11 Şubat 2009 Çarşamba

Portakal Reçeli





Bizim evde reçel çok tüketilir.Canım annem sağolsun kavanoz kavanoz reçel yapar bizlere.Ben daha önce hiç reçel denememiştim ta ki sevgili Banu portakal reçelini yayınlayana kadar.Resmi beni o kadar cezbetti ki ilk fırsatta denemeye karar verdim.Balkondan bana bakan portakallarla bakıştık bir müddet.En sonunda Cumartesi günü tüm cesaretimi toplayarak başladım hazırlıklara.İşlem tamamlanıp da reçelimi kavanozlara boşaltınca çocuklar gibi şendim.:))

Ben ölçüleri kendimce biraz değiştirdim.Orjinal tarifi Banu'da...


10 adet kalın kabuklu portakal

2.5 kg. toz şeker

1.5 limonun suyu


1.Portakalların kabuklarını rendenin ince tarafıyla rendeliyoruz.(kabukları atmadım tabi ben de herkes gibi poşetleyip,yaza kullanmak üzere derin dondurucuya kaldırdım.)

2.Geniş bir kaba su koyup,portakalları 1 gün boyunca suyunu 7-8 defa değiştirmek suretiyle suda bekletiyoruz.Böylelikle acısı çıkmış oluyor.

3.Ertesi gün portakalları ince halkalar şeklinde dilimleyerek tencereye alıyoruz.

4.Üzerine şekeri ilave ediyoruz.Bu şekilde de 5-6 saat bekletiyoruz.

5.Kaynatıp,köpüğünü alıyoruz.Limon suyunu ilave edip,biraz daha kaynatıyoruz.

6.Tencerede soğutup,kavanozlara paylaştırıyoruz.Afiyet olsun.


*Diğer reçeller gibi çok sulu olmuyor.Daha ziyade şekerleme gibi.Banu'nun da belirttiği gibi pasta ve kek süslemek için birebir.

**Annem bir bardak su ilave edilebileceğini söyledi.Bir dahaki sefere öyle deneyeceğim.

26 yorum:

  1. eline sağlık müjdeciğim..
    missler gibi oluyor gerçektende..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. aslında yemek için değilde pastalara kullanmak için istiyorum bende yapmak....

    çokda severim ayrıca portakal kabuğu reçelini...

    ellerine sağlık...çok güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
  3. canım ellerine sağlık kabuklarını rendeliyoruz diyor ya çok az mı bırakıyoruz üstünde turuncu ?ben de denemk istiyorum harika olmuştur mmmhh..

    YanıtlaSil
  4. Müjde nefis olmuş,ellerine sağlık..

    Tereyağ sürülmüş bir dilim ekmeğin üstüne pek yakışır kendisi:)

    YanıtlaSil
  5. miss gibi kokuyordur. hem yemelik şekil itibariylede tam seyretmelik. ellerine sağlıkkk
    reçel gibi tatlı bir hayat size...

    YanıtlaSil
  6. Müjde'cim,
    Bende pek cesaret edemem bu reçel işine, ama o kadar nefis görünüyor ki, kokusunun misliğini hayal edebiliyorum,
    ellerine sağlık,
    sevgiler,

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Nunu,
    Çok sağol.İlerleyen günlerde senin portakal reçeli tarifini de denemeyi düşünüyorum.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Disal,
    Aslına bakarsan benim de dilimli yapış amacım seninle aynı.Sana da şimdiden kolay gelsin.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Yosunbuka,
    Evet canım,kabuklarını rendenin ince yeriyle az rendeliyoruz.Turuncuya yakın olacak.Şimdiden kolay gelsin sana da.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Pelin,
    Çok sağol.Bugün sabah tam da bahsettiğin şekilde denedim.Hakikaten nefisti.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Binnur,
    Güzel yorumun ve dileklerin için çok sağol canımcım.Kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Özlem,
    Korkulacak birşey olmadığını ben de deneyince gördüm.Tavsiye ederim.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  13. ellerıne saglık canım harıka gorunuyor begenmene sevındım sevgıler...

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Banu,
    Çok sağol paylaşımın için.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Ellerine saglik Mujde'cigim,
    Cok guzel olmus, o kadar cok severim ki..

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Ben de inadına hiç reçel yemem iyi mi? Eskiden yapardım yine de, özellikle de narenciye reçelleri pek hoş oluyor değil mi Müjde? O aroması baştan çıkarıcı oluyor...

    YanıtlaSil
  17. Biz henüz yapmadık canım..Bakalım kısmet ne zamana..))Ellerine sağlık..Afiyetler olsun sizlere..


    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  18. hımmm nefis görünüyor..ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  19. Sevgili Aybike,
    Yorumun ve ziyaretin için çok sağol.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  20. Sevgili Tijen,
    Reçelsiz kahvaltı olur mu hiç?Hele de narenciye:))

    YanıtlaSil
  21. Sevgili Gül,
    Bence portakalların suyu çekilmeden yapın.Çok sağol ziyaretin için.

    YanıtlaSil
  22. Sevgili Nilay,
    Yorumun ve ziyaretin için çok teşekkürler.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  23. kavonuzun içi çok güzel görünüyor
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  24. Sevgili Vildan,
    Çok sağol canım.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  25. harika gözüküyor, bayıldımmmm ellerine sağlık müjde ablacığım...
    Beyza

    YanıtlaSil
  26. Sevgili Beyza,
    Çok sağol canım.Öpüyorum seni...

    YanıtlaSil

Yorum yazmanız beni çok mutlu eder.:))