Kış aylarında severek turşusunu yaptığım pancarın saplarını bu defa da kavurdum.Büyük şehirlerde oturanların pek de alışkın olmadıkları bu yemeği biz Egeliler pek sık yaparız.İşte tarifi:
1 bağ pancar sapı
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Kırmızı toz biber
1.Pancar sapları güzelce yıkanır.İncecik doğranır.
2.Soğan yemeklik doğranır.Zeytinyağında pembeleşene kadar kavurulur.
3.Pancar sapları ilave edilir.Karıştırılarak kavurulur.
4.Tuz ve kırmızı toz biber ilave edilir.
5.Yumuşamazsa yarım çay bardağı sıcak su ilave edilir.
6.Yoğurt ile servis yapılır.Afiyet olsun.
Ne güzel olur ama değil mi Müjde? Büyük kentlerde yaşayıp böyle taze yeşillikler bulmakta zorlanan dostlarım için üzülüyorum aslında. Ben de İstanbul'da yaşarken çok eksikliğini çekerdim bu lezzetlerin.
YanıtlaSilgecenlerde annemin egeli arkadasıyla konsurken sen egeli olmalıymışsın dedi bana..sevdiklerine bakılırsa z.yağ hep sofrada sele zeytin elinin altında domatese aşık durdurak bilmeden ot yiyorsun dedi :)) cok sevindim..bak sendede guzel bir tarif ogrendim pancarın tursusu girer bizim eve bayıla bayıla yerim..hele birde bu kavurmayı yapabilirsem ne mutlu bana :)
YanıtlaSilCanım merhaba ne kadar güzel bir görüntü ellerine
YanıtlaSilsağlık sevgiler...
Sevgili Tijen,
YanıtlaSilHaklısın ben de üzülüyorum onlar için.Hatta üniversite yılları İstanbul'da geçmiş biri olarak o yıllarda sebzesizlikten içimin kuruduğunu söyleyebilirim.Sevgiler...
Sevgili Gökçe,
YanıtlaSilEge'de daha ne güzellikler var,bir bilsen:))
Fırsat buldukça onları da yayınlayacağım.Yaşadığın yerde pancar sapı bulabilirsen denemeni tavsiye ederim.Sevgiler...
Sevgili Derya,
YanıtlaSilÇok sağol canım.Öpüyorum seni.
ben yumrusunu yaptım güzel oldu birde yaprağını deniycem.sevgiler
YanıtlaSilSevgili Ferzan,
YanıtlaSilŞiddetle tavsiye ederim.Sevgiler...
Bende ne çok severim..
YanıtlaSilzaten EGE'ye zaafım var !!
sevgiler cnm
Sevgili Nunu,
YanıtlaSilSana karşı duyduğum sıcaklık da bu yüzden herhalde.:))
kavurması eminim cok guzel oluyordur deniycem,ellerine saglık arkadasım.
YanıtlaSilSevgili Adsız,
YanıtlaSilŞimdiden afiyet olsun.Sevgiler...
bende dün pazara gittim pancar turşusu yapmak için pancar aldım.Pancarları sapları ile verdi bana pazarcı.Saplarını kesebilirdiniz dedim.Sapları o kadar güzel ve taze ki kullanılır dedi.Bende şimdiye kadar kullanmadığım için nerede kullanılır diye sormaya utandım.Eve gelince turşuyu hazırladım.Gerçekten sapları çok tazeydi.Atmaya kıyamadım.Bir araştırma yapayım neler yapılırmış dedim ve tarifi çok beğendim deneyeceğim.Afiyet olsun.....
YanıtlaSil