Herkese mutlu haftasonları diliyorum.
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1/2 su bardağı mısırözü yağı
1.5 su bardağı portakal suyu
2.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
1. Fırının ısısı 175 dereceye ayarlanır.
2. Oda ısısındaki yumurta ve şeker iyice çırpılır.
3. Sıvıyağ ve portakal suyu ilave edilir.
4. Un, vanilya ve kabartma tozu birlikte elenir.
5. Karışıma tahta kaşıkla karıştırılarak ilave edilir.
6. Kalıba boşaltılır.175 derece ısılı fırında kürdan testini geçene kadar pişirilir.Afiyet olsun.
Canımmm ellerine sağlık harika olmuş kek.Kocaman öpüyorum..
YanıtlaSiliyi hafta sonları canım.kekin nefis görünüyor.kalıbının şekli de çok güzelmiş.ellerine sağlık.sevgilerimle...
YanıtlaSilMüjde'cim,
YanıtlaSilKek o kadar nefis görünüyor ki, gidip hemen aynısından benim de yapasım geldi valla :)) ellerine sağlık, tadı kimbilir ne muhteşemdir,
sevgilerimle
portakallı kek annemin favorisi bayılıyor sen takıldım diyince gülesimde geldi takılmamamk mumkunmu meyveli herseye? :)
YanıtlaSilÇAYIN YANINDA HARİKA BİR KEK OLMUŞ BU.ELLERİNE SAĞLIK MÜJDECİĞİM.
YanıtlaSilellerine sağlık,çok nefis gözüküyor..
YanıtlaSilMüjdecim çok güzel grünüyor kek.ortakallı keki bende çok severim.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
Yumuşacık ve mis gibi portakal kokan kek... nefiss. Çok severim.
YanıtlaSilEllerine sağlık
İyi pazarlar
Müjdecim nefis olmuş,ellerine sağlık...
YanıtlaSilAfiyet olsun...
Mutlu pazarlar..
Müjde'ciğim,
YanıtlaSilHepsi güzel de benim gözüm çilekli pastada kaldı. Şimdilik çileğin kendisiyle oyalanıyorum ama bir gün canım çekecek kesin...
Puful puful ne kadar lezzetli görünüyor,
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Ne güzel görünüyor böyle..Misler gibide koktu hem..
YanıtlaSilÇayıma eşlik ederdi keşke uzanabilseydim..Ellerine sağlık Müjde'cim..
müjdecim senin tarifini limonlu yaptım,harika oldu,sağol,sevgiler
YanıtlaSil