Mevsimi geçmeden son ıspanaklarla yaptığım,annemin enfes ıspanaklı böreği...
Bizler küçükken bu kadar çok tarif yoktu.Genelde bütün misafirliklerde aynı tarz yiyecekler olurdu.
Tuzlu olarak tepsi böreği,sigara böreği,susamlı simit..
Tatlı olarak elmalı kurabiye,mermer kek,mozaik pasta,evde pişen pandispanya ile yapılan pastalar...
Salata ise çeşitli değildi.Sadece kısır,mercimek köftesi,sarma,patates salatası falan yapılırdı.
İşte o zamanlardan kalma annemin sürekli istek alan nefis ıspanaklı böreği...
6 yufka
Sıvı harç :
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
4 yumurta
İçi için :
1 kg. ıspanak
1/2 kg. pırasa
Tuz
Kırmızı toz biber
1. Ispanaklar iyice yıkanır ve yaprakları ince ince doğranır.
2. Pırasalar da yıkandıktan sonra incecik kıyılır.
3. Sıvı harç malzemeleri çukur bir kasede çırpılır.
4. Fırın tepsisi yağlanır. Yufkanın biri üzerine serilir.
5. Yufkanın her yeri sıvı harçla ıslatılır.
6. 2. yufkaya da aynı işlem uygulanır.
7. 3. yufka da serilir ama harç sürülmez.Harmanlanmış ıspanaklar ve pırasalar serilir.Üzerine tuz ve kırmızı toz biber serpilir.
8. 4. yufka da onun üzerine kapatılır.Sıvı harç sürülerek diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır.
9. Kalan sıvı harç üzerine dökülür ve börek bu şekilde en az yarım saat bekletilir.
10. 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun.
Mujde cok guzel gorunuyor.Lezzetide yerin dedir eminim.annelerimizin tarifi herzaman guzel ve lezzetli olur.Ellerine saglik canim.
YanıtlaSilBorek harika gorunuyor. Ispanakli boregi de cok severim. Tarif ile ilgili bir sorum var: Yumurta sayisinin fazla olmasinin bir sebebi var mi?
YanıtlaSilCanım börek enfes ellerine sağlık kocaman öpüyorum...
YanıtlaSilbende bayılırım ıspanağa. ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilsevgiler
Ben oldum olası kılasit tatları severim...
YanıtlaSilYeni tarifler denerima am klasiklerden asla vazgeçmem ıspanaklı börekte bunlardan biri ellerine sağlık canım:)
Ben oldum olası kılasit tatları severim...
YanıtlaSilYeni tarifler denerima am klasiklerden asla vazgeçmem ıspanaklı börekte bunlardan biri ellerine sağlık canım:)
NEFİS GÖRÜNÜYOR.. ELLERİNE SAĞLIK..
YanıtlaSilÇITIR ÇITIRMI YOKSA YUMUŞACIKMI OLDU SORMAK İSTERİM YOĞURT OLMADIĞI İÇİN HARÇTA SORMAK İSTEDİM?
SEVGİLER..
NEFİS GÖRÜNÜYOR.. ELLERİNE SAĞLIK..
YanıtlaSilÇITIR ÇITIRMI YOKSA YUMUŞACIKMI OLDU SORMAK İSTERİM YOĞURT OLMADIĞI İÇİN HARÇTA SORMAK İSTEDİM?
SEVGİLER..
kuntakinte vardı bide,ıslak kek yani:) ah o günlere dönsek keşke..
YanıtlaSilson kalan güzel ıspanak bulursam yapayım ben de.
enfes görünüyor canım,ellerine sağlık..
En en en çok sevdiğim börek benim annemde harika yapar yapanın eline sağlık
YanıtlaSilhülya
Sevgili Lezzet Sefası,
YanıtlaSilÇok teşekkürler...
Sevgili İffet,
YanıtlaSilSorunu anneme ilettim.Sadece kabarmasına yardımcı olmak içinmiş.Sevgiler...
Sevgili Derya,
YanıtlaSilSağol canım.Öpüyorum.
Sevgili Betül,
YanıtlaSilSağol tatlım.Öpüyorum.
Sevgili Pembe Tatlar,
YanıtlaSilBen de yeniliklere açık olmama rağmen biraz klasiğimdir.Geleneksel tatları severim.Sevgiler...
Sevgili Candan Tarifler,
YanıtlaSilBu börekte yoğurdun görevini süt+yumurta üstleniyor.Yumuşacık bir börek.
Sevgiler...
Sevgili Papatya,
YanıtlaSilBak ben onu unutmuşum.İyi oldu hatırlattığın.Ne zamandır da yapmadım.Yapayım da nostalji olsun yine.Sağol,sevgiler...
Sevgili Hülya,
YanıtlaSilTeşekkürler,sevgiler...
klasiklerdi ama her annenin elinden de başka lezzet de çıakrdı dimi müjde:))süperdi süper..
YanıtlaSilellerine sağlık ne güzel bir börek olmuş..