İç pilavı çok sevmeme rağmen daha önce hiç yapmıştım. Anneciğimin tarifiyle nihayet deneyebildim.
200 gr. tavuk ciğeri
2 su bardağı baldo pirinç
2 + 1/4 su bardağı sıcak su
Yenibahar
Tuz
Karabiber
Dolmalık fıstık
Kuş üzümü
1 adet kesme şeker
Tereyağı
1. Pirinç ıslama kabına pirincimizi koyup,üzerine bolca sıcak su ilave ediyoruz.
2. Pirinçlerimiz sıcak suda yumuşarken tencereye tereyağını alıp,eritiyoruz.
3. Kuşbaşı doğradığımız ciğerleri ekleyip,kavuruyoruz.
4. Üzerine dolmalık fıstıkları ekleyip,rengi dönene kadar kavuruyoruz.
5. Tavuk veya et suyunu ekleyip,baharatları ve kuş üzümünü ilave ediyoruz.
6. İyice yıkayıp,suyunu süzdüğümüz pirinçleri kaynayan suya atıyoruz.
7. İlk 3-4 dakika harlı ateşte,daha sonra kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.
Ellerine sağlık canım, görüntüden ne kadar lezzetli olduğu ortada.
YanıtlaSilsevgiler
İç pilav sevilmez mi ? ellerine sağlık nefis gözüküyor.
YanıtlaSilsevgilerimle.
pilav süper görünüyor arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilCanım bayılırım iç pilava ellerine
YanıtlaSilsağlık öpüyorum.
Cok severim Mujde'cigim,
YanıtlaSilEllerine saglik, harika olmus.
Sevgilerimi gonderiyorum...
ellerine sağlık müjdeciğim
YanıtlaSilbizim masal evinin yegane pilavı :)