınız kutlu olsun. Nice sağlıklı bayramlar diliyorum.
YanıtlaSilpatlıcanı böreğe çok yakıştırıyorum.
Gerçektende çok ama çok güzele benziyor.
Ellerine sağlık canım
sevgilerimle
müjdecim nefis gözüküyor her iki tatda nefis tır bayılırım birleşince dahada birgüzel olmuştur eminim.
YanıtlaSilsellerine sağlık
ellerine sağlık canım.çok güzel olmuş böreğin.sevgilerimle...
YanıtlaSilMüjdecim hastayım bir dilim alsam kimse kızmaz herhalde:)nefis olmuş.. ellerine sağlık..
YanıtlaSilSevgiler...
güzel bir börek olmuş ellerine sağlık tatlım....denenecekler listesi epyce uzadı:)))))))
YanıtlaSilBÖREK NEFİS OLMUŞ CANIM.AFİYETLER OLSUN..SEVGİLER...
YanıtlaSilHARİKA BİR LEZZET EMEĞİNE SAĞLIK CANIM...
YanıtlaSilRsmen ağzım sulandı yesemmi yanındamı yatsam karar veremedim:))
YanıtlaSilMujde'cigim,
YanıtlaSilTek kelime ile harika, ellerine saglik.
Sevgilerimi gonderiyorum.
Patlıcanlı kıymalı böreği çok severim.Uzun zamandır da yapmadım.
YanıtlaSilBu görüntü beni benden aldı ama...
Ellerine sağlık Müjdecim.
Oh valla, yemelere doyulmaz bu böreği..Nefis görünüyor Müjdecim. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle:).
aslı
Öyle güzel görünüyor ki canim istedi kahvalti sonrasi...
YanıtlaSilPatlicanli böreklerin ister kiymali ister peynirli hepsi cok güzel olyor.
Ellerine saglik, hayirli cumalar...
canımmmm özledim seni uzun zaman oldu bloğuna uğramıyalı...geçmiş bayramın kutlu olsun...eline emeğine sağlık börek nefis görünüyor....güzel bir hafta sonu diliyorum.sevgiler...
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık..çok lezzetli görünüyo..
YanıtlaSilöpüyorum..
sevgiler...
Himmm, nefffiiisss.
YanıtlaSilAh borekler ahhh:)
Iffet
Lezzetin güzelliğine bak.
YanıtlaSilNasıl harika görünüyor böyle.
patlicanli herseye bayilirim
YanıtlaSilellerine saglik enfes görünüyor sevgiler