Evet arayı çok açmadan devam edeyim arşivdeki yemeklerle...Yazın evde sıklıkla yapılan bir yemektir kendileri.Biberi kızartmak yerine bu şekilde değerlendirmek çok daha sağlıklı.Aynı zamanda ocak ve fayanslar da batmıyor.:))
1 kg. yeşil biber
4-5 adet domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4-5 diş sarımsak
Tuz
1. Biberleri güzelce yıkayıp,saplarını kesiyoruz.Çok uzunsa ikiye bölüyoruz.
2. Biberleri yayvan bir tencerenin içine tek sıra halinde sıkıştırarak diziyoruz.
3. Zeytinyağını biberlerin üzerine gezdirip,kısık ateşte biberler kızarana kadar tencerenin kapağı kapalı olarak pişiriyoruz.
4. Biberler pişerken domatesleri ve sarımsakları yemeklik doğruyoruz.
5. Kızaran biberlerin üzerine domates ve sarımsakları ilave edip,harlı ateşte domatesler suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.
Canım ellerine sağlık sanırım sevmeyen yoktur sevgiler.
YanıtlaSilmüjdeciğim ben o kokuyu çoktaaan hayal ediyorum
YanıtlaSilher yer biber biber biber diye inliyor :=)))
ve ben bayılıyorum :=)))))
hemde çok yag çekmiyordur iyi bir fikir.ellerine saglık.
YanıtlaSilellerınıze sağlık biber yemeği sevılmez mi
YanıtlaSilHımm çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilOhh işte bu tam benlik bir yemek:). Her gün olsa yerim.
YanıtlaSilEllerine sağlık Müjdecim..
Sevgiler:).
aslı
Kesinlikle kızartmadan çok daha zahmetsiz ve sağlıklı :)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Sevgilerimle..