1 kg. topan patlıcan
2 adet kuru soğan
2 adet kırmızı biber
3 adet yeşil biber
3 adet domates
4-5 diş sarımsak
Zeytinyağı
Tuz
Kırmızı toz biber
1. Patlıcanlar fırında közlenir.Kabukları soyulur ve küp küp doğranır.
2. Tencereye zeytinyağı alınır ve yemeklik doğranmış soğanlar pembeleşene kadar kavurulur.
3. Üzerine incecik doğranmış biberler eklenir,onlar da kavurulur.
4. Domatesler rendelenir ve biberlerin üzerine eklenir.
5. En son közlenmiş patlıcanlar eklenir.Tuzu,biberi ayarlanır.Kısık ateşte 10 dk. pişirilir.Afiyet olsun.
Canımmm ellerine sağlık harika olmuş çok severim patlıcanlı lezzet
YanıtlaSilleri kocaman öpüyorum...
bizde buna ekşili patlıcan gmbesi derler bayılırım ellerine sağlık harika bir lezzet.
YanıtlaSilbende sık sık yaparım.kızarmadan daha güzel oluyor bence.ellerine saglık.
YanıtlaSilMüjde'cim ellerine sağlık, çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilBende patlıcanlı yemekleri çok severim..
sevgiler
bizzat yedim harikaydı! ellerine sağlık müjde ablacım
YanıtlaSilBeyza.
bizzat yedim harikaydı! ellerine sağlık müjde ablacım
YanıtlaSilBeyza.
nefis bir yemek.tam benlik.ellerine sağlık müjdeciğim..
YanıtlaSilMüjdecim,
YanıtlaSilközlenmis patlicanla yemek yapmayi hic denemedim. Ama simdi görünce aklima düstü :) Ellerine saglik, cok güzel görünüyor.
ay bu şekilde salata gibi de olur. enfessss. ekmeği banacaksın bi güzel:)
YanıtlaSilellerine sağlık Müjdecimm
ellerine sağlık arkadaşım,kayınvalideminde buna benzer bir tarifi var harika,ayrıca bayılarak yediğim ratatuy'a cok benzıyor..
YanıtlaSilRamazanın mubarek olsun hayır ve bereketle geçsin inş.
böyle denememiştim,nefis olmuştur eminim...
YanıtlaSilellerine sağlık..
hayırlı iftarlar...
not: yeni fotoğrafın çok güzel,saçlar açılmış sanırım :)
ellerinize sağlık.köz patlıcanı çok severim bu tarifi denicem.
YanıtlaSilyemek güzel görünüyorda sarımsakları ne yapacağız onu yazmamışsınız
YanıtlaSil