Portakal Ağacı'nda gördüğümden beri sıklıkla yaptığım ve tadan herkesin bir daha yapmamı istediği bir tatlı...
1 paket güllaç
2.5 litre süt
1 paket sakızlı muhallebi
3 su bardağı şeker
File antep fıstığı
2. Sakızlı muhallebi yarım litre sütle üzerindeki tarife göre pişirilir.
3. Büyük boy borcama 1 adet güllaç yaprağı parlak tarafı üste gelecek şekilde konulur.
4. Üzerine 1 kepçe süt+şeker karışımından gezdirerek her yerinin ıslanması sağlanır.
5. Bu işlem güllaç yaprakları yarılanana kadar devam eder.
6. Ortasına sakızlı muhallebi eşit şekilde dağıtılır.
7. Diğer güllaç yapraklarına da aynı işlem uygulanır.En son kalan süt üzerine gezdirilir.
8. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirilip,servis yapılır.Afiyet olsun.
Canımmmm güllaça asla dayanamam ellerine sağlık bereketli iftarlar dilerim kocaman öpüyorum...
YanıtlaSilGünaydın Müjde. Ellerine sağlık. Afiyet olsun. Sevgiler...
YanıtlaSilTadı eminim müthiştir de, beni görüntü cezbetti. gelin gibi bembeyaz ve süslü :)
YanıtlaSilellerine sağlık canım harika..
Müjde'cim bu şekilde hiç denemedim, eminim çok lezzetlidir.. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilHiç yemedim ama artık sayenizde bende istiyorum :) çok güzel süslemişsin canım.. ellerine sağlık...
YanıtlaSilSevgiler..
Müjdecim ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilellerine sağlık müjde harika görünüyor güllaç sade pek gitmiyor zaten :))
YanıtlaSilsevgiler...
canım arkadaşım ne kadarda güzel olmuş...ellerine sağlık..
YanıtlaSilcanım arkadaşım ne kadarda güzel olmuş...ellerine sağlık..
YanıtlaSilHarika görünüyor güllaç canım. Degişik bir fikir. Lezzetli görünüyor. Sevgiler.
YanıtlaSilMüjdeciğim ellerine sağlık şahane gözüküyor cnım....
YanıtlaSilGüllaç gördüğüm her tarife zıplıyorum. En sevdiğim tatlıdır. Sakızlısını hiç denemedim ama by kadar güzelse yapmak, tatmak lazım. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilmujdecigim senin tarif de nefis gorunuyor ellerine saglik canim.
YanıtlaSilBenim tariften birazcik farkli serbet dokyorum ve icine ceviz ekliyorum.
Birde benim tarife gore uygula o uzerine doktugum serbet ve ceviz bambaska bir lezete donusuyor:)))
Her iki tarifte nefis bir lezzet
ellerine saglik canim
kucak dolusu sevgiler.
HERZAMANKİ GİBİ HARİKALAR ..ELLERİNE EMEKLERİNE SAĞLIK CANIM,ÇOK LEZZETLİ VE ŞIK GÖRÜNÜYOR....SEVGİLERİMLE
YanıtlaSilcanım,ellerine sağlık,görüntü muhteşem,güllacı çok fazla sevmem ama bu tarif tam benlik .Çünkü baylırım sakızlı muhallebiye.sevgilerimle
YanıtlaSilnurdanın mutfağı
Vallahi gecen gün bir baska blogda görüp hemen denedim.Sonuc fevkalade güzel....Eh durmadim ve hemen Türkiye'deki es dostu arayip tarifi paylastim.Bundan sonra bol bol yapmayi planliyorum.Birde güllac maalesef Ramazanda yapiliyor.Senenin diger aylari adi bile gecmiyor.Öyle degil mi?
YanıtlaSil