14 Ekim 2009 Çarşamba

Karnıyarık

Karnıyarık

Günler birbirini kovalıyor ve ben nasıl geçip gittiğini anlayamıyorum.Bir bakıyorum hafta bitivermiş.İşte ömür de böyle yitip,gidiyor.

Bu nefis yemek de yaz bitmeden son patlıcanlarla yapılıp afiyetle yendi.




1 kg. ufak patlıcan

300 gr. kıyma

2 adet kuru soğan

5 adet yeşil biber (3'ü üzerine )

2 adet domates

1 yemek kaşığı salça

Zeytinyağı

Tuz

Karabiber



1. Patlıcanları alacalı soyup,bol tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz.

2. Yarım saat sonra suyunu sıkıp,iyice kuruluyoruz.

3. Kızartma tavasına yağı alıp,kızdırıyoruz.

4. Patlıcanları kızartıp,fazla yağını alması için kağıt havlunun üzerine alıyoruz.

5. Soğanları yemeklik doğrayıp,biraz zeytinyağıyla tavaya alıyoruz.

6. Pembeleşene kadar kavurup,üzerine kıymayı ekliyoruz.

7. Kıymayı da bıraktığı suyu çekene kadar kavuruyoruz.

8. Minik minik doğradığımız biberleri ekliyoruz.

9. Biberler yumuşayınca ocağın altını kapatıp,baharatını ekliyoruz.

10. Patlıcanları ısıya dayanıklı bir fırın kabına yerleştirip,bıçakla üzerine bir çizik atıyoruz.İçine tuz ve karabiber serpiyoruz.

11. Kıymalı içi kaşıkla patlıcanların içine paylaştırıyoruz.Üzerlerini domates ve biberle süslüyoruz.

12. Salçayı 1 bardak sıcak suda eritip,fırın kabına döküyoruz.

13. 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.

17 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık muhteşem bir
    görsel şölen olmuş afiyet şeker olsun öptüm...

    YanıtlaSil
  2. mm nefis olmuştur körpe patlıcanlarla da.ellerine sağlık müjdecim. bende bayılırım karnıyarık yemeğine. gerçi patlıcanın girdiği her yemek nefis oluyor bana göre.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. tatlım bende şaşıyorum zamanın bu akışına...bırak haftaları aylar yıllar geçiyorda birşey anlamıyoruz...çok üzülüyorum bazen bu akışa...
    neyseki senin şu güzel yemeklerin varda azıcık mutlucuk oluyorum...ellerine sağlık en sevdiğim yemektir kendileri...öpüyorum tatlım...

    YanıtlaSil
  4. Karnıyarrık harika olmuş besbelli. Yaz bitiyor ve beni bir telaşe sardı. Kış patlıcanları eve girmez. Bekle bakalım yaz gelsin. Ellerine sağlık Müjde.

    YanıtlaSil
  5. Çok doğru müjdecim günler geçiyor derken ömür bitiyor frkında değiliz..
    Karnı yarık nefis olmuş ellerine sağlık.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Müjde zaman nasıl geçiyor bende şaşırıyorum,karnıyarık nefis.. patlıcanı sevmeyenleri anlayamıyorum:) ben bayılıyorum çünkü...
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. harkulade müjdeciğim..
    eline sağlık..

    YanıtlaSil
  8. MÜJDECİM HARİKA ELLERİNE SAĞLIK...

    YanıtlaSil
  9. Zamanın nasıl geçtiğine hiçbirimiz bir anlam veremiyoruz sanırım.
    Karnıyarık enfes olmuş Müjdecim, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Görüntü harika, eminim tadı da öyledir, ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık canım harika görünüyor,zamanın hızla ilerlemesi konusunda tam destekcinim:))
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  12. müjdeciğim ellerine sağlık canım.mmmmmmmmmmm enfessssssss.

    YanıtlaSil
  13. Offf canım bayılrım ellerine sağlık hayırlı cumalar...

    YanıtlaSil
  14. Harika görünüyor. Ellerine sağlık canım :)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Karnıyarık ye beni diyor Müjde'ciğim...
    Ellerine sağlık canım...Zamana yetişmek ne mümkün...Az molada versede dönüp geriye baksak..Neler almış neler götürmüş..Keşkee..

    YanıtlaSil
  16. tatlım gözlerim yollarda kaldı özletme kendini bu kadar...öptüm tatlım...

    YanıtlaSil
  17. akşama ne yapsam diyordum tarif belli oldu ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Yorum yazmanız beni çok mutlu eder.:))