Çeşitli dergilerde ve bloglarda gördüğüm bu enfes lezzetle neden bu kadar geç tanışmışım bilmiyorum.Çerez gibi,birkaç tane asla kesmiyor.Tadına bakan herkes tarif istedi.Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.
150 gr. tereyağı
1 su bardağı zeytinyağı
1 yumurta ( sarısı üzerine,akı içine )
1 çay bardağı kavrulmuş susam veya çörekotu
1 paket mahlepli kabartma tozu
1 çay bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1 yemek kaşığı tuz (silme )
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
4 - 4.5 su bardağı un
1. Şekeri ve tereyağını genişçe bir kaba alıp,yoğurun.
2. Üzerine zeytinyağı,yumurta akı,susam ,kabartma tozu ,tuz ve biberi ekleyin yoğurun.
3. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın.
4. Fındık büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın.
5. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine topları dizin.
6. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
7. 160-170 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.
Bende çok seviyorum bu minik tuzluları. Çok lezzetli görünüyorlar, ellerine sağlık..
YanıtlaSilçok güzel olmuşlar canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilEllerinize sağlık,ama lütfen nereden aldıysak kaynak gösterelim bence,böylelikle bloggerlar arasında dostluk bağları oluşuyor.Yanlış anlamayın sakın sadece fikrim bu.
YanıtlaSilSevgiler
çayın yanına harika,eline sağlık...
YanıtlaSilGerçekten güzel görünüyor kolay bayatlamayan bir kurabiyeyse benimde favorilerim arasına girebilir.Sevgiler...
YanıtlaSilCanim ellerine emklerine saglik afiytler olsun
YanıtlaSilCanım minik tuzlular nefis görünüyor. Bizim evde de çok sevilir.Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilSevgili Hülya,
YanıtlaSilÇok teşekkürler,sevgiler...
Sevgili Mutfağa Buyrun,
YanıtlaSilZiyaretinize çok memnun oldum,teşekkürler...
Sevgili Bahar,
YanıtlaSilYorumun ve hatırlatman için teşekkürler.Genelde hep arkadaşların sitelerinden denediklerime link veririm veya dergi adı belirtirim.Ama bunu çok uzun zaman önce denemiştim,arşivden bir fotoğraf.Hangi dergiden olduğunu hatırlayamadım.Sevgiler...
Sevgili Mehtap,
YanıtlaSilYorumun ve ziyaretin için teşekkürler...
Sevgili Hayattan Azıcık,
YanıtlaSilO kadar lezzetli ki bayatlayıp bayatlamadığını test edecek kadar bile dayanmıyor bizim evde...:))
Sevgili Gülcan,
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım.Sevgiler...
Sevgili Ebru,
YanıtlaSilÇok teşekkürler...
Ellerinize sağlık bu arada bende aydınlıyım
YanıtlaSil