22 Kasım 2008 Cumartesi

Çavdar Ekmeği


Oğlumuzun dünyaya gelişi hayatımızı ve hayata bakış açımızı birçok yönden değiştirdi.Onun daha sağlıklı beslenebilmesi için eve bir ekmek yapma makinesi aldık ama ondan çok bize yaradı desem yalan olmaz herhalde.İşte bu makine ile yaptığım nefis çavdar ekmeği...

1 paket Söke Un Çavdar Ekmeği Karışımı
120 ml süt
200 ml su
1 tbsp sıvıyağ
1 paket maya

Makinemizin haznesine önce sıvı malzemeleri koyuyoruz.Sonra üzerine un karışımını döküyoruz.Unun ortasına gelecek şekilde mayamızı koyuyoruz.Bu arada mayayı sıvılara temas ettirmemeye özen gösteriyoruz. Makinemizi temel ekmek -900gr konumunda çalıştırıyoruz.Tam üç saat sonra büyüleyen bir ekmek kokusu tüm evinizi saracak.Afiyet olsun.

8 yorum:

  1. ellerine saglik canim
    ekmegin nefis gorunuyor

    sevgiler...
    bu arada sayfan hayirli olsun

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  2. bende evde ekmek yapmayı cok severım ellerıne saglık canım sevgıler..

    YanıtlaSil
  3. Müjdecim aramıza hoşgeldin blogun çok güzel seni listeme ekliyorum.
    Ekmek harika görünüyor bayılırım ekmeğe helede evde yapılmış olursa.
    Sevgiler bay...

    YanıtlaSil
  4. canım arkadaşım blogun hayırlı olsun bol bol tarifler inşallah herşey nefis görünüyo

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Yeni Tadlar,
    Ziyaretine ve yorumuna teşekkürler...

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Melek,
    Hoşbulduk.Ziyaretin için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Banu,
    Güzel yorumun için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Adsız,
    Moral veren yorumun için teşekkürler...

    YanıtlaSil

Yorum yazmanız beni çok mutlu eder.:))