18 Haziran 2009 Perşembe

Otlu Poğaça

OTLU POĞAÇA



Yeşilliklerin tam üzeriyken otlu poğaçayı yapmamak olmaz tabi...





700 gr. un

2.5 su bardağı süt ( ılık )

3 yemek kaşığı tereyağı

1.5 çay bardağı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı şeker

1 paket instant maya

1 demet dereotu

1/2 demet maydanoz

250 gr. beyaz peynir


Üzeri için :

2 yumurta sarısı





1. Un,süt,yağ,tereyağı,tuz,şeker ve mayayı genişçe bir kasede karıştırıyoruz.

2. Elimize yapışmayana kadar un veya süt ilave edebiliriz.

3. Hamurun üzerini örtüp,yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz.

4. Maydanoz ve dereotunu incecik kıyıp,hamura ekliyoruz.

5. Beyaz peyniri de ufalayıp,ekliyoruz.

6. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp,yuvarlıyoruz.

7. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip,üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.

8. 15 dakika daha tepside mayalandırıp,200 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.


**Bu ölçülerden yaklaşık 2 tepsi dolusu poğaça çıkıyor.Ben yiyeceğimiz kadarını ayırıp,kalanını soğur soğumaz poşetleyip,derin dondurucuya koyuyorum.

10 yorum:

  1. merhabalar
    tamda bu poğaça aklımdan geçiyordu ablam çok güzel yapar
    özellikle 5 çayında tadı daha bir başka olur sanki:))
    ellerinize sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık canım nefis gözüküyor...

    YanıtlaSil
  3. Müjdecim ellerine sağlık canım.Şimdi nasıl canım çekti inanamazsın.Ama sularımız kesildi :(
    yoksa şimdi yapardım ohh miss gibi ev poğaça kokardı..

    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Müjdeciğim ellerine sağlık canım.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Dereotunu bu yaşıma kadar yemedim şimdi ekmek arası yapıp yiyorum o yüzden dereotlu poğaçanızın nefis olduğuna şüphem yok
    hülya

    YanıtlaSil
  6. Harika gözüküyorlar,ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  7. Müjdecim benim tarifimin sütle yapılanı bu.Sanırım daha yumuşak oluyordur. Bir dahakine ben de öyle deneyeyim. Alttaki tabak da çooook şirinmiş :) Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Bende otlu poğoçayı çok sık yaparım. Özellikle sabah kahvaltılarına çok yakışır. İzmirliler otla ilgili herşeyi çok sevdiği için herşeye koyarız. Senin poğoçalar nefis olmuş.
    Ellerine sağlık canım.
    Sevgiler
    http://www.lezzetibol.com

    YanıtlaSil
  9. Müjdecim ellerine sağlık canım.Poğaçalar puf puf çok hoş ve güzel görünüyorlar.Ellerine sağlık.Maya ile yapılan hamur işleri hem daha lezzetli hem de daha puf puf oluyorlar.Öpüyorum seni.

    YanıtlaSil
  10. poğaçalar nefis görünüyor ellerine sağlık çok beğendim

    YanıtlaSil

Yorum yazmanız beni çok mutlu eder.:))