24 Mayıs 2009 Pazar

Yoğurtlu Patlıcan

Yoğurtlu Patlıcan







Yine arşivden bir tarif.Annem günü için yapmıştı.Sıcak yaz günleri için iyi bir alternatif olabilir.







1 kg. patlıcan



1 kg. süzme yoğurt



3-4 diş sarımsak



Tuz



Kırmızı biber







1. Patlıcanları fırının ızgarasında közlüyoruz. ( Annem bu işi közmatikte yapıyor.Ben ise fırına göndermeyi tercih ediyorum. )



2. Közlenen patlıcanları soyup,çatalla eziyoruz.



3. Sarımsakları soyup,dövüyoruz.Yoğurtla karıştırıyoruz.



4. Sarımsaklı yoğurdun içine patlıcanları ilave edip,karıştırıyoruz.Kırmızı biberle süsleyip,servis yapıyoruz.Afiyet olsun.

12 yorum:

  1. İşte bunun yarısını oturur yerim. Bayılıyorum köz patlıcanın her haline:)

    Anneciğinin ellerine sağlık canım,
    Mutlu pazarlar..

    YanıtlaSil
  2. mmm tam bir iştah açıcı meze olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Hic bir zaman hayir diyemeyecagim tariflerden biri.Annenin elelrine saglik canim.

    YanıtlaSil
  4. Hımmm çok severim bende,ellerine sağlık...
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. HARİKA BİR LEZZET ELLERİNE SAĞLIK... GÜZEL BİR HAFTA GEÇİRMEN DİLEĞİYLE..

    YanıtlaSil
  6. işte tam olark benlik bir lezzet.inanılmaz.ellerine sağlık annenin canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Sebze sevmeyen ben patlıcanın her yemeğini bayıla bayıla yerim. Papatya prenses bir yarısını yerim demiş öbür yarısını da ben yerim :) Tam yazlık bir tarif olmuş. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. çok haklısın cnm
    enfes bir tercihtir hemde.
    svglr cnm.

    YanıtlaSil
  9. Eline sağlık.Patlıcanla yapılan her yemek ne güzel oluyor değil mi?Sevgiler canım

    YanıtlaSil
  10. Harika bir seçenek özellikle meze olarak ellerine sağlık canım öpüyorum...

    YanıtlaSil
  11. Patlıcana kim hayır der hem de közlenmişine.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Müjdeciğim şu an o kadar acıktım ki anlatamam. Bir de bu güzel tarifi görünce iyice acıktım.Ellerine sağlık canım.

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil

Yorum yazmanız beni çok mutlu eder.:))