Köşesindeki tarihten de anlaşılacağı üzere neredeyse üç ay önce kayınvalidemin doğumgünü için yaptığım pasta...Biriken tarif çok olunca yayınlayamadım bir türlü.
Pandispanya :
4 yumurta
3 kahve fincanı şeker
1.5 kahve fincanı un
2 kahve fincanı buğday nişastası
1 çay kaşığı kabartma tozu
Kreması :
1 paket muzlu creme ole
3 su bardağı süt
1 paket krem şanti
İçi :
4-5 adet muz
Süslemek için :
Arjantin şekeri
Islatmak için :
1 su bardağı muzlu süt
1. Fırını 175 dereceye ayarlıyoruz.
2. Pandispanya için oda ısısındaki yumurtaları ve şekeri iyice çırpıyoruz.
3. Unu,buğday nişastasını ve kabartma tozunu beraber eliyoruz.
4. Tahta kaşıkla yavaşça karıştırarak ekliyoruz.
5. Sadece tabanını yağlayıp,unladığımız kelepçeli kalıpta kürdan testini geçene kadar pişiriyoruz.
6. Soğuyan pandispanyayı ikiye bölüp,her katını muzlu sütle ıslatıyoruz.
7. 1 poşet creme oleyi 2 su bardağı soğuk sütle hazırlayıp,pastanın arasına sürüyoruz.Üzerine bolca muz doğruyoruz.
8. Pandispanyanın diğer parçasını da üzerine kapatıyoruz.
9. 1 poşet krem şantiyi de 1 su bardağı sütle hazırlayıp,pastayı bununla kaplıyoruz.
10. Krem şantiyi sıkma torbasına koyup,süslüyoruz.Arjantin şekeri serpiyoruz.Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip servis yapıyoruz.Afiyet olsun.
Görünüş harika eminim tadıda öyledir. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilCanım harikasın ellerine sağlık sü
YanıtlaSilper olmuş öpüyorum...
Müjdecim bu pastanda çok güzel görünüyor.Çok beğendim, süslemeside çok şık olmuş.Elleine sağlık.
YanıtlaSilbu arada kayınvalden çok şanslı :)
Müjdeciğim ellerine sağlık.çok şık bir pasta olmuş.sevgilerimle...
YanıtlaSilMUHTEŞEMMMM MUHTEŞEM..KAYINVALİDEN ÇOK ŞANSLI CANIM..SENİN GİBİ HARİKA HEM MARİFETLİ HEM DE GÜZEL BİR GELİNİ VER...
YanıtlaSilCanım pasta nefis gözüküyor ellerine sağlık:)
YanıtlaSilMüjdecim pastan harika görünüyor. Süslemesine bayıldım. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilPastalar ardı ardına geliyor müjdecim ellerine sağlık.
YanıtlaSilBende pastada muz aromasına bayılırım muzlu pasta favorilerim arsındadır.
Sevgiler.
Müjdecim ellerine sağlık. Arjantin şekerleri bu üstteki inci topları sanırım çok güzel görünüyorlar. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilmuzların kokusu buraya kadar geldi desem:)
YanıtlaSilkim bir dilime hayır diyebilir ki???
Canım süper olmuş. Harika.
YanıtlaSilKek yaparlen hiç nişasta kullanmadım. Ama hep merak etmişimdir. Mutlaka deneyeceğim. Eminim daha güzel oluyordur.
Ellerine sağlık.
Sevgiler
http://www.lezzetibol.com
Cok guzel bir tarif Ellerinize saglik.
YanıtlaSilSevgili Müjde seni sobeledim. cevaplarsan sevinirim. Sevgiler...
YanıtlaSilzamanın önemi yok olsun :))
YanıtlaSilvakit ayırıp yayınlaman önemli :)
ellerine sağlık.. çokda hoş olmuş müjdeciğim..
sevgiler.
ımmm nefis bir pasta ellerine sağlık cnm
YanıtlaSilADI BILE NE GUZEL... ELINE SAGLIK.
YanıtlaSiliFFET