1 Ekim 2009 Perşembe

Et Sote

ET SOTE


Bu nefis yemeği iftar sofralarından birinde yapmıştım...



1. 5 kg. dana kuşbaşı

4 adet yeşil biber

3 adet domates

2 adet soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

Tereyağı

Mısırözü yağı

Tuz

Karabiber




1. Eti sudan geçirip,tencereye alıyoruz.

2. Kendi suyunu salıp,çekene kadar pişiriyoruz.Pişip pişmediğini kontrol edip,gerekirse sıcak su ilave ediyoruz.

3. Et pişince yağları ilave ediyoruz ve eti kavuruyoruz.

4. Yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip,kavuruyoruz.

5. Soğanlar pembeleşince halk halka doğradığımız biberleri ilave ediyoruz.

6. Salçaları ekleyip,kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.

7. Yemeklik doğradığımız domatesleri ekleyip,tuzunu,biberini ayarlıyoruz.

8. Domatesler ölünce ocağın altını kapatıyoruz.Afiyet olsun.

7 yorum:

  1. Müjdeciğim ellerine sağlık canım harika gözüküyor ekmeğimi alıp geliyorum:D

    YanıtlaSil
  2. yanına patates kızartaması da yaparsan akşama sendeyim:))

    ellerine sağlık bitanem,enfes görünüyor..

    YanıtlaSil
  3. O kadar canlı görünüyor ki elimi uzatsam yiyebilicem sanki. elerinize sağlık. Bu arada yarın evlilik yıldönümünüz sanırım. :) Şimdiden kutlu olsun Müjdecim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Müjde'cim ellerine sağlık canım, harika bir yemek..

    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Nefiiiissssss, ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  6. Eşim çok sever,çok leziz gözüküyor.. ekmeksizde yenmez hani :)
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. en sevdigim et yemegidr.ellerine saglık.

    YanıtlaSil

Yorum yazmanız beni çok mutlu eder.:))