İftar sofralarının vazgeçilmezidir çorbalar...
1 litre ayran
1 kase nohut
1 kase buğday
Tuz
Nane
Tereyağı
1-2 damla limon suyu
1. Buğdayı ve nohutu bir gece önceden ayrı ayrı ıslatıyoruz.
2. Ertesi gün ikisini de ayrı tencerelerde haşlıyoruz.Buğdayı haşlarken içine bir tutam tuz ve 1-2 damla limon suyu ilave ediyoruz.( yapışmalarını önlemek için )
3. Ayranı çorba kasesine alıp,içine haşlayıp,suyunu süzdüğümüz buğdayları , nohutları ve tuzu ekliyoruz karıştırıyoruz.
4. Servisten önce tereyağını eritip,nane ilave ediyoruz ve çorbanın üzerine dökerek servis yapıyoruz.Afiyet olsun.
ellerine salık arkadaşım.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık soğuk soğuk bayılırım öpüyorum...
YanıtlaSiloh serin serin ne güzel içilir iftarda.
YanıtlaSilellerine sağlık tatlım..
Nefis görünüyor ellerine sağlık canım bayıldım görüntüye.
YanıtlaSilSevgiler.
Benim de vazgeçilmezimdir çorbalar; yaz kış demeden içerim..
YanıtlaSilAyran aşı içeriğiyle de sunumuyla da çok güzel olmuş Müjdecim, ellerine sağlık:).
Öpüyorum.
sevgiler..
aslı
Benim de vazgeçilmezimdir çorbalar; yaz kış demeden içerim..
YanıtlaSilAyran aşı içeriğiyle de sunumuyla da çok güzel olmuş Müjdecim, ellerine sağlık:).
Öpüyorum.
sevgiler..
aslı
Müjde'ciğim ben şu tarhanaya takıldım ya, kesin her akşam tarhana içip duracağım, kış boyunca!
YanıtlaSilMüjdecim ellerine sağlık, bayılırım bu çorbaya.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık ya bende çok severim ....
YanıtlaSilResim süper:)
Müjdecim ramazanin sicak günlere dek gelmesiyle bu corba bizim favari corbamiz oldu....Bugdayi bolca islatir ve kaynatirin sonra porsiyonluk posetlere koyup dondururum.Böylelilede elimin altinda sürekli bulunur.
YanıtlaSilBerlinden Aydina selamlar
Canım çoook güzel olmuş. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilÜzerindeki sos gözümü kamaştırdı :)))
Sevgiler
Tijen AKTAY