Yine arşivden bir tarif.Annem günü için yapmıştı.Sıcak yaz günleri için iyi bir alternatif olabilir.
1 kg. patlıcan
1 kg. süzme yoğurt
3-4 diş sarımsak
Tuz
Kırmızı biber
1. Patlıcanları fırının ızgarasında közlüyoruz. ( Annem bu işi közmatikte yapıyor.Ben ise fırına göndermeyi tercih ediyorum. )
2. Közlenen patlıcanları soyup,çatalla eziyoruz.
3. Sarımsakları soyup,dövüyoruz.Yoğurtla karıştırıyoruz.
4. Sarımsaklı yoğurdun içine patlıcanları ilave edip,karıştırıyoruz.Kırmızı biberle süsleyip,servis yapıyoruz.Afiyet olsun.
İşte bunun yarısını oturur yerim. Bayılıyorum köz patlıcanın her haline:)
YanıtlaSilAnneciğinin ellerine sağlık canım,
Mutlu pazarlar..
mmm tam bir iştah açıcı meze olmuş.
YanıtlaSilHic bir zaman hayir diyemeyecagim tariflerden biri.Annenin elelrine saglik canim.
YanıtlaSilHımmm çok severim bende,ellerine sağlık...
YanıtlaSilSevgiler.
HARİKA BİR LEZZET ELLERİNE SAĞLIK... GÜZEL BİR HAFTA GEÇİRMEN DİLEĞİYLE..
YanıtlaSilişte tam olark benlik bir lezzet.inanılmaz.ellerine sağlık annenin canım.sevgiler.
YanıtlaSilSebze sevmeyen ben patlıcanın her yemeğini bayıla bayıla yerim. Papatya prenses bir yarısını yerim demiş öbür yarısını da ben yerim :) Tam yazlık bir tarif olmuş. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilçok haklısın cnm
YanıtlaSilenfes bir tercihtir hemde.
svglr cnm.
Eline sağlık.Patlıcanla yapılan her yemek ne güzel oluyor değil mi?Sevgiler canım
YanıtlaSilHarika bir seçenek özellikle meze olarak ellerine sağlık canım öpüyorum...
YanıtlaSilPatlıcana kim hayır der hem de közlenmişine.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilMüjdeciğim şu an o kadar acıktım ki anlatamam. Bir de bu güzel tarifi görünce iyice acıktım.Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilSevgiler,
Evren