27 Ocak 2011 Perşembe

İç Pilav

İÇ PİLAV



İç pilavı çok sevmeme rağmen daha önce hiç yapmıştım. Anneciğimin tarifiyle nihayet deneyebildim.


200 gr. tavuk ciğeri

2 su bardağı baldo pirinç

2 + 1/4 su bardağı sıcak su

Yenibahar

Tuz

Karabiber

Dolmalık fıstık

Kuş üzümü

1 adet kesme şeker

Tereyağı



1. Pirinç ıslama kabına pirincimizi koyup,üzerine bolca sıcak su ilave ediyoruz.

2. Pirinçlerimiz sıcak suda yumuşarken tencereye tereyağını alıp,eritiyoruz.

3. Kuşbaşı doğradığımız ciğerleri ekleyip,kavuruyoruz.

4. Üzerine dolmalık fıstıkları ekleyip,rengi dönene kadar kavuruyoruz.

5. Tavuk veya et suyunu ekleyip,baharatları ve kuş üzümünü ilave ediyoruz.

6. İyice yıkayıp,suyunu süzdüğümüz pirinçleri kaynayan suya atıyoruz.

7. İlk 3-4 dakika harlı ateşte,daha sonra kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.

6 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım, görüntüden ne kadar lezzetli olduğu ortada.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. İç pilav sevilmez mi ? ellerine sağlık nefis gözüküyor.
    sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  3. pilav süper görünüyor arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Canım bayılırım iç pilava ellerine
    sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. Cok severim Mujde'cigim,
    Ellerine saglik, harika olmus.

    Sevgilerimi gonderiyorum...

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık müjdeciğim
    bizim masal evinin yegane pilavı :)

    YanıtlaSil

Yorum yazmanız beni çok mutlu eder.:))