10 Şubat 2009 Salı

Mısırlı Pilav


Hem oğluş sevsin,hem de farklı olsun derken ortaya çok beğenilen bu pilav çıktı ve ana yemeğimize eşlik etti.


2 su bardağı pirinç

2 su bardağı tavuk ya da et suyu

1 kutu konserve mısır

2 yemek kaşığı tereyağ

Tuz

1.Pirinçler ayıklanıp,iyice yıkandıktan sonra kaynar suyla dolu bir kapta en az yarım saat ıslatılır.

2.Bir tencereye tereyağı alınır,eritilir.

3.Yağın üzerine 2 su bardağı tavuk yada et suyu ilave edilir.

4.Tuzu ilave edilir.

5.Kaynayınca süzdüğümüz pirinçler içine atılır.

6.Mısırlar eklenir.

7.Suyunu çekene kadar orta ateşte,çektikten sonra kısık ateşte pişirilir.

8.Tencerenin ağzına kağıt havlu konularak demlendirilir.Afiyet olsun.

12 yorum:

  1. Bende çok severim mısırlı pilavı,evde sadece ben yerim zaten:)
    Oğuluşuna da afiyet olsun..

    Sevgilerimi yolluyorum...

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık canım çok iştah açıcı görünüyor. öptüm sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. çok lezzetli değil mi?
    Bende pilavın içinde böyle sürprizleri çok seviyorum.
    Küçük bey e de afieyt olsun

    YanıtlaSil
  4. müjdecim ,eline sağlık canım ,harika görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. pilavın her türlüsü kabulümdür:) ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Pelin,
    Buyur bizde ye o zaman.:))
    Kocaman öpüyorum.

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Yeşim,
    Çok sağol.Ben de seni öpüyorum.

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Binnur,
    Hakikaten de çok lezzetli.Sağol canım.Küçük bey de teşekkür eder.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Egeli,
    Çok sağol canım.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Yosunbuka,
    Sen de bendensin,desene.Sağol canım.Öpüyorum seni.

    YanıtlaSil
  11. aynı tabaktan bende de var....çok severek kullanıyorum...sen de güle güle kullan....pilav da nefis...ellerine sağlık...
    sevgiler,
    ilkay

    YanıtlaSil
  12. Sevgili İlkay,
    Ben de çok severek kullanıyorum.Yıllar önce çeyizime almıştık...Çok memnun oldum ziyaretine.

    YanıtlaSil

Yorum yazmanız beni çok mutlu eder.:))