1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı ılık süt
3 adet haşlanmış patates
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
Aldığı kadar un
1 paket yaş maya
İçi: 250gr. beyaz peynir
maydanoz
Üzeri: Çörekotu
1.Patatesleri haşlayıp,rendeleyin.
2.Maydanozları incecik kıyıp,peynirle karıştırın.
3.Süt,şeker ve mayayı bir kasede karıştırın.
4.Haşlanmış patatesleri,tuzu,zeytinyağını ve bir miktar unu bir kasede karıştırın.
5.Mayalı karışımı ekleyip,yoğurun.Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ilave edip,yoğurun.
6.Hamuru streç filme sarıp,buzdolabında 1 saat dinlendirin.
7.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp,avucunuzun içinde açın.İç malzemesini koyup,uçlarını ortada birleştirerek yuvarlayın.Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
8.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp,çörekotu serpin.
9.Isıtılmış fırında 200 derecede pişirin.Afiyet olsun.
Cooook nefis görünüyorlar, ellerine saglik.
YanıtlaSilSevgili Senem,
YanıtlaSilÇok teşekkürler,sevgilerimi gönderiyorum.
Mayalı poğaçaları çok seviyorum. Ne güzel seninkiler de puf puf olmuşlar:).
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
Sevgilerimle..
aslı
Çok güzel gözüküyorlar,çayın yanında nefis olur...
YanıtlaSilEllerine sağlık..
Eminim çok güzel olmuştur Müjde, ellerine sağlık!
YanıtlaSilhem patatesle yoğruluyor harikaaa.....yumuşacık olur ...
YanıtlaSilhemde ilk defa sıcak yerde mayalamak yerine dolapta dinlendiriliyor değişik...
ellerine sağlık....nefis görünüyor...
Sevgili Aslı,
YanıtlaSilTeşekkürler,sevgiler...
Sevgili Pelin,
YanıtlaSilÇok teşekkürler.Sevgilerimle...
Sevgili Tijen,
YanıtlaSilTadanlar çok beğendiler.Sağol.
Sevgili Disal,
YanıtlaSilTeşekkürler.Muhakkak denemelisin.