11 Eylül 2009 Cuma

Sakızlı Güllaç

SAKIZLI GÜLLAÇ


SAKIZLI GÜLLAÇ

Portakal Ağacı'nda gördüğümden beri sıklıkla yaptığım ve tadan herkesin bir daha yapmamı istediği bir tatlı...



1 paket güllaç

2.5 litre süt

1 paket sakızlı muhallebi

3 su bardağı şeker


File antep fıstığı




1. 2 litre süt ve şeker bir tencereye alınır ve şeker eriyinceye kadar karıştırılarak parmağımızın dayanabileceği ısıya gelinceye kadar ısıtılır.



2. Sakızlı muhallebi yarım litre sütle üzerindeki tarife göre pişirilir.



3. Büyük boy borcama 1 adet güllaç yaprağı parlak tarafı üste gelecek şekilde konulur.



4. Üzerine 1 kepçe süt+şeker karışımından gezdirerek her yerinin ıslanması sağlanır.



5. Bu işlem güllaç yaprakları yarılanana kadar devam eder.



6. Ortasına sakızlı muhallebi eşit şekilde dağıtılır.



7. Diğer güllaç yapraklarına da aynı işlem uygulanır.En son kalan süt üzerine gezdirilir.



8. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirilip,servis yapılır.Afiyet olsun.

16 yorum:

  1. Canımmmm güllaça asla dayanamam ellerine sağlık bereketli iftarlar dilerim kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. Günaydın Müjde. Ellerine sağlık. Afiyet olsun. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Tadı eminim müthiştir de, beni görüntü cezbetti. gelin gibi bembeyaz ve süslü :)
    ellerine sağlık canım harika..

    YanıtlaSil
  4. Müjde'cim bu şekilde hiç denemedim, eminim çok lezzetlidir.. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Hiç yemedim ama artık sayenizde bende istiyorum :) çok güzel süslemişsin canım.. ellerine sağlık...

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Müjdecim ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık müjde harika görünüyor güllaç sade pek gitmiyor zaten :))
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. canım arkadaşım ne kadarda güzel olmuş...ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  9. canım arkadaşım ne kadarda güzel olmuş...ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  10. Harika görünüyor güllaç canım. Degişik bir fikir. Lezzetli görünüyor. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Müjdeciğim ellerine sağlık şahane gözüküyor cnım....

    YanıtlaSil
  12. Güllaç gördüğüm her tarife zıplıyorum. En sevdiğim tatlıdır. Sakızlısını hiç denemedim ama by kadar güzelse yapmak, tatmak lazım. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  13. mujdecigim senin tarif de nefis gorunuyor ellerine saglik canim.

    Benim tariften birazcik farkli serbet dokyorum ve icine ceviz ekliyorum.
    Birde benim tarife gore uygula o uzerine doktugum serbet ve ceviz bambaska bir lezete donusuyor:)))
    Her iki tarifte nefis bir lezzet
    ellerine saglik canim
    kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. HERZAMANKİ GİBİ HARİKALAR ..ELLERİNE EMEKLERİNE SAĞLIK CANIM,ÇOK LEZZETLİ VE ŞIK GÖRÜNÜYOR....SEVGİLERİMLE

    YanıtlaSil
  15. canım,ellerine sağlık,görüntü muhteşem,güllacı çok fazla sevmem ama bu tarif tam benlik .Çünkü baylırım sakızlı muhallebiye.sevgilerimle

    nurdanın mutfağı

    YanıtlaSil
  16. Vallahi gecen gün bir baska blogda görüp hemen denedim.Sonuc fevkalade güzel....Eh durmadim ve hemen Türkiye'deki es dostu arayip tarifi paylastim.Bundan sonra bol bol yapmayi planliyorum.Birde güllac maalesef Ramazanda yapiliyor.Senenin diger aylari adi bile gecmiyor.Öyle degil mi?

    YanıtlaSil

Yorum yazmanız beni çok mutlu eder.:))