
Çocukluğumdan beri en sevdiğim lezzetlerden biri...
1 adet küçük karnabahar
5-6 adet havuç
3 yumurta
5 yemek kaşığı galeta unu
1 bardak su
Tuz
Karabiber
1 su bardağı zeytinyağı
1. Karnabahar çiçeklerine ayrılarak tuzlu suda hafifçe haşlanır.
2.Havuçlar soyulduktan sonra enlemesine ikiye bölünür.Çok uzunsa boylamasına da ikiye
bölünür.Yumuşayana kadar haşlanır.
3. Yumurta,galeta unu,su,tuz ve karabiber bir kapta çırpma teli ile çırpılırak pürüzsüz hale
getirilir.
4. Zeytinyağı tavaya alınarak kızdırılır.
5. Soğuyan karnabaharlar ve havuçlar yumurtalı karışıma bulanarak kızgın yağda kızartılır.
6. Kağıt havlu üzerinde fazla yağı alındıktan sonra yoğurt ile servis yapılır.Afiyet olsun.
karnıbaharı çok seviyorum. bu aralar kızartmasına hasret kaldım ama serbest günümde yapayım en iyisi:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
Canımmm süper olmuş denemem lazım harika görünüyor kocaman sevgiler...
YanıtlaSilharika gözüküyor,bayılırımmm:) ellerine sağlık...
YanıtlaSilsevgiler
Beyza:)
ellerine sağlık arkadaşım çok güzel olmuş,sevgiler
YanıtlaSilellerine sağlık canım.bende çok severim ..muzlu kurabiyene de bayıldım bir kurabiye canavarı olarak..sevgilerimle..
YanıtlaSilOhhh nefis olmuş,inan bu şekilde hiç yapmadım.Denemek istiyorum hemen...
YanıtlaSilEllerine sağlık...
çok severim akşama menüde varsa geliyorum:))))öpüldün
YanıtlaSilÇOK SÜPER OLMUŞ BU CANIM.ELLERİNE SAĞLIK..
YanıtlaSilİşte karnabaharın en lezzetli hali :)
YanıtlaSilEllerine sağlık, sevgiler
Bizim evinde en sevilenleridir :) hele yanında yoğurt olunca...
YanıtlaSilEllerine sağlık :)
sevgiler
ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK CANIM....
YanıtlaSilCok guzel bir tarif goruntude mukemmel.
YanıtlaSilAksam yemeyinden once beni baya istaha getirdi.
Ben de çok severdim! Çok zaman geçti üzerinden. En son ne zaman yediğimi bile hatırlamıyorum.
YanıtlaSilHavucu bu şekilde hiç denemedim ama karnabaharı çok yaparım. Nefis oluyor gerçekten
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiler
Müjdeciğim ellerine sağlık.ben de çok severim.çok leziz görünüyor.sevgilerimle...
YanıtlaSilEllerine sağlık.Karnıbaharı bende panesini yapıyorum ama havuçla da eminim çok güzeldir.
YanıtlaSilMüjde'ciğim,
YanıtlaSilEvliliğimin ilk yıllarında çok fazla yemek çeşidi bilmediğimden midir nedir ne sık yapardım bu havuç paneyi. Yıllar geçtikçe daha sağlıklı beslenmek adına bu canım lezzetlerden uzaklaştığıma çok üzülüyorum.
İyi ki hatırlattın canım. Çocuklarım da bir tadına baksınlar bakalım.
Ellerine sağlık.
Sevgilerimle,
Sevgili Papatya,
YanıtlaSilBence de serbest gününde yapmalısın.Sevgiler...
Sevgili Deray,
YanıtlaSilÇok sağol canımcım.Öpüldün.
Sevgili Beyza,
YanıtlaSilÇok sağol canım.Öpüyorum seni.
Sevgili Ferzan,
YanıtlaSilGüzel yorumun için teşekkürler...
Sevgili Yosunbuka,
YanıtlaSilZiyartein ve yorumun için teşekkürler...
Sevgili Pelin,
YanıtlaSilBence de hemen denemelisin.Şimdiden afiyet olsun.Sevgiler...
Sevgili Seda,
YanıtlaSilGel şekerim.Menide olmasına gerek yok.Hemen yaparız,şipşak.
Sevgili Funda,
YanıtlaSilÇok sağol canım.Öpüldün.
Sevgili Özlem,
YanıtlaSilBence de karnabaharın en lezzetli hali.Sevgiler...
Sevgili Zehra,
YanıtlaSilHele yoğurt da sarımsaklıysa...:))
Sevgili Candan Tarifler,
YanıtlaSilÇok sağol canım.Sevgiler...
Sevgili Lezzet Sefası,
YanıtlaSilGüzel yorumun için teşekkkürler...
Sevgili Tijen,
YanıtlaSilO zaman tekrar yapıp yemenin vakti gelmiş de geçiyor.:))
Sevgili Betül,
YanıtlaSilBen bazen yanına patates de kızartıyorum.Harika bir üçlü oluyor.Sevgiler...
Sevgili Neslihan,
YanıtlaSilGüzel yorumun için sağol.Sevgiler...
Sevgili Boncuk Mutfakta,
YanıtlaSilBir de havuçla dene,çok lezzetli oluyor.Sevgiler...
Sevgili Işıl Abla,
YanıtlaSilBence de kimse bu lezzetten mahrum kalmamalı.Çocuklarına şimdiden afiyet olsun.Sevgiler...