28 Aralık 2008 Pazar

Fırında Kabak Tatlısı



Bu aralar balkabağına feci şekilde takılmış durumdayım.Pazara çıktığımda gözüm hep kabaklarda.Hep tencerede pişirdiğim kabak tatlısını bazı blogcu arkadaşlarımın fırında pişirdiğini görünce bir defa da böyle denemeye karar verdim.Ve iyi ki de denemişim.Bambaşka lezzette bir kabak tatlısı ile tanışmış olduk.

1 kg. balkabağı
2.5 su bardağı şeker

1.Kabaklarımızı 2 parmak kalınlığında doğrayıp,fırın tepsimize yerleştiriyoruz.
2.Üzerine şekerimizi serpiyoruz.
3.200 derece ısıtılmış fırının alt rafında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
4.Daha sonra kabaklarımızı maşa ile ters çevirip,fırının üst rafına alıyoruz.15 dakika daha pişiriyoruz.
5.Fırından çıkınca soğutup,dövülmüş ceviz ile servis yapıyoruz.Afiyet olsun.

5 yorum:

  1. tadına baktım çok hafif ve lezzetliydi mutlaka deneyin ellerine sağlık arkadaşım....

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim tatlım.Sen iste yine yaparım.Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Müjde,
    Sevgili Tijen,
    Her yeni yil,
    tazelenen umutlarin,
    cogalan sevgilerin habercisidir.
    2009 yili da böyle olsun,
    ama
    hep güzel olsun.
    NICE GÜZEL YILLARA
    Sevgilerimle Serap

    YanıtlaSil
  4. Sevgili MÜJDE
    Her yeni yil,
    tazelenen umutlarin,
    cogalan sevgilerin habercisidir.
    2009 yili da böyle olsun,
    ama
    hep güzel olsun.
    NICE GÜZEL YILLARA
    Sevgilerimle Serap

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Serap,
    sana da çoook mutlu seneler....

    YanıtlaSil

Yorum yazmanız beni çok mutlu eder.:))