24 Ağustos 2009 Pazartesi

Fırında Etli Biber Dolması

FIRINDA ETLİ BİBER DOLMASI


Dolmanın en sevdiğim hali....
Yanında buz gibi bir cacıkla iftar sofralarınıza konuk olabilir.




1/2 dolmalık biber

350 gr. yağsız kıyma

2 adet kuru soğan

1.5 su bardağı pirinç

2 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

Zeytinyağı

Nane

Tuz

Karabiber




1. Dolmalık biberlerin tepesine baş parmağımızla bastırarak,içlerini açıyoruz.Çekirdelerini temizliyoruz.

2. Güzelce yıkayıp,sularının süzülmesi için süzgece alıyoruz.

3. Soğanları incecik yemeklik doğruyoruz.

4. Pirinci soğuk suda güzelce yıkıyoruz.

5. Çukur bir kapta kıymayı,soğanı,pirinci,1'er yemek kaşığı salçayı,baharatı ve zeytinyağını harmanlıyoruz.

6. Dolmalık biberlerin içine 1'er parmak aşağıda kalacak şekilde iç malzeme koyuyoruz.

7. Isıya dayanıklı bir kaba dolmaları yerleştiriyoruz.

8. 1 yemek kaşığı salçayı sıcak suda eritip,fırın kabına döküyoruz.Üzerinden biraz zeytinyağı gezdiriyoruz.

9. Yaklaşık 1 saat sonra dolmaların pişip pişmediğini kontrol ediyoruz.Ben biraz yanık sevdiğim için fırında biraz daha uzun süre tuttum.Siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz.Afiyet olsun.

14 yorum:

  1. ELLERİNE SAĞLIK MÜJDECİM.DÜN AKŞAM BİZİMDE İFTAR MENÜMÜZDE VARDI...SİZLERE AFİYETLER OLSUN.HAYIRLI İFTARLAR DİLİYORUM.

    YanıtlaSil
  2. Müjdecim fırında pişmiş halini aslında hiç yemedim.annem yapmayınca bende bazı şeyleri denememişim :)
    nefis gözüküyor,en kısa zamanda denemek istiyorum...
    ellerine sağlık...

    sanada mutlu haftalar..

    YanıtlaSil
  3. Müjde'ciğim,
    Ben turşuları Gönül Candaş'ın Bereketli Olsun kitabındaki ölçüye göre yapıyorum. 1 litre suya yarım su bardağı sirke, 2 çorba kaşığı kaba tuz (ben deniz tuzu kullanıyorum daha çok). Üzerine kereviz sap ve yaprakları, içine bir avuç nohut, bol sarımsak...

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım.muhteşem görünüyor...

    YanıtlaSil
  5. Fırında miss gibi kokusunu hiçbir şeye değişmem
    ellerine sağlık
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. mujde ablacim, allah annenede saglik sihat versin. ben simdilik iyim ama ise baslayinca tekrar olacak diye korkuyorum. rabbim dert vermesin kimseye., hayirli ramazanlar.

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık canım..
    yanında cacık gerçekten nefis olur...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. arkadaşta yemiştim gerçekten süper oluyor.ellerine sağlık.afiyetler olsun.hayırlı ramazanlar.

    YanıtlaSil
  9. Kesinlikle canım bende fırında seviyorum kabuğu daha ince oluyor...
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık canım dolmanın her hali muhteşem bence fırındaki hali ise daha bir nefis sevgilerimle

    YanıtlaSil
  11. Oruçluyken hafızama yazdım bu güzel dolmayı. Nasıl güzel görünüyor.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. ELLERİNE SAGLİK MUJDECİGİM NEFİS GORUNUYOR.

    SEVGİLERİMİ GONDERİYORUM.

    YanıtlaSil
  13. canim firinda hic denemedim ama lezzetli olmustur sanirim ellerine saglik sevgiler hayirli ramazanlar

    YanıtlaSil
  14. Hiç fırında denememiştim. Daha çok seveceğime de eminim. Bir dahaki dolma kesin fırında pişiyor :)

    YanıtlaSil

Yorum yazmanız beni çok mutlu eder.:))