21 Aralık 2008 Pazar

Pancar Turşusu


Ve misafir soframdan son tarif pancar turşusu.Bence hem yemeklerin hem de hamur işlerinin yanında çok iyi gidiyor.

1 kg. pancar
2 adet limon
2 diş sarımsak
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
tuz

Pancarların saplarını kesip,bol suyla yıkıyoruz.Kabuklarını soyup,düdüklü tencereye koyuyoruz.Ocağı kıstıktan sonra 15 dakika daha pişiriyoruz.Sos malzemelerini rondoya alıp,çırpıyoruz.Dilediğimiz şekilde dilimlediğimiz pancarların üzerine sosu döküp,1-2 saat bekletiyoruz.Afiyet olsun.

6 yorum:

  1. Çok güzel olmuş canım eline sağlık...

    www.illedeyemek.com

    YanıtlaSil
  2. Nasıl severim! Geçen gün pancardan bahsediyorduk, ah dedim, eve dönünce yapayım hemen pancar turşusu.

    YanıtlaSil
  3. nefis görünüyor canım ellerine sağlık. hafta sonu bende pancar aldım.bu gün hazırlamayı düşünüyorum.pancarı 2 çeşit hazırlayacağım biri salatası diğeri ise karsta görev yaptığımız yıllarda bir ablamdan öğrendiğim şekerli tatlı şekli ile...sevgiler....yeşim...

    YanıtlaSil
  4. çok sevdiğim bir lezzetir müjdecim sunumun çok güzel olmuş çok hoş görünüyor ellerine saglık kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Eline sağlık canım,çok leziz görünüyorlar doğrusu...Sevgiler..........

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Hilal,siteni ziyaret ettim.Çok güzel olmuş.

    Sevgili Tijen,
    Sevgili Ezgi,
    Sevgili Serinmavi,
    Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

    Sevgili Yeşim sağol.Ben de tatlı tarifini sabırsızlıkla bekliyorum.

    YanıtlaSil

Yorum yazmanız beni çok mutlu eder.:))