7 Eylül 2009 Pazartesi

Bezelyeli Pilav

BEZELYELİ PİLAV



2 su bardağı baldo pirinç

2 su bardağı tavuk veya et suyu

1 su bardağı haşlanmış bezelye

Tuz

Tereyağı



1. Pirinçler sıcak ve tuzlu suda 1 saat bekletilir.

2. Tereyağı pilav tenceresine alınır ve eriyince üzerine 2 su bardağı tavuk suyu ve tuz ilave edilir.

3. Su kaynayınca iyice yıkayıp,suyunu süzdürdüğümüz pirinçler eklenir.

4. Pirinçler,suyunu çekene kadar harlı ateşte,suyunu çekince kısık ateşte pişirilir.

5. Bezelyeler ilave edilir.Kağıt havlu konarak demlendirilir.Afiyet olsun.



* Tavuk suyu veya et suyunuz yoksa kaynama esnasında bulyon da ilave edebilirsiniz.

14 yorum:

  1. Biliyor musun? Kendi uyduruk tarifimden biraz bezelye çalıp bezelyeli pilav yapmayı çok istemiştim aslında. Afiyet olsun. Ben bezelyeli herşeyi çok seviyorum .

    YanıtlaSil
  2. iftar sofrası çok şık olmuş

    YanıtlaSil
  3. ben de severim bezelyeli pilavı.tane tane olmuş.ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  4. Canım; hem pilav hemde fotoğraf müthiş.Kocaman öpüyorum. sevgiler

    YanıtlaSil
  5. çOK GÜZEL GERÇEKTEN, PİLAV YAPMAK BENCE MAHARET İSTER.sENDE BUNU GÖSTERMİŞSİN CANIM.ELLERİNE SAĞLIK.

    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  6. mis gibi kokusu buralara kadar geldi ellerine saglik canim sevgiler

    YanıtlaSil
  7. bezelyeyı okadar cok severızkı herseye eklerım:) corbasını cok yaparım..nasıl canım cektı ellerıne saglık mujdecım...

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel görünüyor pilav.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. sofran zaten çok şıktı tatlım...pilavında bir o kada güzel ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  10. bende cok sevenlerdenim ..
    nefis görünüyor allerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Canım harika gözüküyor tane tane olduğu burdan belli...

    YanıtlaSil
  12. müjdecim nede guzel görünüyor maşallah tel tel olmuş pilavın ellerine saglık balım

    YanıtlaSil
  13. Canım pirincin taneleri süper gözüküyor. Belli ki tel tel olmuş pilavın
    Ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Müjdecim ellerine sağlık.Pirinç pilavı içine hangi sebzeyi eklesen kabul eden ve ortaya değişik lezzetler çıkaran bir lezzet.Ara ara bende yaparım bezelyeli veya garnitürlüsünü.Öpüyorum canım seni.

    YanıtlaSil

Yorum yazmanız beni çok mutlu eder.:))