19 Aralık 2008 Cuma

Köz Patlıcan Salatası




Sofradaki bir diğer salata da yaz aylarında fırında közletip,derin dondurucuya attığımız patlıcanlar ve kırmızı biberlerle yaptığımız köz patlıcan salatası...

3 adet közlenmiş,temizlenmiş patlıcan
3 adet közlenmiş,temizlenmiş kırmızı biber
2 diş sarımsak
2 limon
yarım çay bardağı zeytinyağı
yarım çay bardağı koruk suyu
tuz

Közlenmiş patlıcan ve biberlerimizi ince ince doğrayıp,servis tabağımıza alıyoruz.Dövülmüş sarımsak,tuz,limon suyu,koruk suyu ve zeytinyağını rondoya koyup,rengi beyazlayana kadar çırpıyoruz.Bu sosu patlıcanların üzerine döküp, içine çekmesi için 1-2 saat bekletiyoruz.Maydanozla süsleyip,servis yapıyoruz.Afiyet olsun.

7 yorum:

  1. Mmmm çok güzel bayılırım köz patlıcana.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Arkadaşım döktürmüşsün vallahi ellerine sağlık.....

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Hülya,teşekkürler...

    Sevgili Seda, senin dün yaptıklarının yanında bu hiçbirşey.Tavuk çiftliğinin tarifini bekliyorum.Öpüldün.

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık hayatım çok güzel olmuş...sevgilerimle...yeşim...

    YanıtlaSil
  5. acaba nasıl hayır denebilir ki ??
    harika bir lezzet..
    çok sevgiler

    YanıtlaSil
  6. nefıs gorunuyor canım ellerıne saglık sevgıler..

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Yeşim,
    Sevgili Nunu,
    Sevgili Banu,

    Güzel yorumlarınız için çooooook teşekkürler...

    YanıtlaSil

Yorum yazmanız beni çok mutlu eder.:))