Derin dondurucudaki vişne stoğumu tüketmek ve sütlü tatlıları seven oğluşumu sevindirmek için yaptığım bir kup daha.
Muhallebi :
3 su bardağı süt
10 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
Vişneli Pelte:
2 su bardağı vişne suyu
5 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 kase vişne
1.Vanilya hariç muhallebi malzemeleri bir tencereye alınır ve sürekli karıştırılarak pişirilir.
2.Ocaktan alınca vanilya ilave edilir ve karıştırılır.
3.Muhallebi kupların yarısını dolduracak şekilde paylaştırılır.
4.Vişne hariç pelte malzemeleri tencereye alınır ve sürekli karıştırılarak pişirilir.
5.Koyulaşınca vişneler ilave edilir ve bir taşım kaynatılır.
6.Pelte de muhallebinin üzerine pay edilir.Buzdolabında 2-3 saat dinlendirilip servis yapılır.Afiyet olsun.
Aklıma eski günleri getirdi bu tarif. Bir yaz günü yaptığım ve gölgede fotoğrafını çektiğim vişneli pelteyi... Ellerine sağlık!
YanıtlaSilMüjdecim neler neler yapmışsın,kaçırmışım bende...
YanıtlaSilPelte nefis,ellerine sağlık... Oğluşuna afiyet olsun...
Sevgili Tijen,
YanıtlaSilBenim fotğraflarım acemi işi.Eminim seninki çok güzeldir.Sevgiler...
Sevgili Pelin,
YanıtlaSilÇok sağol.Sevgiler...
ellerine saglik canim
YanıtlaSilharika bir goruntu eminim tadida oyledir
afiyetle...
www.yenitadlar.blogcu.com
Sevgili Yenitadlar,
YanıtlaSilGüzel yorumun ve ziyaretin için çok teşekkürler...
Hazır vişne suyuyla yapıyoruz değil mi?
YanıtlaSil