23 Ekim 2009 Cuma

Pepeçura

pepeçura

Bu tatlıyı bir çok blog arkadaşımın bloglarında gördüm ve tadını çok merak ettiğim için denemeye karar verdim.Biraz onlardan okuduklarımla biraz da Karadenizli bir ablama sorarak doğaçlama ama beğenilen bir tatlı oldu bizim evde...


2 kg. siyah üzüm

4 yemek kaşığı mısır unu

4 yemek kaşığı mısır nişastası

1.5 su bardağı şeker

1-1.5 litre su

Fındık (üzerini süslemek için )




1. Üzümleri yıkayıp,tane tane ayırıyoruz.

2. Üzerini 2 parmak geçecek kadar suyla beraber bir tencereye alıyoruz.

3. Üzümler ezilene kadar pişiriyoruz.( Ben ara ara patates eziciyle duruma müdahale ettim :))

4. Kevgirden geçirip, üzerine suyu,şekeri ekliyoruz.

5. Nişastayla mısır ununu çukur bir kaba alıp,tencerede kaynamakta olan üzüm suyundan bir kepçe alıp,hızlıca karıştırarak eritiyoruz.

6. Bu karışımı da hızlı bir şekilde tencereye ekleyip,topaklanmaması için tel çırpıcı ile karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyoruz.

7. Kuplara paylaştırıp,üzerlerini fındıkla süslüyoruz.Afiyet olsun.

17 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık çocukluğumu ha
    tırlatır hep bana öpüyorum....

    YanıtlaSil
  2. Belli ki değişik bir lezzet, çok merak ettim :)

    YanıtlaSil
  3. Hep mutlu ol Müjde'ciğim, tüm sevdiklerinle. (Kutlamalara devam!)

    YanıtlaSil
  4. Canım ben bunu biliyorum...
    Foto süper...

    YanıtlaSil
  5. müjde ablacım çok merak ettim nasıl bişi acaba? tarifi bekliyorum:) öpüyorumm çoook!
    Beyza.

    YanıtlaSil
  6. Tarifini bekliyorum canım
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  7. Müjde'ciğim kupların birini istiyorum hemen..
    Eline sağlık nice nice yıllara canım..

    YanıtlaSil
  8. Görüntü nefis,ellerine sağlık canım.. yöresel lezzetleri öğrenemek çok güzel...

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. canim ellerine saglik degisik bisey...

    ayrica kestaneli toplarini yaptim cokk guzeldi...yayindalar kendileri tesekkurler canim

    YanıtlaSil
  10. Pepeçulayı bende çok merak ediyorum.Denemeye biraz korktum.Birde özelliklekaradenizin kokulu üzümü ile yapılıyor dediler iyice tırstım.
    Çok güzel yapmışsın sen Müjde'cim ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık Müjde'cim. Blogundan anladığım üzere pek hamarat bir bayansın.

    Çoook öpüldün
    Canan

    YanıtlaSil
  12. buralarda yaparlar.ama ben hiç yemedim..eline sağlık canım..

    YanıtlaSil
  13. Sırf mısırunuyla yapılananı yiyemiyorum ben ama karışık daha güzel olur galba:)

    Ellerine sağlık Müjdecim,rengi enfes görünüyor..

    YanıtlaSil
  14. Ben de fazlaca üzüm bulunca kuruttum. Bak bu tatlıyı da yapabilirmişim.

    YanıtlaSil
  15. Pepeçura uzun süredir beninde karşıma sık çıkan bir tarif, başarısız olurmuyum yada ev halkı beğenirmi çekingemesiyle yapmamıştım, ama siz oldukca başarılı olmuşsunuz.Tebrikler:))

    (sizi arkadaş listeme ekliyorum, siz de eklerseniz çok memnun olurum Antalya'dan selamlar))

    YanıtlaSil
  16. MÜJDECİM HİÇ BİLMEDİĞİM BİR TARİF AMA ÇOK BESLEYİCİ .ELLERİNE SAĞLIK...

    YanıtlaSil
  17. HER ARKADAŞLIĞIN GÖKYÜZÜNDE BİR MELEĞİ VARMIŞ.
    SEVGİLER...

    YanıtlaSil

Yorum yazmanız beni çok mutlu eder.:))