6 adet yufka
1/2 kg. tuzlu lor
1/2 demet maydanoz
2 adet kırmızı biber
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pekmez
1/2 su bardağı su
2. İç harç için lor,ince kıyılımış maydanız ve ince doğranmış kırmızı biber bir kapta harmanlanır.
3. Yufkanın biri tezgaha serilir.Üzerine su+yağ karışımı sürülür.Yufka ikiye katlanır.
4. Yufkanın uzun yerine iç harç konulur.Kenarlar içe kıvrılarak rulo yapılır.
5. Bütün yufkalar için aynı işlem uygulanır.Tepsiye dıştan içe doğru büzdürerek sıralanır.
6. Kalan zeytinyağı,yoğurt ve 1 yumurta çırpılır ve tepsiye yufkaların üzerine dökülür.
7. Diğer yumurtanın sarısı pekmezle beraber çırpılır ve üzerine sürülür.
8. 200 derecede böreğiniz nar gibi kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun.
Canım ellerine sağlık süper olmuş böreğin öpüyorum...
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım börek nefis görünüyor,size afiyet olsun,bana da beklerim,sevgiler...http://hazanmevsimi68.blogspot.com/
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık ne güzel gözüküyor olsada yesem:)))
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM,NEFİS GÖRÜNÜYOR VALLAHİ,İFTARA PEK GÜZEL GİDER ÇAYLA BİRLİKTE:))
YanıtlaSilkırmızıbiberi peynirle hiç denememiştim denyeceğim inşAllah..ellerine sağlık müjdeciğim harika bir börek olmuş..
YanıtlaSilnefis görünüyor canım.ye beni diyor.ellerine sağlık..
YanıtlaSilsahurluk alsam bir porsiyon:)
YanıtlaSilellerine sağlık Müjdecimmm
çok yenilesi olmuş müjdeciğimmm :))
YanıtlaSilsevgiler iyi pazarlar ..
Böreksizde olmaz hele pazar kahvaltısı..
YanıtlaSilellerine sağlık Müjde'cim.
canım bayıldım üzerine sürdüğün pekmez nefis olmuş...ellerine sağlık...
YanıtlaSilsevgiler..
ELLERİNE SAĞLIK ÇOK LEZZETLİ GÖZÜKÜYOR AMA PEKMEZİ HİÇ DUYMAMIŞTIM.BÖREĞİN KIZARMASINI MI SAĞLIYOR. SENİN BLOĞUNU EKLEYEMEDİM.URL KABUL ETMİYOR ANLAYAMADIM.BLOĞUNUN ADI MÜJDE'NİN DENEMELERİ DEĞİLMİ.....KEKCAFE
YanıtlaSilAcma börek gibi olmus. Cok güzel görünüyor. Gece gece karnim acikti :) Ellerine saglik.
YanıtlaSilMujdecim boregin nefis gozukuyor. Ellerine saglik. sevgiyle
YanıtlaSil