13 Mart 2009 Cuma

Kestaneli Pasta



Pasta denince aklıma kestaneyi çok sevdiğimden olsa gerek hep kestaneli pasta gelir.Kardeşim kestaneyi sevmediği için maalesef doğumgünlerinde yapamıyorum.Gün bende olunca bu fırsatı da değerlendirdim.Bu defa rulo yerine yuvarlak tercih ettim.Pandispanya ve kremada ise Müge'nin meşhur pandispanya ve krema dosyalarından faydalandım.Tarifleri arşivimde bulunması için aynen yazıyorum.Tekrar teşekkürler Mügeciğim....




Yoğurtlu Kakaolu Pandispanya için ;


4 adet yumurta


4 Türk kahvesi fincanı şeker


3 Türk kahvesi fincanı un


1 Türk kahvesi fincanı yoğurt


2 yemek kaşığı sıvıyağ


2 yemek kaşığı kakao


3 yemek kaşığı kaynar su


1 paket vanilya


1 paket kabartma tozu



Bitter Kremalı Pastacı Kreması için ;


3 su bardağı süt


1 çay bardağı şeker


1 çay bardağı un


1 yemek kaşığı kakao


2 tatlı kaşığı mısır nişastası


2 adet yumurta sarısı


200 gr. bitter kuvertür


Arası için ;


1 kase kestane püresi



Islatmak için ;


1 çay bardağı şekerli nescafe




1.Fırınımızı 180 dereceye ayarlıyoruz.


2.Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz.


3.Daha sonra şekerin yarısını ekliyoruz ve şeker eriyinceye kadar çırpıyoruz.


4.Ayrı bir kasede yumurta sarılarını kalan şeker ve kaynar su ile beraber şeker eriyinceye kadar 6-7 dakika çırpıyoruz.


5.Şeker eriyince yağı ve yoğurdu ekliyoruz ve çok az çırpıyoruz.


6.Un,kakao,vanilya ve kabartma tozunu birlikte eleyerek yumurta sarılarına ekliyoruz ve tahta kaşıkla karıştırıyoruz.


7.Yumurta aklarını da fazla söndürmeden tahta kaşıkla ekliyoruz.


8.Yağlayıp,tabanını unladığımız 24 cm'lik kelepçeli kalıbımıza karışımımızı döküyoruz.


9.180 derecede kürdan testini geçene kadar pişiriyoruz.


10.Krema için bitter küvertür hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıyoruz ve çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişiriyoruz.


11.Karışım kaynamaya başlayınca 1-2 kez karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz.


12.Bitter küvertürü ekleyip,erimesi için hızla karıştırıyoruz.


13.Kremamız soğuyana kadar kabuk tutmaması için sık sık karıştırmayı unutmuyoruz.


14.Mümkünse bir gün önceden yaptığımız pandispanyamızı ikiye bölüyoruz.


15.Servis tabağına alıp alt tabanını şekerli nescafe ile ıslatıyoruz. (Yoğurtlu pandispanya çok yumuşak olmasına rağmen ben ıslak sevdiğim için biraz şekerli nescafe ile ıslattım.)


16.Kalın bir tabaka halinde krema sürüp,kestane püresinin yarısını kremanın üzerine yayıyoruz.


17.Diğer katı da hafif ıslatıp,kapatıyoruz.Krema ile kaplıyoruz.


18.Yanlarını kalan kestane püresi ile üzerini ise bütün kestane şekerleri ile süslüyoruz.Afiyet olsun.






28 yorum:

  1. bu pastaya bittim ben ...inan harika duruyor ve pastanelerdekinden bile güzel yapmışsın...ellerine sağlık canım benim....öpüyorum seni çokkk....

    YanıtlaSil
  2. Kestane sevilmez mi? Ben bayılırııım:)).
    Pasta süper görünüyor Müjdecim, ellerine sağlık:).
    O dilim benim olsun mu:)?
    Sevgiler, öpücükler;).
    aslı

    YanıtlaSil
  3. Canımmm günaydın hayırlı cumalar dünde dedim ya tam benlik bir pasta kestaneye asla dayanamam el
    lerine sağlık harika öptüm canım...

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım.ben de çok severim kestaneyi.pastan şahane görünüyor.tarifi alıyorum.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. NEFİSSS
    NEFİSSSSS
    NEFİİİİİSSSSSSSSS...
    :))))

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Birsen,
    Moral veren yorumun için çok teşekkürler.Kocaman öpüyorum.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Aslı,
    Bir dilim yersen ikincisini istersin.Ben iyisi mi hepsini vereyim:))
    Öpücükler...

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Derya,
    Sana da hayırlı cumalar.Güzel yorumun için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Neslihan,
    Çok sağol canım.Afiyet bal şeker olsun sana da.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Nunu,
    Çok sağol.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. ben de olsa da yesem şimdi bu müthiş pastadan.ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  12. Harika olmus Mujde'cigim, ellerine saglik. Kestaneyi cok ama cok severim...

    Sevgiler ve guzel bir hafta sonu dilegimle...

    YanıtlaSil
  13. Kestane şekerine ve kestaneye bayılırım!!! Harika bir pasta olmuş,çok canım çekti:)
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  14. hımm nefi görünüyor hem kakaolu hem kestaneli kestaneyi çok severim ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  15. Beklenen an gelmis en kisa zamand ayapicam.Cok tesekkurler

    YanıtlaSil
  16. Bak buna çok özendim işte! Bayılırım kestaneli pastalara.

    YanıtlaSil
  17. Müjdecim harika olmuş ,kestaneli pasta süper...Ellerine sağlık...

    Güzel bir hafta sonu diliyorum....

    YanıtlaSil
  18. Müjdeciğim inanılmaz kışkırtıcı görünüyor, ellerine sağlık!!! Ama yaa pasta krizim tuttu benimmmmmmmm!!!:(((

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  19. Sevgili Funda,
    Buyur gel yemeye.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. Sevgili Aybike,
    Çok sağol canım.Sana da mutlu haftasonları...

    YanıtlaSil
  21. Sevgili Papatya,
    Güzel yorumun için teşekkürler.Zevklerimiz uyuşuyor seninle.SEvgiler...

    YanıtlaSil
  22. Sevgili Lezzet Durağı,
    Çoook teşekkürler.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  23. Sevgili Lezzet Sefası,
    Şimdiden kolay gelsin ve de afiyet bal şeker olsun.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  24. Sevgili Tijen,
    Çok sağol.Sevgiler,mutlu günler...

    YanıtlaSil
  25. Sevgili Pelin,
    Çok teşekkür ederim güzel yorumun için.İyi haftasonları canım.

    YanıtlaSil
  26. Sevgili Evren,
    Çok sağol güzel yorumun ve ziyaretin için.İyi haftasonları...

    YanıtlaSil
  27. Müjde'cim merhaba,
    Kestaneli pastaya bayılırımmm...aslında kestanenin tek başına kendisi bile enfes birşey.Pastan çok güzel olmuş.

    Ellerine sağlık :))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  28. Sevgili Zehra,
    Güzel yorumun ve ziyaretin için teşekkürler...

    YanıtlaSil

Yorum yazmanız beni çok mutlu eder.:))