25 Mart 2009 Çarşamba

Zeytinyağlı Bakla


Baharın gelmesiyle birlikte soframıza sık sık konuk olan bir yemek....


1/2 kg. bakla



1 adet kuru soğan



1/2 demet dereotu



2 yemek kaşığı un



3 yemek kaşığı zeytinyağı



2 adet kesme şeker



Tuz







1. Baklaları ayıklayıp,uzunluklarına göre ikiye ya da üçe bölüyoruz.



2. 1 yemek kaşığı un ilave ettiğimiz suda 20 dakika bekletiyoruz.



3. Zeytinyağını ve yemeklik doğradığımız kuru soğanı tencereye alıyoruz.



4. Soğanlar pembeleşince suyunu süzdürdüğümüz baklaları ekliyoruz.



5. Baklalar sararınca tuzunu,şekerini ve üzerini geçecek kadar sıcak suyu ekliyoruz.



6. Kısık ateşte baklalar yumuşayana kadar pişiriyoruz.



7. Ocağın altını kapatınca ince ince kıydığımız dereotunu ekliyoruz.Afiyet olsun.

39 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık tam bakla zamanı şöyle bol yoğurtlu ay canım çekti neyse tabağı alayım artık kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. afiyetler olsun canım bu gün tv izlerken derya baykaldada yapmışladı nasılda canım istedi bak şimdi:)

    YanıtlaSil
  3. bol sarımsaklı yoğurtlu yenmezmi ya....ellerine sağlık canım....rengi mükemmel olmuş...sevgiler....

    YanıtlaSil
  4. BİLİYOSUN TATLIM ARAM PEK İYİ DEĞİLDİR AMA KOCİŞ SEVER ELLERİNE SAĞLIK ÖPÜLDÜN....

    YanıtlaSil
  5. arkadaşım ellerine sağlık tam zamanı şimdi tazecik burada pzarlar dolu baklayla ben de aldım ama henüz yapmadım.sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Benim guzel Ege me bahar gelmisde baklalar yenmeye baslanmis :)) afieyt olsun ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  7. Hımmm...Nefis görünüyor..Keşke evde herkes sevse şu baklayı..
    Çok nadir dereotlu yemeğini ve zeytinyağlısını yapıyorum bende..
    Ama şimdi yoğurt döküp yemeyide çok isterdim..
    Eline sağlık müjde'cim..

    YanıtlaSil
  8. baklayı sevemiyorum bir türlü ya:( ama görüntüsü enfes:)
    ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  9. Bayılırım baklaya, özellikle sarımsaklı yoğurtla olursa :)
    Ellerine sağlık canımcım,
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. bu tarif nedense bana annemi ve İzmir'i özlediği hatırlattı.
    harika olmuş. ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  11. bu tarif nedense bana annemi ve İzmir'i özlediği hatırlattı.
    harika olmuş. ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  12. Bir kaç gün önce yaptım ben de. Annemden öğrendiğim şekilde bulgur katarak pişiryor, üzerine de sarımsaklı yoğurt döküyorum. Pek çoğu sevmez baklayı, ama ben severim. Görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık müjedeciğim. sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. canım sen bir harikasın vallahi...her yaptığn birbirinden güzel...ailem çok severdi fakat kocam adını bile duyunca ürperiyor..artık senden bir tabak alırım:)) ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  15. Bakla mevsimi geldi vallahi değil mi? Ne güzel!

    YanıtlaSil
  16. nefis olmuş canım.ellerine sağlık.mis mis..

    YanıtlaSil
  17. çok severim çookkk sezonu açmalı:) ellerine sağlı kcanım

    YanıtlaSil
  18. anneciğim pek güzel yapar :)
    bende pek güzel yerim..

    nasılda güzeldir tadı bu yemeğin...ellerine sağlık arkadaşım.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  19. Baharlıklar salınıyor valla bloglarda ne güzel... Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  20. HARİKA GÖRÜNÜYOR CANIM ELLERİNE SAĞLIK.. ÇOK LEZETLİ VE SAĞLIKLI BİR LEZZZET...

    YanıtlaSil
  21. Sevgili Derya,
    Afiyet bal şeker olsun.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  22. Sevgili Karamel Mutfak,
    Ben de ne zaman yemek programı seyretsem canım çeker.:))

    YanıtlaSil
  23. Sevgili Yeşim,
    Bence de sarımsaklı yoğurt ile nefis olur.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  24. Sevgili Seda,
    Bir dahaki pişirdiğimde Serdar Abime bir tabak göndereyim o zaman.Öpüldün.

    YanıtlaSil
  25. Sevgili Ferzan,
    Sana da şimdiden afiyet olsun.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  26. Sevgili Lezzet Sefası,
    Bugün pazarda baktım da taneleri irileşmiş bile.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  27. Sevgili Nuray,
    Allahtan bizim evde bakla seviliyor da gönlümce yiyebiliyorum.:))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  28. Sevgili Papatya Prenses,
    Bakla sevilmez mi hiç?Öpüldün.

    YanıtlaSil
  29. Sevgili Feyza,
    Teşekkürler,sevgiler...

    YanıtlaSil
  30. Sevgili Yasemin,
    Ah güzel İzmir ah...

    YanıtlaSil
  31. Sevgili Narince ,
    Ben de hiç bulgurlu denemedim.İlk fırsatta deneyeceğim.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  32. Sevgili Naile,
    Teşekkürler,sevgiler...

    YanıtlaSil
  33. Sevgili Birsen,
    İçten yorumun için teşekkürler.Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  34. Sevgili Tijen,
    Buralarda iç bakla bile başladı desem...

    YanıtlaSil
  35. Sevgili Funda,
    Sağol,öpüyorum çok.

    YanıtlaSil
  36. Sevgili Yosunbuka,
    Bence de sezonu açmanın vakti gelmiş de geçiyor...

    YanıtlaSil
  37. Sevgili Zehra,
    Annelerimizin elinin değdiği herşey çok leziz oluyor,değil mi?
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  38. Sevgili Şeker Pasta,
    Nihayet bahar yüzünü göstermeye başladı:))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  39. Sevgili Kardelen,
    Teşekkürler,sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum yazmanız beni çok mutlu eder.:))