Geçenlerde buzdolabını temizlerken bir köşede unutulmuş kabak tatlısını buluverdim.Hemen değişik bir şekilde değerlendirmeye karar verdim.Geçenlerde arkadaşım Ayşem yapmıştı ve ben de çok beğenmiştim.Tarifi almayı unutmuşum.Biraz hayalgücümü kattım ve evdeki malzemeleri kullanarak yemekten sonra masaya bu nefis tatlıyı sundum.
1 paket petit beurre bisküvi
1/2 kg. kabak tatlısı
1.5 su bardağı ceviz
1 çay bardağı süt ( bisküvileri ıslatmak için )
1 paket Dr.Oetker beyaz çikolatalı sos
2 çay bardağı süt (beyaz çikolatalı sosu hazırlamak için )
1.Bisküvileri sütle hafifçe ıslatıyoruz.Küçük kare borcama diziyoruz.
2.Kabak tatlısını rondodan geçirip,püre haline getiriyoruz.
3.Yarısını bisküvilerin üzerine döküyoruz.
4.Üzerine cevizin yarısını serpiyoruz.
5.Tekrar sütle ıslattığımız bisküvileri dizip,üzerine sırasıyla kabak püresi ve ceviz koyuyoruz.
6.Beyaz çikolatalı sosu üzerindeki tarife göre 2 çay bardağı süt ile hazırlıyoruz.Onu da üzerine döküyoruz.Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip,cevizle süsleyerek servis yapıyoruz.Afiyet olsun.
Merhaba,
YanıtlaSilEminim lezzeti çok güzel olmuştur.
Ellerinize sağlık.
Sevgiler.
www.semraninmutfagi.com
kabak tatlısına bayılırım. çikolata sosu ve cevizle de süper olmuştur. ellerinize sağlık...
YanıtlaSilSevgili Semra,
YanıtlaSilGüzel yorumun ve ziyaretin için çok teşekkürler.Ben de seni ziyarete geleceğim.Sevgiler...
Sevgili Binnur,
YanıtlaSilHakikaten çok güzel oldu.Muhakkak denemelisin.Sevgiler...
Değişik ve şık sunumlu bir tatlı olmuş..Ellerine sağlık..
YanıtlaSilSevgiler..
Canım tam bir kabak tatlısı hayranı olduğum için bu şık sunumlu güzel tatlı beni benden aldı:).
YanıtlaSilEllerine sağlık..
Sevgiler.
aslı
Sevgili Damak Tadı,
YanıtlaSilÇok sağol.Sevgilerimle...
Sevgili Aslı,
YanıtlaSilGüzel yorumun için çok sağol.Sevgilerimle...
kabak tatlisini hic sevmiyorum ama pure olunca ve baska seylerde icinde olunca yenilir gibime geldi. cokta sahane gorunuyor ellerine saglik canikkk
YanıtlaSilSevgili Mujde,
YanıtlaSilHarika olmus, ellerine sgalik.
Sevgilerimi gonderiyor, guzel bir hafta diliyorum.
Sevgili Çapan Kızı,
YanıtlaSilBence bir kere de böyle denemelisin.Lezzeti değişiyor sosla.Sevgiler...
Sevgili Aybike,
YanıtlaSilYorumun ve ziyaretin için çok teşekkürler.Sevgiler...
Hem hafif, hem de lezzetli üstelik de pratik. Ellerine sağlık, sevgiler.
YanıtlaSilSevgili Özlem,
YanıtlaSilÇok sağol.Sevgiler...
canım benim nefis görünüyo bende istiyorum ona göre öpüldün
YanıtlaSilmüjdeciğim ellerine sağlık canım tatlın çok pratik ve harika görünüyor..nasıl da lezzetlidir..canım ben bir keresinde beyaz çikolata sosu ile mozaik pasta yapmıştım bir türlü donmadı naptısam normal çikolatalı sosundan daha cıvık gibi bişi oldu..merak ettiğim dilim dilim kesebiliyor muyuz? misafirlerime hazırlamak istiyorum..yoksa bir muhallbi pişirip içine çikolata mı kırayım..dilimlemede problem olmasın istiyorum oyüzden sordum..sevgilerimle canım..
YanıtlaSilSevgili Seda,
YanıtlaSilTaze bitti.Sen gel ben sana yine yaparım.Öpüldün.
Sevgili Yosunbuka,
YanıtlaSilBen ilk gün dilimlerken bir problem yaşamadım.Yalnız ertesi güne kalan kısmı biraz sulanmıştı doğal olarak.Kesinlikle tavsiye ederim.Ama garanti olsun dersen çikolatalı sosu üzerinde yazan miktarın yarısı kadar sütle hazırla.Ben risk almak istemediğim zaman öyle yapıyorum. Sevgiler...