30 Eylül 2009 Çarşamba

Hünkar Beğendi

HÜNKARBEĞENDİ

Bu Ramazan ilk defa hünkar beğendi denedim.Ve tadanlardan tam not aldı.İnternette epeyce bir araştırma yaptım ve kafama ve damak tadıma uyanları birleştirip,kendi tarifimi yarattım.Bu yapımı kolay ve lezzetli yemek bundan sonra sık sık davet sofralarında yer alacak.Henüz denemeyenler varsa patlıcanlar bitmeden denemelerini tavsiye ederim.




Beğendisi için :


6 adet bostan patlıcanı

3.5 - 4 su bardağı süt

2 yemek kaşığı tereyağı

4 yemek kaşığı un

1 su bardağı kaşar peyniri

Tuz

1/2 limon



Et Sotesi için :


1 kg. dana antrikot ( jülyen doğranmış )

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

Tereyağı

Tuz

Karabiber

Kekik




1. Patlıcanları fırının ızgarasında veya ocakta közlüyoruz.(Ya da yakınlarda fırın varsa fırına gönderin.:))

2. Etleri çok az sudan geçirip ve tencereye alıyoruz.Kendi bıraktığı suyu salıp,çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.

3. Suyunu çekince yağı ilave edip,etleri kızartıyoruz.

4. Salçaları ekleyip,kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.

5. Biraz sıcak su ilave edip,etler yumuşayana kadar pişiriyoruz.

6. Baharatını ekleyip,ocağın altını kapatıyoruz.

7. Patlıcanları soyup,kararmamaları için üzerine yarım limon sıkıyoruz.

8. Beğendi için tereyağını eritip,unu kavuruyoruz.

9. Un sararınca yavaş yavaş koyulaşıp,yoğun bir boza kıvamı alana kadar süt ilave ediyoruz.

10. Ben bu aşamada pürüzsüz bir kıvam elde edebilmek için biraz blender'dan geçirdim.

11. İnce ince kıydığımız patlıcanları ve kaşar peynirini ilave edip,karıştırıyoruz.

12. Servis tabağına alıp,üzerine et soteyi koyuyoruz.Afiyet olsun.

14 yorum:

  1. bende hic denemedim daha sanirim bu tarifle bir ilk daha gerceklesebilir:)) ellerine saglik canim sevgiler

    YanıtlaSil
  2. hiiii bu neee, sabah sabah bittim burda, nefisss eline sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. sadece hünkar değil canımın içi bende çok beğendim.eline sağlık.harikasın.öptüm.sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Aaaaaaaaaa harika canım enfes elle
    rine sağlık ben tabağı alsam olurmu
    öptüm...

    YanıtlaSil
  5. Müjdecim bende bir türlü cesaret edemedim,patlıcanı macun kıvamına getiremem diye korktum hep.. ama senin sunumun şahane,evdeki beyler çok şanslı :) elllerine sağlık..

    lollo rosso akdeniz yeşilliği diye satılır genelde,görmüşsündür zaten,morumsu kıvırcığın havalı isimlisi :))

    YanıtlaSil
  6. Çok nefis ve başarılı olmuş Müjde'ciğim..Afiyetler olsun..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Süper görünüyor, ellerine saglik
    Müjde'cim

    YanıtlaSil
  8. Bir kere denedim bu tarifi ama olmadi nedendir bilmem. Bu sayfada gorunce bir daha deneme istegi uyandi. Cok lezzetli gorunuyor, eline saglik.
    Iffet

    YanıtlaSil
  9. Müjdecigim , yemeklerin as´i diyebilirim Hünkarbegendiye. Davet sofralarinin vazgecilmezi bence...hem lezzet hem görüntü cok güzel, ellerine saglik, sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  10. hünkar biliyor ağzının tadınıı

    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. İşte bu!!!
    Müjde'cimharikasın, çook severim, ama üşendiğimden kaç defadır erteliyorum yapmayı..

    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  12. MÜJDECİM NEFİS GÖRÜNÜYOR ..ELLERİNE SAĞLIK.....

    YanıtlaSil
  13. Patlıcanla yapılan yemekleri ne çok severim.Ama evdekilerin arası olmadığı için maalesef fotoğraflara bakıp yutkunuyorum.
    Ellerin dert görmesin.Sevgiler canım benim.

    YanıtlaSil
  14. Müjde'cim, çoook nefis görünüyor, üstelik bu ilk yapışın, bundan sonrakilerin güzelliğini düşünemiyorum, ellerine sağlık canım,
    sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum yazmanız beni çok mutlu eder.:))