7 Ağustos 2009 Cuma

Karadut Reçeli

KARADUT REÇELİ




1 kg. karadut

1 kg. şeker

3-4 damla limon suyu




1. Karadutu reçel tenceresine alıp, üzerine şekeri ilave ediyoruz.

2. 6-7 saat bu şekilde bekletiyoruz.

3. Sulanınca önce harlı ateşte,sonra kısık ateşte kaynatıyoruz.

4. Kıvamlanmasına yakın limon suyunu ilave ediyoruz.

5. 1-2 taşım da öyle kaynatıyoruz.Tepsiye döküp,güneşte bekletiyoruz.

6. Soğuyunca kavanozlara boşaltıyoruz.Afiyet olsun.

9 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım hayırlı cumalar...

    YanıtlaSil
  2. Ben şimdi görünce farkettim,ben daha önce hiç yemedim :)) nefis olmuş... denemem lazım mutlaka..
    Ellerine sağlık Müjdecim..

    YanıtlaSil
  3. Ben şimdi görünce farkettim,ben daha önce hiç yemedim :)) nefis olmuş... denemem lazım mutlaka..
    Ellerine sağlık Müjdecim..

    YanıtlaSil
  4. Çok severim Müge, lorun üzerine ,yoğurdun üzerine tek başına hımmm enfesss

    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  5. çok güzel olmuş canım.ellerine sağlık...iyi hafta sonları.sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. ELLERİNE SAĞLIK MÜJDECİM BEN KARADUTUN ŞURUBUNUN NASIL YAPILDIĞINI HEP MERAK ETMİŞİMDİR SAYENDE ÖĞRENMİŞ OLDUM. EMEĞİNE SAĞLIK ARKADAŞIM..
    GÜZEL BİR HAFTA SONU GEÇİRMEN TEMENNİSİYLE...

    YanıtlaSil
  7. Oooh her yerde reçeller kaynıyor. Evler rengarenk, pek şenlikli. Annem yaz başında bizim kayısılarla yaptı marmelatlarını, bitti reçel mevsimi. Şimdi domates kurutmaya başladım, o daha eğlenceli geliyor artık.

    YanıtlaSil
  8. biz karadutu yemeye bulamiyoruz ya
    siz cok sanslisiniz
    recelide enfes olmus ellerine saglik sevgiler iyi haftalar

    YanıtlaSil
  9. karadut reçelinde neden tereyağ yok

    YanıtlaSil

Yorum yazmanız beni çok mutlu eder.:))