Hem oğluş sevsin,hem de farklı olsun derken ortaya çok beğenilen bu pilav çıktı ve ana yemeğimize eşlik etti.
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı tavuk ya da et suyu
1 kutu konserve mısır
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
1.Pirinçler ayıklanıp,iyice yıkandıktan sonra kaynar suyla dolu bir kapta en az yarım saat ıslatılır.
2.Bir tencereye tereyağı alınır,eritilir.
3.Yağın üzerine 2 su bardağı tavuk yada et suyu ilave edilir.
4.Tuzu ilave edilir.
5.Kaynayınca süzdüğümüz pirinçler içine atılır.
6.Mısırlar eklenir.
7.Suyunu çekene kadar orta ateşte,çektikten sonra kısık ateşte pişirilir.
8.Tencerenin ağzına kağıt havlu konularak demlendirilir.Afiyet olsun.
Bende çok severim mısırlı pilavı,evde sadece ben yerim zaten:)
YanıtlaSilOğuluşuna da afiyet olsun..
Sevgilerimi yolluyorum...
eline sağlık canım çok iştah açıcı görünüyor. öptüm sevgiler...
YanıtlaSilçok lezzetli değil mi?
YanıtlaSilBende pilavın içinde böyle sürprizleri çok seviyorum.
Küçük bey e de afieyt olsun
müjdecim ,eline sağlık canım ,harika görünüyor.
YanıtlaSilpilavın her türlüsü kabulümdür:) ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilSevgili Pelin,
YanıtlaSilBuyur bizde ye o zaman.:))
Kocaman öpüyorum.
Sevgili Yeşim,
YanıtlaSilÇok sağol.Ben de seni öpüyorum.
Sevgili Binnur,
YanıtlaSilHakikaten de çok lezzetli.Sağol canım.Küçük bey de teşekkür eder.Sevgiler...
Sevgili Egeli,
YanıtlaSilÇok sağol canım.Sevgilerimle...
Sevgili Yosunbuka,
YanıtlaSilSen de bendensin,desene.Sağol canım.Öpüyorum seni.
aynı tabaktan bende de var....çok severek kullanıyorum...sen de güle güle kullan....pilav da nefis...ellerine sağlık...
YanıtlaSilsevgiler,
ilkay
Sevgili İlkay,
YanıtlaSilBen de çok severek kullanıyorum.Yıllar önce çeyizime almıştık...Çok memnun oldum ziyaretine.