Güzel Aydın'ımızın bir başka turşusu...
1 kg. patlıcan
1/2 kg. biber
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Koruk ekşisi
3-4 diş sarımsak
1. Patlıcanlar ve biberler fırında közlenir.
2. Kabukları soyulur ve küçük küçük doğranır.
3. Soyulmuş sarımsaklar ve zeytinyağı birlikte rengi beyazlayana kadar rondodan geçirilir.
4. Üzerine tuz ve koruk ekşisi ilave edilir.Tekrar rondoda karıştırılır.
5. Patlıcanların üzerine dökülür.Afiyet olsun.
* Daha sulu olsun isterseniz koruk ekşisini ilave ederken 1 çay bardağı su ekleyebilirsiniz.
**Koruk ekşisi bulamayanlar limonla da yapabilirler.
Canım benim harika bir turşu olmuş ellerine sağlık.Mutlu hafta sonları
YanıtlaSilkocaman sevgiler...
EKŞİ TURŞU DENİLDİĞİ ZAMAN AKAN SULAR DURUYOR ÇOK SEVİYORUM ÇOK BİZ PATLICAN TURŞUSUNU DAHA FARKLI BİLİRİZ AMA BU ÇOK GÜZEL BİR TARİF GÖMME SALATA OLARAK TÜKETİLİR BİZİME VDE BİZ İÇERİSİNE ACI SİVRİ BİBER VE UFAK KÜP KÜP DOĞRANMIŞ DOMATESDE İLAVE EDERİZ HARİKA BİR LEZZET HARİKA ELLERİNE EMEĞİNE SAĞLIK CANM...
YanıtlaSilSEVGİLER..
Hmmm şimdi ekşi ekşi yemek vardı ama iftardan sonraya artık ellerine sağlık.
YanıtlaSilmüjdeciğim ne nefis ne harika bir şey bu böyle.öyle hemencecik yeniyor mu,sos olarak mı kullanılıyor...ellerine sağlık hayatım..
YanıtlaSilPatlıcanın her haline bayılırımmm:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,enfes görünüyor..
Canım bunu gelinimiz yapmıştı bir defa yedim gerçekten nefis bir tadı var ellerine sağlık...
YanıtlaSilMuhteşem olmalı tadı Müjde'ciğim. Ben de daha şimdi Betül'e buzdolabında kullanılmayı bekleyen iki közlenmiş patlıcan var diyordum. Yarın bir salata yaratsam onlarla???
YanıtlaSilbizde buna molla veli turşusu derler yazın çok yenen bir turşudur bayılırım ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler.
CANIM ELLERINE SAGLIK ENFES GÖRÜNÜYOR TURSUN SEVGILER IYI PAZARLAR
YanıtlaSiloy oyy ben bunu birkaç yıl önce bir arkadaşımın annesinin elinden yamiştim tadı çok güzel
YanıtlaSilellerine sağlık canım sevgiler...