17 Haziran 2009 Çarşamba

Muzlu Krem Şantili Pasta

Muzlu Krem Şantili Pasta






Köşesindeki tarihten de anlaşılacağı üzere neredeyse üç ay önce kayınvalidemin doğumgünü için yaptığım pasta...Biriken tarif çok olunca yayınlayamadım bir türlü.









Pandispanya :

4 yumurta

3 kahve fincanı şeker

1.5 kahve fincanı un

2 kahve fincanı buğday nişastası

1 çay kaşığı kabartma tozu

Kreması :

1 paket muzlu creme ole

3 su bardağı süt

1 paket krem şanti

İçi :

4-5 adet muz

Süslemek için :

Arjantin şekeri

Islatmak için :

1 su bardağı muzlu süt

1. Fırını 175 dereceye ayarlıyoruz.

2. Pandispanya için oda ısısındaki yumurtaları ve şekeri iyice çırpıyoruz.

3. Unu,buğday nişastasını ve kabartma tozunu beraber eliyoruz.

4. Tahta kaşıkla yavaşça karıştırarak ekliyoruz.

5. Sadece tabanını yağlayıp,unladığımız kelepçeli kalıpta kürdan testini geçene kadar pişiriyoruz.

6. Soğuyan pandispanyayı ikiye bölüp,her katını muzlu sütle ıslatıyoruz.

7. 1 poşet creme oleyi 2 su bardağı soğuk sütle hazırlayıp,pastanın arasına sürüyoruz.Üzerine bolca muz doğruyoruz.

8. Pandispanyanın diğer parçasını da üzerine kapatıyoruz.

9. 1 poşet krem şantiyi de 1 su bardağı sütle hazırlayıp,pastayı bununla kaplıyoruz.

10. Krem şantiyi sıkma torbasına koyup,süslüyoruz.Arjantin şekeri serpiyoruz.Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip servis yapıyoruz.Afiyet olsun.


16 yorum:

  1. Görünüş harika eminim tadıda öyledir. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Canım harikasın ellerine sağlık sü
    per olmuş öpüyorum...

    YanıtlaSil
  3. Müjdecim bu pastanda çok güzel görünüyor.Çok beğendim, süslemeside çok şık olmuş.Elleine sağlık.
    bu arada kayınvalden çok şanslı :)

    YanıtlaSil
  4. Müjdeciğim ellerine sağlık.çok şık bir pasta olmuş.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. MUHTEŞEMMMM MUHTEŞEM..KAYINVALİDEN ÇOK ŞANSLI CANIM..SENİN GİBİ HARİKA HEM MARİFETLİ HEM DE GÜZEL BİR GELİNİ VER...

    YanıtlaSil
  6. Canım pasta nefis gözüküyor ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  7. Müjdecim pastan harika görünüyor. Süslemesine bayıldım. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Pastalar ardı ardına geliyor müjdecim ellerine sağlık.
    Bende pastada muz aromasına bayılırım muzlu pasta favorilerim arsındadır.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Müjdecim ellerine sağlık. Arjantin şekerleri bu üstteki inci topları sanırım çok güzel görünüyorlar. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. muzların kokusu buraya kadar geldi desem:)
    kim bir dilime hayır diyebilir ki???

    YanıtlaSil
  11. Canım süper olmuş. Harika.
    Kek yaparlen hiç nişasta kullanmadım. Ama hep merak etmişimdir. Mutlaka deneyeceğim. Eminim daha güzel oluyordur.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler
    http://www.lezzetibol.com

    YanıtlaSil
  12. Cok guzel bir tarif Ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Müjde seni sobeledim. cevaplarsan sevinirim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. zamanın önemi yok olsun :))
    vakit ayırıp yayınlaman önemli :)
    ellerine sağlık.. çokda hoş olmuş müjdeciğim..
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. ımmm nefis bir pasta ellerine sağlık cnm

    YanıtlaSil
  16. ADI BILE NE GUZEL... ELINE SAGLIK.
    iFFET

    YanıtlaSil

Yorum yazmanız beni çok mutlu eder.:))